Cztery ślepaczki [i] [i] [i] [i] proszę o zamknięcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 23, 2010 23:44 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Obrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie paź 24, 2010 21:11 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

kociaki rosną jak na drożdzach, w sumie gdzieś się podziewa ten kilogram jedzenia jaki pochłaniają
robią nieładne kupale, ale w sumie sa w trakcie odrobaczania i dotychczas jadły byle co
AnielkaG

Post » Śro paź 27, 2010 7:38 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

nie jest dobrze
wszystkie 4 maluchy mają katar, wczesniej go nie było, najgorzej czuje się puchaty Kokosz, on i Kaj mają gorączkę, oko Kaja wygląda fatalnie, obaj słabo jedzą :(
Gerda i Kajko też smarczą, ale są w o wiele lepszej formie, zdjęłam wczoraj Kajkowi kołnierz, to się nawet bawili. Jedzą bez zmian. Robię im inhalacje, dostają L-lizyne, tolfę i lincospectin. Musze dziś iść do weta, chyba trzeba im zmienic antybiotyk.
AnielkaG

Post » Śro paź 27, 2010 8:06 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Widziałam kociaki w lecznicy...są prześliczne.
Trzymam mocne kciuki za ich powrót do zdrowia. :ok:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Śro paź 27, 2010 11:20 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

cześć Lucynko :lol:
pozdrów od cioci dellfin swoje footerka :kotek:

Anielko, :ok: :ok: :ok: :ok: za każdego z maluszków
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Śro paź 27, 2010 22:01 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Obrazek

To niewidoma Gerda i brat Kajko po niedzielnej operacji
Gerda na termoforku oczywiście.
jutro operacja Kaja, o 16 :(
Ostatnio edytowano Czw paź 28, 2010 10:32 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Czw paź 28, 2010 9:04 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

wielkie kciuki Anielko za futerka, takie śliczne i biedniutkie z tymi oczkami...
pozwolisz,ze przeniose zdjecie Kaja i Gerdy na slepaczki
dużo zdrowia, niech już nie chorują!
boje sie pomysleć, co z tymi maluchami było by gdybyś nie stanęła na ich drodze :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw paź 28, 2010 10:31 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Ona siedz a "na krzyż" w dwóch klatkach, w oddzielnych pomieszczeniach: Gerda i Kajko po opercji są w mojej sypialni. Kokosz i Kaj w wielkiej klatce w komputerowym. Chyba dobrze że są oddzielnie, bo Gerda i Kaj już nie kichają i mają apetyt. Kokosz i Kaj nie zjedli śniadania, mają zmieniony antybiotyk. Dziś idę z trzema chłopakami do weta, Kaj ma operację. Kajko musi mie c zdjęte szwy z oczodołu a Kokosz strasznie smarcze i źle oddycha. A nie dam rady nawet mu zmierzyć temeperatury bo się wije i fuka. Ugryzł mnie wczoraj nawet. :(
AnielkaG

Post » Czw paź 28, 2010 21:08 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Alessandro, Anielka to taki wielki magnes na koty :wink:

Anielko, daj znać kiedy będziesz wracała z pracy, to na przystanku wrzucę Ci do tramwaju gotowy kit pszczeli na te pogryzienia i zadrapania. To lepsze niż spirytus czy woda utleniona.

I zobacz

http://www.vitaland.pl/produkt.asp?nl_product_id=745
http://niemownikomu.wordpress.com/2009/ ... oloidalne/

Może warto to podawać maluchom, szczególnie Kajowi i Kokoszowi (:roll: dobrze odmieniam?)
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw paź 28, 2010 22:48 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Kaj po operacji, siedzi sam w klatce i trochę go nosi, nie wiem czy coś go boli czy szuka siostry czy brata...albo kołnierz go wkurza.Trochę wypił Mixolu.
Pozostała trójka siedzi w dużej klatce, Gerda i Kajko śpią przytuleni, a Kokosz oczywiście w kuwecie (mają dwie- do sikania i do spania), ręcznik mu tam włożyłam. Kokosz wyraźnie źle się czuje. Mają zmieniony antybiotyk, może to coś da. A wuj Yum-yum (czarny, pięciomiesięczny ) jak zawsze śpi na klatce
A a'propos magnesu, ja po prostu ciągle jestem w takich miejscach gdzie są koty i kociaki. I nie mam wyjścia. :(
Basiu, zadrapania już przysychają, choć nie ułatwiam ranom gojenia bo ciągle moczę ręce.
KOkosz, Kajko i Gerda
Obrazek

Obrazek
AnielkaG

Post » Czw paź 28, 2010 23:32 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

a te kociaki to skąd są? (umknęło mi)

Anielko, kit lecz bardzo szybko, zawsze coś tam zdąży zadziałać pomiędzy kolejnym moczeniem rąk.
Buteleczkę juz przygotowałam. Tylko daj znać.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt paź 29, 2010 8:30 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Kociaki są z budowy, z Mokotowa. Łapałyśmy tam koty do sterylizacji. Kociaki wypatrzył Pan ochroniarz, bo siedziały pod barakiem. Matka juz wysterylizowana, ale ciągle chora, siedzi w lecznicy
AnielkaG

Post » Pt paź 29, 2010 11:49 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

AnielkaG pisze: Matka juz wysterylizowana, ale ciągle chora, siedzi w lecznicy

też wirus?
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt paź 29, 2010 17:16 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

tak, ma koci katar, jest leczona 3 tydzień.
Kaj płacze, uspokaja się tylko na kolanach, chyba go boli. Byliśmy u weta. Wszystkie dostają Ceporex. Dwa nie jedzą, dostały kroplówkę i witaminy.
AnielkaG

Post » Nie paź 31, 2010 19:39 Re: CZTERY ślepaczki z budowy...MAKABRA

Matka kociaków wczoraj wypuszczona, ładnie wyglądała. Ona podbno urodziła je gdzieś indziej i przyprowadziła tam już chore. Mądra kocica, przyszła po pomoc dla dzieci.
Gerda roznosi klatke, nie wiedziałąm że niewidomy kot może się tak bawić.
Kajko dobrze je, ale bawić się nie chce.
Kokosz w kiepskiej formie, ale zjadł kolację (wreszcie :) )
Kaj najgorzej, nie je i nie opije od czwartku, jest na kroplówkach, nawet conva nie łyka tylko wypluwa, zaraz znowu będę próbować. Martwię się o niego. ten antybiotyk chyba nie działa. Ropa leci z noska.
AnielkaG

[poprzednia][następna]