Wszystkie kociaki juz w domach stalych!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 15:35 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Szukają DT od 27.11 jeśli w międzyczasie nie znajdą DS.

Donoszę iż:
- Zosia w dniu dzisiejszym waży 1050gr;
- Tosia 1200gr
- Kasia 1570gr.

Podobno we wtorek siostrzyczki ważyły po 700gr więc tak się właśnie pasą maluchy:)

Brzuchole wciąż pękate. Powiem Wasz szczerze, że koty po wtorkowym przeglądzie przyjechały do mnie odrobaczone i zdrowe :evil: :twisted: .. nie wiem z której strony :?: Ja rozumiem, ze pierwsze odrobaczanie nie oczyści ich małych ciałek do końca, ale to nie przyniosło ŻADNEGO rezultatu.

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Sob lis 20, 2010 18:41 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Jeśli nic się nie znajdzie, to dla jednej grzecznej dziewczynki mogę mieć dt :)
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Od: Sob lis 13, 2010 10:11

Post » Sob lis 20, 2010 18:49 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

KatjaGda pisze:Jeśli nic się nie znajdzie, to dla jednej grzecznej dziewczynki mogę mieć dt :)

Super, dzięki za ofertę. Czy będzie konieczność skorzystania z niej to się okaże już za tydzień.

wszpasia

Post » Sob lis 20, 2010 19:02 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :)
Tzn. chętnie się zaopiekuję ale wolałabym żeby znalazły dobre domki na stałe.

3mam kciuki i życzę powodzenia :ok:
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Post » Sob lis 20, 2010 21:18 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

jak nasze dziewczynki ;) cudownie ze az tyle przytyly w tak krotkim czasie szczegolnie nasz maly prazek ;) zalednie 700gram bylo , zas Tosia jakies 850gr... no cudownie jakbys mogla wziasc chcociaz jedna na tymczas ...
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Od: Pt paź 16, 2009 19:17

Post » Sob lis 20, 2010 21:29 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Jedną mogę chłopakowi do mieszkania wcisnąć, a i rodzinie wiercę dziurę w brzuchu powołując się na ludzkie odruchy. Wtedy któraś druga miałaby tymczasik :)
No tylko, że u mnie jest pies... Ładnie się zachowywał przy koteczce, którą ostatnio znalazłam (dowód :D http://picasaweb.google.com/kiemtowa/Kicia#), ale czytałam, że te księżniczki nie są takie śmiałe i mogłyby się jego bać.

A co z tą rodzinką, która chciała Tosię?;>

KatjaGda

Post » Sob lis 20, 2010 21:38 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Ci od Tośki dzisiaj się odzywali tłumacząc, że autko mają wciąż niesprawne a z Pruszcza do mnie z małym dzieckiem to średnio na jeża bez samochodu.. Utrzymują, że po weekendzie chcieliby przyjechać i Tosię zaadoptować.

W dniu dzisiejszym Zośka, która jest najbardziej ze wszystkich lasek miziasta, przyszła sama do mnie na kanapę:)

Tośka potrafi się już na kanapie zrelaksować i przyciąć komara, ale sama się do pokoju nie pofatyguje.

Tylko biedulka moja kochana Kasia jest wciąż wypłoszona, i tak robi postępy, bo już nie je w kącie i w czasie jedzenia poddaje się głaskaniu, nie syczy i nie prycha też za każdym razem kiedy do niej wyciągam rękę. Kasia często siedzi na granicy pokoju i łazienki w półce na buty i obserwuje otoczenie. Otwiera się ale postępy są wolniutkie, natomiast mam przeświadczenie, że kiedy ona już zaufa to będzie najwierniejsza z nich wszystkich, naprawdę ma taki poczciwy charakter i to jej niskie zawieszenie, wygląda jak mała prążkowana ciężarówka :1luvu: Aaa.. bo ja zboczona na punkcie prążków takich najzwyklejszych jestem.

wszpasia

Post » Sob lis 20, 2010 21:40 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

no nie smiale dziewczyny tu kolezanka ktora je ma musi sie na ten temat juz wypowiedziec jak sobie juz radza ;) sa w domu tymczasowym z duzym psem - i jest wporzadku ;) one duzo miejsca nie zajmuja ;p nie odczujesz roznicy czy to 1 czy 2 , ale oby nie bylo koniecznosci dalszego tymczasowania tylko znalazl sie dom staly :D
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Post » Sob lis 20, 2010 22:04 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

A pominęłam widzę kwestię zachowania dziewczyn wobec psa - wiec oczywiście, że się boją, ale lepiej chyba żeby bały się psa w domu, niż na podwórku prawda?
Laski prychają na moją sukę a ja nie wiem kto się bardziej boi - 1kg kota, czy 40kg suki :ryk: Dora zaczyna piszczeć, kładzie uszy po sobie, szuka zrozumienia i wsparcia w moich oczach, biedulka z niej straszna. Nie dość, że ma jednego terrorystę w domu w postaci mojej kotki, to jeszcze 3 inne futrzaste okruszki nękają ją poprychiwaniem. Komedia.

wszpasia

Post » Sob lis 20, 2010 22:06 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

no to prawdziwa komedia :D ale moze do pieska sie przyzwyczają :mrgreen:
Obrazek

Kasiullka

Post » Sob lis 20, 2010 22:13 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Neko natomiast widząc kotkę, wystawiał tyłek do góry, szczekał merdając ogonem i za wszelką cenę próbował zmusić ją do zabawy :) Skończyło się głośnym prychaniem zza kanapy.

Trzymam mocno kciuki za Tosieńkę, oby ta rodzinka była jej :)
Kurcze, gwiazdkę z nieba tym maleństwom bym dała, gdyby to coś pomogło :(

KatjaGda

Post » Sob lis 20, 2010 22:40 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Prawdopodobnie jutro do domku pojedzie Zosia, jej potencjalną nową opiekunka jest pani weterynarz. Na razie nie zapeszam, jutro napiszę więcej jeśli faktycznie adopcja dojdzie do skutku.

wszpasia

Post » Sob lis 20, 2010 22:47 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Trzymam kciuki :ok:

KatjaGda

Post » Nie lis 21, 2010 9:26 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Co dziś słychać u naszych kociątek? :lol:
Obrazek

Kasiullka

Post » Nie lis 21, 2010 12:02 Re: Gdańsk kocięta a czas tylko do 27listopada potem podwórko?

Tak sobie zajrzałam na wątek,bo mi się na kociarni spodobała Zosia,no i jak zwykle,kot,który mi się najbardziej podoba,najszybciej wędruje w czyjeś ręce....
Śliczna ta dziewczynka,a charakterek z opisu też mi się podoba. :)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

[poprzednia][następna]