Delikatna Trisia szuka DS! Lalunia i Chmurka już na swoim!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 12:52 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Klara :D
magdajedral

Post » Pt sie 27, 2010 12:06 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Oby wszystkie adopcje tak szybko następowały. :ok: A może kicię nazwać Tina?

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt sie 27, 2010 12:50 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

no więc na razie przeważa Chmurka i Cindy. :1luvu:

mam już zdjęcia Chmurki-Cindy tylko teraz mój TZ musi znależć czas aby je wrzucić ...a to zwykle trwa najdłużej :mrgreen: :mrgreen:

Madzia,co tam u Soniek? co u tych Państwa,którzy mieli wziąć Chmurkę? :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sie 27, 2010 14:08 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Sonie czują i zachowują się wzorowo. Są grzeczne, mruczą, barankują jak trzeba, potrafią się też fajnie bawić razem i z osobna. Niestety nie znam osobiście tych Państwa więc brykam codziennie na cmentarz z nadzieją że ich spotkam, ale jeszcze mi się to nie udało..... Tyle, że wydaje mi się, że to raczej domek wychodzący był oferowany, a Sonie ewidentnie się do tego nie nadają. je przeraża każdy głośniejszy dźwięk, który wydam ja, a co mówić o odgłosach z zewnątrz.
magdajedral

Post » Pt sie 27, 2010 14:46 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

jest na to prosty sposób aby nie bały się hałasu,co nie znaczy że nie będą się bały wyjścia,bo to zupełnie inna sprawa :mrgreen:
włącz im radio,,obojętnie go-byle nie charczało a grało wyrażnie-to świetnie pozbawia kicie wszelkiej nadwrażliwości na dżwięki :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt sie 27, 2010 15:21 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Może i tak, tylko trzeba aby w tym domku był prąd :)
magdajedral

Post » Sob sie 28, 2010 18:31 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

wkrótce będą zdjecia :)

smarti

Post » Nie sie 29, 2010 17:19 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

czekamy z niecierpliwością :)
magdajedral

Post » Śro wrz 01, 2010 15:08 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

no niestety Chmurka wczoraj zaczęła kichać i paskudnie się przeziębiła :cry: :cry:
jeżdzimy codziennie na zastrzyki, ma cały nosek zapchany i od dziś rana nie ma apetytu, :oops:
podobno ją przegrzałam i wraz z osłabieniem po sterylce i zmianami pogody dało to chorobę.
Chmurka jest cały czas w pralni-tam jest normalna temp pokojowa ale dla kici ze dworu to podobno przegrzanie.
Jak wyzdrowieje to po tygodniu mam ją zacząć wystawiać na dwór i przystosować do życia na dworze-mam nadzieję ze wtedy się ociepli bo inaczej to nie wiem jak to zrobię.. :cry:

smarti

Post » Czw wrz 02, 2010 10:21 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Chmurka no co TY? Nie wolno chorować. Kicia trzeba szybko wyzdrowieć i dawać domkowi same powody do radości....
Za zdróweczko kici :1luvu:
magdajedral

Post » Czw wrz 02, 2010 17:06 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

dzisiaj było w dupkę i już jest trochę lepiej bo przynajmniej apetycik wrócił :) :catmilk: :catmilk: :catmilk:

ale nosio cały czas zaglucony i oddychać ciężko :cry: :cry:

Chmureczka jest najgrzeczniejszą i najmilszą pacjentką na świecie :1luvu: :1luvu:

oby jak najszybciej wyzdrowiała bo strasznie żal kruszynki :kotek:

smarti

Post » Czw wrz 02, 2010 21:05 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Cieszę się ogromnie czytając pozytywne wieści na temat zdrówka koteńki. Codziennie o niej myślę. Iwonka wymiziaj ja koniecznie ode mnie i od pani, która ją podkarmiała bo wciąż o nią pyta, tak bardzo się z nią zżyła.
magdajedral

Post » Nie wrz 05, 2010 18:54 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Smarti i jak zdróweczko u koteńki?
magdajedral

Post » Nie wrz 05, 2010 21:34 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Chmurka już dziś miała ostatni zastrzyk. Jest zdrowa.
apetycik dopisuje i kochamy ją bardzo .mam ją teraz przenosić do chłodniejszego pokoju a potem do ogrodu.

Madzia-nie wiem co można zrobić dla Chmurki najlepszego-jak Ty myślisz-czy lepiej dla niej żeby została u mnie kicią ogródkową wpuszczaną do domu w przypadku brzydkiej pogody a generalnie mieszkającą w ogrodzie(oczyw.full micha i tulenie),czy lepiej spojrzeć przwdzie w oczy i poszukać jej ekstra domku wychodzącego ?
u mnie nie będzie jej żle,z czasem może moje stałe koty ją zaakceptują na tyle że np na tarasie będą pozwalały jej 'spożywać' i wylegiwać się na słoneczku,ale do domu na stałe wpuścić jej nie mogę a także tulić oficjalnie na ich oczach tez nie.
co byś zrobiła na moim miejscu :?: :?: :?:

smarti

Post » Pon wrz 06, 2010 16:41 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Ja niewiele mogę pomóc bo słabo znam kotkę. Z zachowania na cmentarzu wynika że uwielbia człowieka ale nie wiem jak zachowuje się w domu.
Idzie zima, szkoda takiego kota na dwór, moim zadaniem. szukamy więc DS wychodzącego. Chyba że masz inne zdanie....
magdajedral

[poprzednia][następna]