Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2011 11:21 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Gartulacje :mrgreen:
Super :ok: :ok: :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pon sty 10, 2011 12:23 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

świetna wiadomośc:D oby takich wiadomości więcej na forum:) uściskac proszę Kotke:D hehe
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Pon sty 10, 2011 12:38 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

A ja właśnie miałam pisać, że każdy zwierzak znajduje w koncu dom (tylko trzeba poczekać trochę) a tu takie informacje 8O

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: super :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 11, 2011 22:49 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Nowy domek czeka bardzo i się pilnie przygotowuje na przyjazd Schatzi.
Robimy zakupy, czytamy forum i bombardujemy Pm'kami Ifciastu. :oops: Wszystko dlatego, że chcemy dać Schatzi naprawdę dobry dom, bo co tu dużo mówić, :1luvu: skradła nam serca. :D
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Od: Pt sty 07, 2011 18:26

Post » Wto sty 11, 2011 22:54 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

No taka piękność, to nie ma co się dziwić, że serducha skradła :mrgreen:
Dziewczyna otwiera się coraz bardziej, mam nadzieję, że w nowym domku, gdzie będzie mieć całkowity spokój i będzie jedynaczką otworzy się całkowicie:)
W czwartek wyruszamy do nowego domku :dance: :dance2: :dance:
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto sty 11, 2011 23:10 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

:dance: :dance2: :dance: :dance2:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 11, 2011 23:22 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Jak super, że się Nowy Dom ujawnił na forum!
Gratulujemy i czekamy na relacje!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro sty 12, 2011 9:25 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

:ok: :ok: :ok:
za dobrą aklimatyzację :D
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro sty 12, 2011 10:44 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

:ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw sty 13, 2011 11:28 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Trzymam kciuki. Proszę o zdjątka z nowego domku jeśli będzie możliwość ;]
ObrazekObrazek

kagome19

Od: Wto lis 02, 2010 9:39

Post » Czw sty 13, 2011 12:39 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Jesteśmy już w domku! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Schatzi chętnie wyszła z transporterka. Dała się pomiziać i podrapać za uszkiem i poszła zwiedzać. Za radą Ifciastu najpierw pokazałam Jej gdzie stoją miseczki. Kota reaguje na kici kici więc nie było to trudne ;). Na powitanie zjadła saszetkę :ok: czyli moje największe obawy, że nie będzie jadła, nie sprawdziły się. Zaniosłam Ją do kuwety, obwąchała. Teraz zwiedza mieszkanko. Od czasu do czasu miauknie, a jak idę do Niej to ociera się o nogi.
Jest przepiękna i duża. Pewnie nie jest jakimś szczególnym kocim gigantem, ale w moich wyobrażeniach była mniejsza, więc za każdym razem jak na Nią spoglądam to się dziwię, że taka duża :wink: :mrgreen: Widać, że jest troszkę niepewna, ale nie jest wystaszona. Włazi do każdej dziury, ale jak nawołuję czy przemawiam to zaraz przychodzi. Szafę przedpokojową z rozsuwanymi drzwiami już rozkminiła :mrgreen:. W ogóle to bardzo mądra Kota jest. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdjęcia oczywiście będą, ale mój aparat w mieszkaniu dobre robi tylko z lampą, a ja narazie nie chcę Koty stresować.

Skończyła zwiedzać i uwaliła się na kanapie obok mnie, więc chyba czas na mizianki. Nawet zamruczała króciutko, więc chyba domek Jej się podoba.
Jestem przeszczęśliwa i pełna podziwu dla Ifciastu jak bardzo odmieniła tego Kota. Najwidoczniej miłością rzeczywiście można wszystko. :ok:
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Post » Czw sty 13, 2011 13:05 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Super, że kicia tak szybko się odnalazła w nowym domku! :ok:
Kocham srebrne koty. Nie było mi dane gościć takiego w swoich progach, ale chociaż u was popodziwiam :D

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw sty 13, 2011 13:32 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Daj jej dom!

Bardzo się cieszę, że koteńka nie stresuje się tak bardzo :1luvu:
Niestety mój mąż jest straszna gapa i nie przekazał kuwety i miseczek. Chyba z przejęcia :smiech3: :smiech3: :smiech3:
Choć nie wiem, które z nas się bardziej przejęło- ja czy on...
Schatzi jest cudowną kicią, tylko tęskniła strasznie za swoją panią i przerażały ją zwierzęta ( koty nie tak bardzo, psy za to tak).
Jestem dobrej myśli i usilnie trzymam kciuki :ok: Jak zjadła i się mizia, nie schowała się tylko zwiedza to będzie dobrze :ok:
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Czw sty 13, 2011 14:14 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Spieszę donieść, że Schatzi ochrzciła kuwetę. Siknęła i zasypała, nie wysypując nic poza.

Dzielnie asystowała mi w kuchni, gdy przyrządzałam obiad. Łasiła się i miauczała dopraszając bym Ją czymś poczęstowała. A przy tym tak na mnie patrzyła.. (oczyska ma naprawdę wielkie) ..że z trudem mi jedzenie przechodziło przez gardło, ale za nic Kota ludzkim żarełkiem nie poczęstuję. Przypomniało mi się wtedy, że Ona zawsze miała suche. Nasypałam, ale tylko powąchała i poszła lekko obrażona. Może w Jej pierwszym domu dokarmiali Ją wędlinami..? :?

Ifciastu, ja pamiętałam o kuwecie, ale jak Twój Mąż wyznał, że dojeżdża pociągiem, a ten transporter taaaki duży to się nawet nie dopytywałam czy ma. Zresztą zależało mi na niej bo bałam się, że Schatzi będzie się stresować nowym domem i miałaby coś o znajomym zapachu.
Od razu zakupiłam kuwetkę, miseczki miałam już wcześniej, więc nie musisz się martwić.

Ogólnie Schatzi wydaje się być spokojna, trochę poleży, trochę zwiedza, czasami tylko przystaje i nasłuchuje hałasów z klatki schodowej.
Co ciekawe, gdy przy gotowaniu upadła mi metalowa pokrywka, to Schatzi wcale nie zareagowała, choć była tuż przy mnie, w kuchni. A odgłosów z klatki schodowej chyba się trochę obawia..

Najmocniej reaguje na skrzeczące za oknem mewy. Siada na parapecie i bije ogonem na wszystkie strony. Instynkt łowcy?

Przepraszam, że tak się rozpisuję, ale ja bym mogła o Schatzi.. tak ciągle. :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Post » Czw sty 13, 2011 14:23 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Wszystko możliwe, że w poprzednim domu dokarmiali ją jedzeniem ze stołu... Wszak dom do idealnych nie należał :?
W sumie ani razu nawet nie zadzwonili zapytać co u kici...

Bardzo się cieszę z nowych wieści : :D Obawiałam się, że koteczka będzie się chować, ale jak się załatwia, zjadła i się mizia to uznała chyba, że jest u siebie :D

Transporter dałam największy, żeby Schatzi w podróży nie było ciasno :D
Odgłosy z klatki- cóż, u nas w sumie na klatce spokojnie, jak to na Starym Mieście. Ale myślę, że się przyzwyczai, w końcu mieszkała w bloku. A mewy- będzie miała kociowizję :smiech3:

Ehh, ale jestem szczęśliwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ifciastu

[poprzednia][następna]