Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 22:21 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Przerudzenia na sierści mogą powstać z różnych powodów, od słońca, od złego żywienia, od braku witamin. U niego raczej to ta druga przyczyna, bo kot był karmiony tylko suchym chlebem na początku swojego zycia więc cały był miedziany oprócz głowy...

Izzi jest krótkowłosa, ale jest chudziutka i sierść jest zmierzwiona i dlatego ta wygląda. Niestety nie mogę jej teraz kąpać.
Oczko jest już ładne, troszkę jeszcze ropieje ale w sumie jest poprawa. Dziewczyna ladnie je, ale tylko kiedy ktoś siedzi z nią i pilnuje :mrgreen: Jak siedzi sama nie chce jeść. Szczepienie lekko przesuniemy.

Czajkowski biega z psem. Ma jakiś odbytniczy fetysz, uwielbia gryźć wszystkich prosto w tyłki i uciekać. Nie wiem dlczego to robi, ale wyraźnie sprawia mu to radochę.

Izzi już wygląda stanowczo ladniej zważywszy na to, że nos jest czysty, kicha sporadycznie, myje się. Tylko to jedno oczko jeszcze jest do doleczenia, ale ogólnie wygląda dużo lepiej.

Jutro wstawię zdjęcia rojbrów :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro wrz 22, 2010 9:25 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Dobrze, że Izzi się lepiej czuje :ryk:

Sylwia M.

Od: Wto lip 27, 2010 17:36

Post » Pt wrz 24, 2010 8:46 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Wiem, miałam wstawić prędzej, ale wydarzyło się kilka niemiłych rzeczy...

Tak więc oto Czajkowski z moją rezydentką Puszką:
Obrazek

Tu Czajek polujący na moją rękę:
Obrazek

Izzi wczoraj dostała jeszcze zastrzyk i odrobaczyłam cale stadko, dziś ją umówię na szczepienie.
Czajkowski jak to on, całymi dniami za mną chodzi i miauczy, miauczy żeby tylko go pomiziać, pognieść i na ręce wziąć. Nie wiem jak go oduczyć jednej rzeczy. Jak go głaskam i mu dobrze w pewnym momencie wpada w jakiś dziwny trans i zaczyna gryźć...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Pt wrz 24, 2010 10:15 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

ifciastu pisze:Nie wiem jak go oduczyć jednej rzeczy. Jak go głaskam i mu dobrze w pewnym momencie wpada w jakiś dziwny trans i zaczyna gryźć...

8O , ale w sensie gryźć raz po razie czy chwyta i nie puszcza?
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pt wrz 24, 2010 11:29 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

No łapie puszcza i za chwilę zaczyna gryźć co chwila i drapać... nie wiem, jakby w którymś momencie jak mu przyjemnie włączał mu się agresor :roll:

ifciastu

Post » Pt wrz 24, 2010 11:32 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Eee..ten typ tak ma :-)
Mój Mojo też taka gryzelda, przychodzi przymila się i "CAP" zębami za rękę, patrzy jak zareaguje i ucieka :-) ale robi to na tyle delikatnie że mu wybaczam, to chyba silniejsze od niego ;-) no lubi tak ząbkami chwycić 8)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt wrz 24, 2010 12:00 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

No Czajek to robi troszkę mocniej, aczkolwiek krzywdy nie robi :mrgreen:
Ogólnie on jest świetnym kotem, ma taki psi charakter. Chodzi za człowiekiem krok w krok, miauczy, żeby go wziąć na ręce, zaczepia. Jest ogólnie super :mrgreen:

ifciastu

Post » Pt wrz 24, 2010 20:31 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Kurczę , ja też mam gryzuna, ale u niego przeważnie jest to objaw irytacji-niechcianym lub zbyt długim głaskaniem, wkurzeniem-bo go ignoruję i jestem zajęta czymś innym, polowaniem-bo nie mam innego kota (z przyczyn zdrowotnych) więc robię za worek treningowy. Morus waży 6.5 kilo i tak też gryzie :roll: Dlatego jak widać gryzienie gryzieniu nierówne.
Obrazek

Izzi

Post » Sob wrz 25, 2010 8:31 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

:ryk: za kotem nie nadążysz 8)
Myslę że Czajek ma tyle energii że musi ją jakoś wyładować i stąd te "akcje" gryzankowe"
Moją Shilę muszę tarmosić na maxa z 5 min żeby się wkurzyła i ugryzła :roll: ten kot ma za dużo cierpliwości :ryk: (wyżywa się na młodym)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro wrz 29, 2010 15:23 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Nie pisałam na forum, ale Czajek niedawno pojechał do nowego domu. na próbę. Jest tam już koteczka rosyjska dorosła. Niestety koteczka nie zaakceptowała Czajka. W nocy dostała gorączki odstresowej... Nie pisałam, ze poszedł do domku bo nie chciałam zapeszać... Dziś Czajek wraca z adopcji... Ehh...

Izzi została wczoraj zaszczepiona. Niestety ma grzybka, więc dostała też szczepionkę na grzyba i smaruję łysinki clotrimazolem. Przytyła 1kg. Jutro zrobię nowe zdjęcia. Jest ogromna poprawa:)

ifciastu

Post » Śro wrz 29, 2010 18:32 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Czekamy, czekamy ...:)
Obrazek

Izzi

Post » Śro wrz 29, 2010 18:35 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Czajek już w domku. Bardzo się ucieszył jak mnie zobaczył :mrgreen: Myślałam, że ode mnie nie odejdzie. Chłopak pozwiedzał mieszkanie, poznał nowe tymczasy a teraz sie bawi:)

ifciastu

Post » Śro wrz 29, 2010 18:38 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

No to teraz czekamy na obiecane fotki Izzi :mrgreen:
Obrazek

ana_p

Od: Pt lip 30, 2010 11:55

Post » Śro wrz 29, 2010 18:50 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Oczywiście też się mogę obfotografować jak tak bardzo prosicie :lol: ...chociaż co do urody to z białą księżniczką raczej konkurować nie będę, bo przegram z kretesem. Szkoda,że Czajkowskiemu nie było dane się zadomowić gdzie indziej, chociaż on chyba nie ubolewa :wink:
Obrazek

Izzi

Post » Śro wrz 29, 2010 18:58 Re: Miziak Czajo po przejściach i cała biała Izzi! Nowe foty s.3

Izzi pisze:Oczywiście też się mogę obfotografować jak tak bardzo prosicie :lol: ...chociaż co do urody to z białą księżniczką raczej konkurować nie będę, bo przegram z kretesem :wink:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

ana_p

Od: Pt lip 30, 2010 11:55

[poprzednia][następna]