Krawat z Przyborówka - już w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 04, 2011 21:02 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Doktor powiedział, że pomoże:)))) :ok:
Jutro lecę do Moskwy, wracam w czwartek. I wybieram się do Przyborówka.
A propos - mam też sygnały od ludzi, że bardzo trudno p.Wandę "złapać" na miejscu. Koleżanka pojechała po kota ( była umówiona), p. Wanda musiała pilnie wyjechać, nikogo w Przyborówku nie było. Skończyło się tak, że dziewczyna pojechała do schroniska na Bukowską i tam wzięła kota. Kilka osób mi sygnalizowało, że p. Wanda jest bardzo zajęta i, ze trudno się z nią umówić. To na pewno nie pomaga. Dowiem się na miejscu czy jest szansa jakoś temu zaradzić. Bardzo szkoda zmarnowanych szans.
ObrazekFredzia ObrazekZośkaObrazekKrawatObrazek

Sheepy

Od: Pon maja 09, 2011 9:23

Post » Sob cze 04, 2011 22:45 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Sheepy pisze:Doktor powiedział, że pomoże:)))) :ok:
Jutro lecę do Moskwy, wracam w czwartek. I wybieram się do Przyborówka.
A propos - mam też sygnały od ludzi, że bardzo trudno p.Wandę "złapać" na miejscu. Koleżanka pojechała po kota ( była umówiona), p. Wanda musiała pilnie wyjechać, nikogo w Przyborówku nie było. Skończyło się tak, że dziewczyna pojechała do schroniska na Bukowską i tam wzięła kota. Kilka osób mi sygnalizowało, że p. Wanda jest bardzo zajęta i, ze trudno się z nią umówić. To na pewno nie pomaga. Dowiem się na miejscu czy jest szansa jakoś temu zaradzić. Bardzo szkoda zmarnowanych szans.

O, to fajnie :ok:
Tak, szkoda marnować szansę na adopcje.
Ja tylko raz nie zastałam pani Wandy w schronisku, jak byłam w tygodniu.
W weekend nigdy nie było z tym problemu (jak do tej pory)
A że p.Wanda jest zajęta to temu akurat się nie dziwię.
Tyle zwierząt ma pod opieką, a do tego w dwóch schroniskach.
Gdyby było tylko jedno schronisko, byłoby łatwiej to ogarnąć.
A jak wygląda sprawa kotów w poznańskim schronisku? Dużo ich jest?

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pt cze 10, 2011 13:12 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Pewnie, szkoda, dlatego trzeba ludzi uczulać, żeby się nie poddawali i żeby próbowali umawiać się z p. Wandą aż do skutku. Na Bukowskiej jest sporo kotów, ale tam trafia dużo ludzi i rotacja jest zupełnie inna.
Ale mam dobre wieści z Przyborówka: koty mają WYBIEG :!: :D :D :D juhuuuu :dance2: :dance:

Nie byłam jeszcze po Krawata, bo sterylizuję misię., która się przyplątała tydzień temu na naszą wycieraczkę. Była bezdomna i bałam się, że zaraz będzie ciężarna. Jest młodą kicią, chudzinką straszną i pilnie muszę ją ogarnąć. Tym sposobem mam trzy panny w domu :D
Ale moja koleżanka adoptowała z Przyborówka śliczne maleństwo i po odwiedzinach wszystko mi opowiedziała.

Sheepy

Post » Pt cze 10, 2011 15:47 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Sheepy pisze:Ale mam dobre wieści z Przyborówka: koty mają WYBIEG :!: :D :D :D juhuuuu :dance2: :dance:

Super :)

Sheepy pisze:Nie byłam jeszcze po Krawata, bo sterylizuję misię., która się przyplątała tydzień temu na naszą wycieraczkę. Była bezdomna i bałam się, że zaraz będzie ciężarna. Jest młodą kicią, chudzinką straszną i pilnie muszę ją ogarnąć. Tym sposobem mam trzy panny w domu :D
Ale moja koleżanka adoptowała z Przyborówka śliczne maleństwo i po odwiedzinach wszystko mi opowiedziała.

Kotka wiedziała gdzie ma szukać pomocy :wink:
Coraz większa gromadka się robi :kotek:
Które maleństwo przygarnęła Twoja koleżanka? Dużo kociąt jeszcze zostało?

Molli

Post » Pon cze 13, 2011 7:42 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Molli pisze:
Sheepy pisze:Ale mam dobre wieści z Przyborówka: koty mają WYBIEG :!: :D :D :D juhuuuu :dance2: :dance:

Które maleństwo przygarnęła Twoja koleżanka? Dużo kociąt jeszcze zostało?

Sporo, bo ciągle dojeżdżają nowe maluchy, najczęściej z mamami (sezon niestety się rozpoczął). Moja koleżanka wzięła maleńką czarno-białą koteczkę, taką z maską Zorro na pysiulku :D Słodka jest bardzo.
Najważniejsze jednak, ze kicie mają już wybieg, bo tłok dało się trochę rozładować, co w trakcie upałów jest szczególnie istotne. Pani Wanda naprawdę ma co robić - samo napojenie tej kocio-psiej czeredy to już spore wyzwanie. Psów jest ok. 300. :!:

Sheepy

Post » Pon cze 13, 2011 22:00 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Sheepy pisze:
Sporo, bo ciągle dojeżdżają nowe maluchy, najczęściej z mamami (sezon niestety się rozpoczął). Moja koleżanka wzięła maleńką czarno-białą koteczkę, taką z maską Zorro na pysiulku :D Słodka jest bardzo.
Najważniejsze jednak, ze kicie mają już wybieg, bo tłok dało się trochę rozładować, co w trakcie upałów jest szczególnie istotne. Pani Wanda naprawdę ma co robić - samo napojenie tej kocio-psiej czeredy to już spore wyzwanie. Psów jest ok. 300. :!:

:?

Może to jest ta kicia?

Obrazek

Psów, to jest chyba coś koło 400 :?

"A adopcje u nas to żart - stoją :/ Czasem pójdzie jakiś pies, ale sporadycznie. Na 20 przychodzących, do nowego domu idzie jeden, z kotami jeszcze gorzej..."

Molli

Post » Wto cze 14, 2011 7:31 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Molli pisze:
Może to jest ta kicia?

Obrazek

Psów, to jest chyba coś koło 400 :?

"A adopcje u nas to żart - stoją :/ Czasem pójdzie jakiś pies, ale sporadycznie. Na 20 przychodzących, do nowego domu idzie jeden, z kotami jeszcze gorzej..."

Tak, to jest właśnie Pamcia :dance2: :dance: :catmilk: :))))) Super dziewczyna. Troszkę ma problemy z rezydentką, która poczuła się lekko zagrożona, ale daje radę. Zuch dziewczyna :D

Wiem, że z adopcjami jest tragicznie, razem z dziewczynami z pracy staramy się rozpropagować Przyborówko na maksa, bo ludzie naprawdę nie znają tego miejsca. Wrzucam regularnie na Fejsa, ale zauważyłam niestety, że jak już ktoś chce pieska to wybiera yorka- bo słodki i się mieści w torebusi; buldoga francuskiego - bo to takie lanserskie; posokowca bawarskiego - bo dodaje prestiżu pseudo myśliwemu - to tylko przykłady moich najbliższych sąsiadów z ulicy. Ręce opadają. No ale trzeba robić swoje i mówić, mówić, mówić o tych cudnych chłopakach i dziewczynach z przytuliska :ok:

Sheepy

Post » Wto cze 14, 2011 10:54 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Obrazek

A oto Pamcia - we własnej kociej osobie :D :ok:

Sheepy

Post » Wto cze 14, 2011 23:06 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Niestety, ludzie wolą wspierać pseudohodowle niż schroniska...
A w schroniskach też są rasowce (no może yorki, buldożki itp. rzadko się trafiają) ale np. dość dużo jest owczarków niemieckich, huskych, bokserów, jamników, beagli...
Nawet takie psy wolą kupować w pseudo :|
Moja Pamcia kochana, ale urosła :1luvu:

Molli

Post » Czw cze 16, 2011 9:44 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Molli pisze:Niestety, ludzie wolą wspierać pseudohodowle niż schroniska...
A w schroniskach też są rasowce (no może yorki, buldożki itp. rzadko się trafiają) ale np. dość dużo jest owczarków niemieckich, huskych, bokserów, jamników, beagli...

Molli, jak słyszę ile sąsiad zapłacił za psa to mnie szlag trafia, bo wiem że większość psinek z przytuliska nigdy nie będzie miała szansy na normalny domek. A tu ludzie wywalają kupę kasy, żeby później opowiadać za ile się pieska nabyło i podbudowywać własne ego :x

Sheepy

Post » Czw cze 16, 2011 21:30 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Sheepy pisze:
Molli pisze:Niestety, ludzie wolą wspierać pseudohodowle niż schroniska...

Molli, jak słyszę ile sąsiad zapłacił za psa to mnie szlag trafia, bo wiem że większość psinek z przytuliska nigdy nie będzie miała szansy na normalny domek. A tu ludzie wywalają kupę kasy, żeby później opowiadać za ile się pieska nabyło i podbudowywać własne ego :x

Niestety, tak bywa...
Rozumiem, jak ktoś chce RASOWEGO psa, niech kupuje, ale psa z rodowodem, nie z pseudo.
Po kundelka może przyjść do schroniska...

Molli

Post » Nie cze 19, 2011 2:40 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

a co się dzieje z Krawatem :?: :?: :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie cze 19, 2011 10:29 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

puszatek pisze:a co się dzieje z Krawatem :?: :?: :?:

Krawat czeka w schronisku :wink:
Wczoraj go odwiedziłam.
Muszę przyznać, że wybieg mu raczej nie służy, trochę schudł i chyba złapał kk :|
A oto zdjęcia ze wczoraj:

Obrazek

Obrazek

Mam jeszcze kilka zdjęć, ale nie wyszły, gdyź Krawat domagał się głaskania :wink:

Molli

Post » Nie cze 19, 2011 20:01 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Jadę po niego w tym tygodniu :dance2: :dance: :ok: . Moje dziewuchy zaszczepione i zdrowe jak rydze.

Sheepy

Post » Nie cze 19, 2011 20:04 Re: Krawat szuka domu!!! Schronisko w Przyborówku k.Poznania!!!

Molli pisze:

Krawat czeka w schronisku :wink:
Wczoraj go odwiedziłam.
Muszę przyznać, że wybieg mu raczej nie służy, trochę schudł i chyba złapał kk :|
A oto zdjęcia ze wczoraj:

Obrazek

Obrazek

Mam jeszcze kilka zdjęć, ale nie wyszły, gdyź Krawat domagał się głaskania :wink:

Ło matko, jaki on kochany. Krawaciu, jeszcze kilka dni i będziesz w domu :!: :ok: :ok: :ok:
Molli - ale tak poza tym wszystko u niego ok? Pytałaś p. Wandy dlaczego schudł? Oj smutne ma chłopak oczka, oj smutne...

Sheepy

[poprzednia][następna]