Długowłosa szylkretka-TM [']. Proszę o zamknięcie wątku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 22:02 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

abradaque, czy siostra może podjechać w poniedziałek albo wtorek w godzinach 10-20 z koteczką do lecznicy do CC?
Ja się resztą zajmę, nie wiem jeszcze do końca jak, ale biorę to na siebie, nie można dopuścić żeby kotka się okociła.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie gru 12, 2010 22:05 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

gosiaa pisze:abradaque, czy siostra może podjechać w poniedziałek albo wtorek w godzinach 10-20 z koteczką do lecznicy do CC?
Ja się resztą zajmę, nie wiem jeszcze do końca jak, ale biorę to na siebie, nie można dopuścić żeby kotka się okociła.

Gosiaa, jesten już "na linii" z abradaque, pomogę jej na linii - Dąbrowa - lecznica
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie gru 12, 2010 22:08 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Czyli sterylka aborcyjna? Strasznie to brzmi :( (ale wiem, że tak trzeba...)
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Nie gru 12, 2010 22:11 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

andorka pisze:
gosiaa pisze:abradaque, czy siostra może podjechać w poniedziałek albo wtorek w godzinach 10-20 z koteczką do lecznicy do CC?

Gosiaa, jesten już "na linii" z abradaque, pomogę jej na linii - Dąbrowa - lecznica

Dzięki andorko :1luvu:
W takim razie się wyłączam i nie mącę, jak by było coś potrzeba, piszcie.

gosiaa

Post » Pon gru 13, 2010 13:31 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Nie chcę wyjśc na osobę, która wpadła znikąd i się wymadrza, ale wydaje mi się, ze przed sterylką konieczne jest zrobienie badania krwi - w przypadku problemu z nerkami nie wolno kota znieczulać tradycyjną metodą...
Pewnie to wiecie, ale .........tak na wszelki wypadek.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon gru 13, 2010 16:57 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Ponieważ aura nie dopisała umówiłyśmy się z andorką na jutro.
Na razie wspólną decyzją domowników postanowiliśmy zostawić Michalinę u nas na DT. Nie chę szukać jej terza domu na gwałt bo pośpiech jest złym doradcą. Miśkę trzeba odchuchać, zadbać o nią a wtedy będziemy myśleć co dalej.
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Pon gru 13, 2010 18:24 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

abradaque pisze:Ponieważ aura nie dopisała umówiłyśmy się z andorką na jutro.
Na razie wspólną decyzją domowników postanowiliśmy zostawić Michalinę u nas na DT. Nie chę szukać jej terza domu na gwałt bo pośpiech jest złym doradcą. Miśkę trzeba odchuchać, zadbać o nią a wtedy będziemy myśleć co dalej.

Na 99% postarm się stawić jutro po kicię ok 9 rano, ten jeden % zostawiam na aurę, w tej chwili da się już jeździć i mam nadzieję, ze tak pozostnie. Zapowiedziałam już Michalinę na juto rano w lecznicy.
Cieszę się z decyzji, ze kicia może zostać w lecznicy, wspólnymi siłami jakoś da się kasę zorganizować
Obrazek

andorka

Post » Pon gru 13, 2010 19:01 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Ale ona piękna :1luvu: Oby się udało koteczkę odchuchać.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon gru 13, 2010 20:12 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

andorka pisze:
abradaque pisze:Ponieważ aura nie dopisała umówiłyśmy się z andorką na jutro.

Na 99% postarm się stawić jutro po kicię ok 9 rano, ten jeden % zostawiam na aurę, w tej chwili da się już jeździć i mam nadzieję, ze tak pozostnie. Zapowiedziałam już Michalinę na juto rano w lecznicy.
Cieszę się z decyzji, ze kicia może zostać w lecznicy, wspólnymi siłami jakoś da się kasę zorganizować

:oops: Właściwie to zdecydowaliśmy, że Miśka może zostać u mnie na DT. Wiem, że w lecznicy nie miała by źle, ale to jednak nie to samo co domek.

Mam jeszcze takie zapytanie: otóż na Facebooku dwie osoby zadeklarowały wsparcie finansowe koteczki i zastanawiam się czy podawać nr konta prywatny czy może lepiej Kotyliona? Nie chciałabym, żeby ktoś mnie posądził o jakieś wyłudzanie pieniędzy czy coś.
ObrazekObrazek

abradaque

Post » Pon gru 13, 2010 20:31 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

abradaque pisze:
andorka pisze:Cieszę się z decyzji, ze kicia może zostać w lecznicy, wspólnymi siłami jakoś da się kasę zorganizować

:oops: Właściwie to zdecydowaliśmy, że Miśka może zostać u mnie na DT. Wiem, że w lecznicy nie miała by źle, ale to jednak nie to samo co domek.

Jejku :oops: :oops: :oops: , to moja wina, raczej przejęzyczenie, miałam na myśli, że może zostać u Was, a nie w lecznicy, nie mam pojęcia czemu tak mi się napisało :oops: :oops: :oops:

Przecież jasnym jest, że w domu będzie miała lepiej, przepraszam.

abradaque pisze:Mam jeszcze takie zapytanie: otóż na Facebooku dwie osoby zadeklarowały wsparcie finansowe koteczki i zastanawiam się czy podawać nr konta prywatny czy może lepiej Kotyliona? Nie chciałabym, żeby ktoś mnie posądził o jakieś wyłudzanie pieniędzy czy coś.

Możesz podawać konto Kotyliona, w opisie przelewu "na Michalinę", nr konta znajdziesz na stronie www.kotylion.pl
Z lecznicą rozliczamy się fakturą za cały miesiąc, w ten sposób wszystko zostanie uregulowane.
Obrazek

andorka

Post » Pon gru 13, 2010 22:45 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Podałam numer konta fundacji.
Misia jest niespecjalnie ruchliwa. Właściwie głównie leży. Metraż pokoju, w którym przebywa nie jest porażający, ale trochę pospacerować można.
Za to doskonale wie, do czego służy człowiek: di miziania, karmienia i czyszczenia kuwetki (nie koniecznie w takiej kolejności). Głośno mruczy i lubi mizianie pod bródką. Wczoraj nawet wywaliła brzuszek, ale zaczęłam oglądać jej sierść i się obraziła.
Ma też niewielkie ranki (jedną na łebku, większą pod bródką i pewnie jeszcze jakieś na grzbiecie, ale nie lubi jak się ją tam dotyka)- myślę, że z powodu pcheł, których ma sporo. Wczoraj spryskałyśmy ją preparatem przeciwpchelnym Hiltona (o wątpliwej skuteczności, ale może chociaż ograniczy rozłażenie się tego robactwa).
Było siku (x2) i kupka w nocy. W kuwetce.
Ponieważ nie ma ząbków z przodu (a przynajmniej większości) ma całą zaślinioną bródkę. Ale je suche.
ObrazekObrazek

abradaque

Post » Wto gru 14, 2010 9:36 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Misia jakąś godzinkę temu pojechała z andorką do Centrum. A ja nie mogę się doczekać jakichś wieści.
ObrazekObrazek

abradaque

Post » Wto gru 14, 2010 9:49 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Trzymam kciuki :ok:

gosiaa

Post » Wto gru 14, 2010 10:20 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

A ja muszę do pracy iść i będę musiała dzwonić do domu, żeby się czegoś dowiedzieć.

Można dokonywać wpłat na Misię na konto fundacji KOTYlion na numer:
38 1370 1109 0000 1706 4838 7307
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8
00-367 Warszawa
z dopiskiem "na Michalinę"
ObrazekObrazek

abradaque

Post » Wto gru 14, 2010 10:34 Re: !!Długowłosa szylkretka-potrzebne wsparcie finansowe!!

Kicia już przekazana w ręce Ani, najważniejsza informacja to taka, że w ciąży nie jest ufff
CC zajmie się nią kompleksowo - uszy, kołtunki, ząbki, po południu będę dzwoniła i dowiem się co i jak poszło.
Po drodze była bardzo grzeczna.
Obrazek

andorka

[poprzednia][następna]