Do adopcji piękna 3 miesięczna kotka już w DS :) szczęścia:*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 18:17 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

Piękna ta maleńka... - porobiłaś jej ogłoszenia? Na pewno zgłoszą się inne domy, a wśród nich będzie ten właściwy! :ok: nie wychodzący, który zapewni sterylizację, bezpieczeństwo i podpisze umowę!

a może nazwij ją Morelka? jest taka smakowita.... :P :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob lis 06, 2010 20:03 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

koteczek555 pisze:Czy ktoś pokocha?
Obrazek

Jestem pewna że już niejedna osoba zakochała się w kici
ale z różnych powodów nie może dać jej domku .
Mała jest prześliczna i ten naprawdę dobry domek nie będzie robił
problemów z podpisaniem umowy i dostosowaniem się do twoich życzeń :ok:
A imię Morelka pasuje do niej :D
jest taka słodka :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lis 06, 2010 20:05 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

Chyba znalazłam domek :) Pani zapewnia dom nie wychodzący, sterylizację. Jedyną przeszkodą jest umowa, ale wyjaśniła mi dlaczego. Adoptowała już wcześniej kotkę, babka miała wszystkie jej dane i były w kontakcie. Jak się dowiedziała, że kotka została wysterylizowana to zwyczajnie zaczęła nachodzić tą panią, która chce małą i tak ją nachodziła, że po 3 miesiącach musiała jej kota oddać

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Sob lis 06, 2010 20:09 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

koteczek555 pisze:Chyba znalazłam domek :) Pani zapewnia dom nie wychodzący, sterylizację. Jedyną przeszkodą jest umowa, ale wyjaśniła mi dlaczego. Adoptowała już wcześniej kotkę, babka miała wszystkie jej dane i były w kontakcie. Jak się dowiedziała, że kotka została wysterylizowana to zwyczajnie zaczęła nachodzić tą panią, która chce małą i tak ją nachodziła, że po 3 miesiącach musiała jej kota oddać

sorry, ale chyba nie zrozumiałam... - kto kogo nachodził i dlaczego?? i co ma do tego sterylizacja? 8O - nie łapię... :oops:

Koteczek555 - ale Ty chyba nie chcesz oddać malutkiej osobie, której danych nie będziesz miała??? :? - tak czy tak musisz spisać kogoś takiego z dowodu, a umowa daje Ci szansę interwencji, gdyby koteczce działa się krzywda - np. ktoś założył by pseudohodowlę, adoptując ją - uważaj błagam, bo malutka jest taka śliczna, że różne osoby będą miały na nią chrapkę..... :(

joluka

Post » Sob lis 06, 2010 20:13 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

Jak się dowiedziała, że kotka została wysterylizowana to zwyczajnie zaczęła nachodzić tą panią, która chce małą i tak ją nachodziła, że po 3 miesiącach musiała jej kota oddać

No nie wiem 8O ale to brzmi nielogicznie :roll:
Ta pani chyba coś kręci :?
Uważam że umowa powinna być , w końcu przecież ona zabezpiecza obie strony
a najbardziej kota .
Obrazek

Annaa

Post » Sob lis 06, 2010 20:17 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

Ta babka która oddała jej kotkę dowiadując się, że jest już wysterylizowana nachodziła ją i kotkę zabrała z powrotem i Pani ta nie chce drugi raz takiej sytuacji

koteczek555

Post » Sob lis 06, 2010 20:18 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

absolutnie nie miałabym zaufania do takiego domu... :( - proszę zastanów się jeszcze!

przecież po to m.in. podpisujesz z nią umowę, żeby wysterylizowała małą - więc niby dlaczego sytuacja miała by się powtórzyć???? 8O - ewidentnie niestety nie jest to wiarygodne tłumaczenie....

Koteczek - a może potrzebujesz pomocy przy ogłaszaniu? mogę małej parę ogłoszeń zrobić, przynajmniej na tych najpopularniejszych portalach - założę się, że będziesz miała w czym wybierać - i może wśród chętnych trafi się ktoś sensowny... :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Sob lis 06, 2010 20:20 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

też bym miała traumę jakby mi ktoś kota dał a po 3 miesiącach odebrał

koteczek555

Post » Sob lis 06, 2010 20:23 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

ale nie wierz w to proszę! żeby odebrać kota - z umową czy bez - trzeba mieć podstawy! to jest przecież zapisane w umowie - masz prawo odebrać, jeśli kot jest krzywdzony, nie zapewnia mu się odpowiedniej opieki, bezpieczeństwa itp.

jeśli rzeczywiście odebrano jej już raz kota - to tym bardziej bardzo bym się zastanowiła nad daniem jej kolejnego!

po prostu niestety kompletnie nie wierzę, że oddała kota po 3 miesiącach bez protestu, jeśli z jej strony wszystko było OK...

joluka

Post » Sob lis 06, 2010 20:27 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

Ale to chodzi o to, że kot miał się dobrze, tylko tej babie coś się ubzdurało, że wzięła ją z powrotem. Tak jakby czekała tylko aż zostanie wysterylizowana. Rozmawiałam jakieś 15 min z tą babką przez tel i wydaje się być ok. A pewnie też jak będzie u mnie to poznam ze cos jest nie tak

koteczek555

Post » Sob lis 06, 2010 20:29 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

adoptując ją - uważaj błagam, bo malutka jest taka śliczna, że różne osoby będą miały na nią chrapkę..... :(

joluka na pewno ma rację :!:
Obrazek

Annaa

Post » Sob lis 06, 2010 20:29 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

ale dobrze rozumiem, że nie będziesz znała nawet danych i adresu tej kobiety, której dasz małą????? 8O

joluka

Tylko nr tel

koteczek555

Post » Sob lis 06, 2010 20:32 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

Nr. telefonu może zmienić w każdej chwili lub wcale nie odbierać
a ty nawet nie będziesz wiedziała co dzieje się z małą :( :evil:
Obrazek

Annaa

Post » Sob lis 06, 2010 20:38 Re: Do adopcji piękna ok 3 miesięczna kotka Ustroń woj. śląskie

przecież nr telefonu to może być jednorazowo doładowana karta.... :evil: - błagam, przemyśl to jeszcze, bo naprawdę fatalnie to dla mnie wygląda...

joluka

[poprzednia][następna]