Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 12:56 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Neigh pisze:Achaś poprosilam na dogo o zrobienie im bazarku imiennego - to znaczy mozna im wybrać imię ( łaskawam ), ale trzeba za to dorzucić się na szczepienia. Nie wiem czy pójdzie.....nie wiem czy tu takie są ( bo ja tu na miau to mniej bywam i sie nie znam).

No i dobrze, bo ja mam gust jak idź stąd .... czy ktoś normalny nazywa kota po norwegu czy innym rysiu Szczylem 8O
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Pon wrz 20, 2010 13:47 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

:ryk: :ryk: Chyba nikt :ryk: :ryk:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon wrz 20, 2010 16:26 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Kaprys2004 pisze::ryk: :ryk: Chyba nikt :ryk: :ryk:

A nie bądź taka pewna 8) Moja persica z pseudo nazywa sie Persona.
a. jest persem
b. jest ona
c. była dłuższy czas non grata......

I odezwa - jakoże jestem zasypywana na pw. pytaniami od chętnych do adopcji małych puchatych apeluję o czytanie wątku.

Nie żebym ja miała coś generalnie przeciwko małym dzieciom ( pracuję z dziećmi tak przy okazji), sama mam dwoje - już nie małych, ale dzieci mają to dotkliwą wadę, ze rosną......Tylko tak na zdrowy chłopski rozum:

Dziewczyny fakt, one są śliczne, ale dzikawe tak? Oswoić się je da.......natomiast NIKT nawet obrońcy krzyża nie dadzą gwarancji, że będą one odważne i miziaste. Raczej moze sie tak nie zdarzyć. Stąd koncepcja domów niewychodzących - żeby kot nie dał dyla.
Nawet najświętszy 2 - 3 latek drze japę, rzuca zabawkami, biega, zachowuje sie nieprzewidywalnie, tak? No tak - BO TO DZIECKO JEST.
Niestety małe jak na razie ( a moze i na zawsze ) pozostaną jednak "inne". I trzeba to brać pod uwagę. Nie dla nich dom z misiem lecącym przez pokoj czy dzikim wrzaskiem "a ja nie chcę!!!!!"
I nie o to mi chodzi, ze Wasze małe dzieci "męczą koty". Absolutnie nie. Chodzi mi o to, ze te kociaki dłuuuugi jeszcze czas będą wymagały cierpliwości, spokojnego podejścia i takich tam. Czego nie gwarantują ( z całym szacunkiem dzieci poniżej pewnego wieku).

Kot do domu z tak małym dzieckiem musi być
a. cierpliwy
b. zaradny
c. umieć przywalić czasem łapą
d. nie być nadgorliwy w waleniu.

Jakoze moje własne dziecko najpierw się nauczyło szczekać a potem mówić, rottweilerka robiła za chodzik. TO WIEM CO MÓWIĘ. I nikt mnie nie przekona, wiec ewentualni chetni mogą sobie odpuścić. WIEM LEPIEJ :D I wolno mi
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon wrz 20, 2010 17:11 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Konkretna odpowiedź :D

Persona - super imię, szczególnie w tych okolicznościach przyrody :ok:

Imionami wybitnie specyficznymi zwykła nazywać swoje tymczasy Jopop.. :lol:
Pogoda, która u niej się ostatnio pojawiła, to wyjątkowo lajtowy wymiar..
Kiedy się jeszcze nie znałyśmy, miała na stanie Chlory (z piwnicy gdzie chlor wyżerał oczy)..
Nie dałam rady zdzierżyć imienia przemiłej Szkieletki i kiedy do mnie trafiła na tymczas, przerobiłam na Trafkę (bo taka chudziutka i miała zieloniutkie ślipia)..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon wrz 20, 2010 17:20 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Neigh pisze:
Aleba pisze:
halbina pisze:ale zdjęcia za duże na Miau... moderator wkroczy...

No niestety, musiałam wkroczyć.
Chociaż z bólem serca, bo żal takie pięknoty za linkiem chować ;)

Potwierdzam, że dorosła kocica ma cudnego koloru oczy, czegoś takiego jeszcze nie widziałam :1luvu:

Mam nadzieję, ze teraz już ok.....musiałam TZ wciągąć:), jeśli coś nie tak powalczę dalej.

Teraz miniaturki są ok :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon wrz 20, 2010 17:34 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Aleba pisze:Teraz miniaturki są ok :ok:

Uff:-). To się cieszę, bo generalnie kompowo to ja jestem belemeta i gamoń.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon wrz 20, 2010 17:37 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Kaprys2004 pisze:Konkretna odpowiedź :D

Persona - super imię, szczególnie w tych okolicznościach przyrody :ok:

Imionami wybitnie specyficznymi zwykła nazywać swoje tymczasy Jopop.. :lol:
Pogoda, która u niej się ostatnio pojawiła, to wyjątkowo lajtowy wymiar..
Kiedy się jeszcze nie znałyśmy, miała na stanie Chlory (z piwnicy gdzie chlor wyżerał oczy)..
Nie dałam rady zdzierżyć imienia przemiłej Szkieletki i kiedy do mnie trafiła na tymczas, przerobiłam na Trafkę (bo taka chudziutka i miała zieloniutkie ślipia)..

A jak! Ja jestem konkretnie gadatliwa:-)

Weź.......mnie rozwaliła niejaka Gruba Dupa oraz Matka Polka obie odławiane na Tarchominie. Myślę, ze nie muszę tłumczyć imion...

A Chlory czaaaaaaaad:-)
Jeden z moich podopiecznych nosił wdzięczne imię"Dupcio". Z racji wygryzionego odbytu.....udało się go wyratować. Imię zmieniał 3 krotnie - ostateczni został Radarem. Dupa na Radarach:)

Obrazek

Neigh

Post » Pon wrz 20, 2010 21:51 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

skąd takie cuda bierzesz? 8O 8O
(tzn niby wiem, skąd, doczytałam - ale się dziwię ogromnie, takie piękności sobie luzem biegały..no no, koniec świata :wink: )

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Pon wrz 20, 2010 22:11 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Neigh pisze:Jakoze moje własne dziecko najpierw się nauczyło szczekać a potem mówić, rottweilerka robiła za chodzik. TO WIEM CO MÓWIĘ. I nikt mnie nie przekona, wiec ewentualni chetni mogą sobie odpuścić. WIEM LEPIEJ :D I wolno mi

:ryk:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon wrz 20, 2010 22:19 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

ja mam dzieci 10 i 4,5 lat kociaka nie męczyły, raczej kockoiątko z Zuzi robiło sobie zabawkę.dziewczyny dobrały się temperamentem-a dodam ,że Pixi miała 2 mce i była wystraszonym dzikuskiem działkowym
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon wrz 20, 2010 22:26 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

Neigh pisze:Achaś poprosilam na dogo o zrobienie im bazarku imiennego - to znaczy mozna im wybrać imię ( łaskawam ), ale trzeba za to dorzucić się na szczepienia.

Oby tylko mój TŻ tego nie przeczytał, bo skończysz jak ja z kotami o wdzięcznych imionach Komandor Cousteau i Inżynier Gagnan :|

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon wrz 20, 2010 23:33 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Zmieniłam tytuł na 'norweskie' ;) Jakby ktoś miał dalsze sugestie co do przykuwającego wzrok tytułu - proszę bardzo :)
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Wto wrz 21, 2010 6:12 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

yammayca pisze:
Neigh pisze:Achaś poprosilam na dogo o zrobienie im bazarku imiennego - to znaczy mozna im wybrać imię ( łaskawam ), ale trzeba za to dorzucić się na szczepienia.

Oby tylko mój TŻ tego nie przeczytał, bo skończysz jak ja z kotami o wdzięcznych imionach Komandor Cousteau i Inżynier Gagnan :|

No i co z tego? Kopernik też była kobietą! :ok:

Jejku ja wiem, ze są nieprawdopodobne przypadki przyjaźni, że zwierzęta gadają ludzkim głosem ( mam papugę co tak robi). Bywa też tak:
razu pewnego moja córka podówczas 4 - 5 letnia pojechała ze mną w miejsce gdzie od dobrych kilku tygodni wraz z moją przyjaciółką usiłowałyśmy dorwać kota. Kot był po wypadku, ledwo się poruszał, ale schrzaniał przed nami konsekwentnie. Wyglądaał coraz bardziej upiornie. O klatce łapce żeśmy wtedy jeszcze nie słyszały ( może nie było?), o forum miau też nie. Po prostu zwierzak w potrzebie. Były próby zarzucenia mu koca na łeb z okna powyżej i takie tam.......Pomysłowo, ale bezskutecznie.

No i kiedy stałyśmy z moją przyjaciółką deliberując nad kolejną czarcią zapadką........moja córunia poszła sobie w pole, na co wyrodna matka nie zwróciła uwagi. Wróciła po hmm 5 min może.....z kotem pod pachą i tekstem "on mówi, ze go strasznie ta noga boli". Myślcie sobie CO chcecie, tak było. Moja Osobista Przyjaciółka świadkiem - fakt stronniczym.

Także ja wiem, ze nie ma reguł. Ale tak jak mawiają "in general" 2 latek i dziki kot nie idą mi w parze. HOWGH;)
Ostatnio edytowano Wto wrz 21, 2010 6:19 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Neigh

Post » Wto wrz 21, 2010 6:16 Re: Puchate, piękne, a la SYBERYJSKIE kociaki i kotka! PILNIE DT

enigma pisze:skąd takie cuda bierzesz? 8O 8O
(tzn niby wiem, skąd, doczytałam - ale się dziwię ogromnie, takie piękności sobie luzem biegały..no no, koniec świata :wink: )

To samo mówię...........weź zobacz te anomalie pogodowe i znaki na niebie.....;). A poważniej a gdzie żeś była, jak Cię nie było a? Cynamon się stęsknił... 8)

Obrazek

Neigh

Post » Wto wrz 21, 2010 7:13 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Kaprys a'propos Trafki to moja druga kota w wersji oficjalnej podawanej dzieciom zowie się Andzia - w wersji nieoficjalnej to pokombinujcie:)
A dlatego tak, ze ma jazdy jak po.......

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]