Niebieski Max FIV+ teraz Pan Morris, wieści z DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2010 21:47 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 03, 2010 8:51 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Maxio się zachowuje jakby nigdy nie wyjeżdżał ode mnie. W nocy zrobił klasyczną awanturę że śpię w łóżku a nie z nim w kuchni, rano prysnął mi między nogami i jak zwykle próbował się zapoznać z moimi kotami (ona na szczęście odskakują i bynajmniej do zapoznawania się chętne nie są), potem pożarł śniadanie, pomiział się i łaskawie pozwolił mi iść do pracy
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Śro lis 03, 2010 12:00 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Dobrze.
Od razu mówię, że nie dla siebie pytam, chociaż tego kota bym pożarła pewnie z miejsca :oops:

Pytania brzmią:
- jaką karmę konkretnie je Max?
- jak zareagował na przeprowadzki (to pytam po tym, jak Fado trzeci tydzień nam się przetacza po kolejnych chorobach w związku ze stresem przeprowadzkowym)?
- jakies nietypowe zachowania? (tutaj uspokajałam, ze raczej nie)
- jak często podajecie mu coś na wzmocnienie ( i co konkretnie, żeby brał to, co się sprawdza)?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lis 03, 2010 12:09 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Szalony Kot pisze:Dobrze.
Od razu mówię, że nie dla siebie pytam, chociaż tego kota bym pożarła pewnie z miejsca :oops:

Pytania brzmią:
- jaką karmę konkretnie je Max?

aktualnie pochrupuje purinę pp i podjada bozitę

Szalony Kot pisze:- jak zareagował na przeprowadzki (to pytam po tym, jak Fado trzeci tydzień nam się przetacza po kolejnych chorobach w związku ze stresem przeprowadzkowym)?

tfu tfu chyba nic sie nie dzieje na ile wczoraj widziałam - poza załzawionymi ślepiami - ale u Maxia to norma przez zatkane kanaliki. W stresie się nasila ale dzis rano oczy juz były dużo lepsze

Szalony Kot pisze:- jakies nietypowe zachowania? (tutaj uspokajałam, ze raczej nie)

zachowuje się jakby wrócił do siebie - widać za dobrze mu nie było...

Szalony Kot pisze:- jak często podajecie mu coś na wzmocnienie ( i co konkretnie, żeby brał to, co się sprawdza)?

póki co nic nie dostawał - poza bozitą która sama w sobie zawiera bataglukan - moi weci są zdania że póki nie ma konieczności ingerencji immunostymulatorami, to lepiej tego nie robić żeby kota w pewien sposób "nie uodparniać" na ich działanie. Jedyne co Max przechodził - to leczenie zapalenia oskrzeli i górnych dróg oddechowych, zaraz po tym jak do mnie trafił - dało się zwalczyć w około 14 dni (kwiecień/maj 2010)
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro lis 03, 2010 14:15 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Ale kiepska wiadomość :? , a już myślałam, że Maksio będzie miał swój dom. Ja jakoś w alergię nie bardzo wierzę. Kciuki za pięknotę.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Śro lis 03, 2010 15:49 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Tu ktoś chciałby "niebieskiego" kota. Co prawda pytanie jest o kotkę, ale może warto spróbować?
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z239377754
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro lis 03, 2010 17:56 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Trwają pertraktacje u moich znajomych - ona namawia jego, ale że on z domu z kotem to liczę, że namawianie nie będzie trwało zbyt długo :>
Jako posiadaczka FIVka uświadomiłam zagrożenia, za Maxem przemawia bardzo na plus jego aktualny dobry stan zdrowia :)

Szalony Kot

Post » Śro lis 03, 2010 17:58 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

aaa i zapomniałam dodac - purina moze byc i ta zwykła - byleby z rybą - bo tą lubi. Smak bozity (jada tez animondę i inne mokre) moze byc dowolny. Jak debatują to niech wpadają na herbatkę w towarzystwie Maxia i jego kłaków - to absolutnie do niczego nie zobowiązuje. (Jak się boją sami to mozesz tez dołączyc - najwyzej nam nieco ciasno w kuchni będzie ) :)
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro lis 03, 2010 18:08 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Oby się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 03, 2010 18:18 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

dba się zeby byly czyste - ona najczęściej jak nie jest zestresowany sam to załatwia - jesli nie to przemywac trza przegotowaną ciepłą wodą albo świetlikiem (uprzedzam, nie lubi tego)
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro lis 03, 2010 19:32 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro lis 03, 2010 19:38 Re: Niebieski Max FIV+ wrócił szukamy i czekamy na miłość

Ło jeny, jaki on jest śliczny. Tak prywatnie to też bym chciała, zeby trafił do tej mojej znajomej - mogłabym go odwiedzać ;)

Padło jeszcze pytanie, czy kurz go drażni bardziej przez tę chorobę :D Chyba już panikują zdrowo :D

Szalony Kot

[poprzednia][następna]