Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 7:13 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Hop, Iskiereczka szuka domku :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro sie 18, 2010 7:22 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

no i jeszcze jedno ogłoszenie dla Iskiereczki malutkiej :spin2:
http://wroclaw.olx.pl/item_page.php?Id=114355148&g=6
za domek :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro sie 18, 2010 17:16 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

I jak tam ? pytał ktoś o niunię ? :)
Adoptując jednego kota nie zmienisz świata....ale świat się zmieni dla tego jednego kota.

sirga

Od: Czw lis 12, 2009 13:34

Post » Śro sie 18, 2010 18:01 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

:ok: :ok: :ok: trzymam mocno kciuki
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro sie 18, 2010 19:31 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Hop po domek :ok:
Adoptując jednego kota nie zmienisz świata....ale świat się zmieni dla tego jednego kota.

sirga

Post » Czw sie 19, 2010 0:22 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

:ok: :ok: :ok: :ok: NA SZCZĘŚCIE

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 19, 2010 5:41 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

oby tylko jakieś dobre wieści niebawem dla Iskierki były - wieści o nowym i kochanym domku :!: :!: :!:
a swoją droga jak się czuje mała?może jakaś nowa foteczka , którą można by dorzucić do ogłoszeń :?:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw sie 19, 2010 7:13 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Mam zdjęcia od Kluska ale na razie nie wstawię. Jest domek zainteresowany adopcja małej, co z tego wyjdzie to zobaczymy 8) :ok: - wstawię fotki jak nic z tego nie wyjdzie :roll: Jestem przerażona że coraz częściej zdarzają się ludzie którzy nie chcą podpisywać umów adopcyjnych :evil: Ja niestety bez umowy i podstawowych zabezpieczeń kota nie oddam... :evil: Jedna laska mi napisała że umowa ogranicza jej wolność :evil: :evil: :evil: brrr do takich ludzi argumenty chyba nie przemawiają :(

Agness78

Post » Czw sie 19, 2010 7:24 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

umowa musi być i już to podstawa
a nie ludzie biorą kotka pobawią się nim a potem wywalą bo jadą na urlop czy coś im nie pasuje
zwierzę się przyzwyczaja do człowieka i należy mu się dobry domek
mam nadzieję że Iskiereczka trafi do najlepszego :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw sie 19, 2010 7:25 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Też mam fotki od kluska malutka jak zawsze wesoła i promienna :1luvu: takie małe kochane słoneczko :1luvu: Jakaś dziewczyna pisała do mnie w sprawie iskierki (miałam wystawioną z nią aukcję) podałam jej namiary do ciebie.Trzymam kciuki za adopcję :ok:

sirga

Post » Czw sie 19, 2010 16:42 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Hej,
umówiłam się z tymi ludźmi o których pisała Agnes78 na jutro na 17 na wizytę przedadopcyjną.
Sirga a mogłabyś napisać co dokładnie i w jakiej dawce dostawała mała na ten koci katar? Bo w książeczce nie ma nic napisane na ten temat. Chce z nią podjechać zaraz do weterynarza, bo cały czas na szkliste oczka i jeszcze troszkę kicha.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw sie 19, 2010 17:41 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

turkawka pisze:Hej,
umówiłam się z tymi ludźmi o których pisała Agnes78 na jutro na 17 na wizytę przedadopcyjną.

Sirga a mogłabyś napisać co dokładnie i w jakiej dawce dostawała mała na ten koci katar? Bo w książeczce nie ma nic napisane na ten temat. Chce z nią podjechać zaraz do weterynarza, bo cały czas na szkliste oczka i jeszcze troszkę kicha.

czyli wszystko na dobrej drodze?można bardzo mocno trzymać jutro kciuki a nawet trzeba :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw sie 19, 2010 18:06 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Jutro po pracy postaram się dowiedzieć wczoraj nie miał czasu ,a dzisiaj ja z kolei zapomniałam (chodzę teraz na zastrzyki z koszatniczką po zabiegu).Mam nadzieję że domek spełni wszystkie wymogi i podpiszę umowę :ok:

sirga

Post » Czw sie 19, 2010 18:26 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

Domek jak się zapytałam czy dalej jest zdecydowany, to odpowiedział, że jak najbardziej tak! :)
Co do tego co dostawała, to może już nie takie pilne. Ale jak będziesz to przy okazji zapytaj. Ja tam wychodzę z zalożenia, że wszystko co kot dostawał powinno być gdzieś u właścicieli zapisane, bo nigdy nic nie wiadomo.
Mała była dzisiaj u weterynarza. Pani Doktor popatrzyła w oczko. Jest tam jaki mały ślad na środku rogówki w prawym oczku. I jest to mechaniczne uszkodzenie. Mamy odstawić te kropelki i teraz przez tydzień dwa razy dziennie gentamecyne do tego prawego oczka. Mała jest teraz bardzo śmieszna, bo jest cała pomarańczowa po badaniu. Jakiś taki dziwny płyn kontrastowy miała wpuszczany do oka, a że się wiła jak wąż to efekt postaram się Wam pokazać później, jak na chwilę przysiądzie. Teraz gania za Sznurkiem, a syczącą na nią Szpilką się nie przejmuje. Na całe szczęście Szpilka jest już w końcowej fazie pasotyta i już nie zaraża, więc nie ma żadnego niebezpieczeństwa.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw sie 19, 2010 19:18 Re: Śliczna iskierka szuka stałego domku na całe życie - Wrocław

turkawka pisze:Domek jak się zapytałam czy dalej jest zdecydowany, to odpowiedział, że jak najbardziej tak! :)
Co do tego co dostawała, to może już nie takie pilne. Ale jak będziesz to przy okazji zapytaj. Ja tam wychodzę z zalożenia, że wszystko co kot dostawał powinno być gdzieś u właścicieli zapisane, bo nigdy nic nie wiadomo.
Mała była dzisiaj u weterynarza. Pani Doktor popatrzyła w oczko. Jest tam jaki mały ślad na środku rogówki w prawym oczku. I jest to mechaniczne uszkodzenie. Mamy odstawić te kropelki i teraz przez tydzień dwa razy dziennie gentamecyne do tego prawego oczka. Mała jest teraz bardzo śmieszna, bo jest cała pomarańczowa po badaniu. Jakiś taki dziwny płyn kontrastowy miała wpuszczany do oka, a że się wiła jak wąż to efekt postaram się Wam pokazać później, jak na chwilę przysiądzie. Teraz gania za Sznurkiem, a syczącą na nią Szpilką się nie przejmuje. Na całe szczęście Szpilka jest już w końcowej fazie pasotyta i już nie zaraża, więc nie ma żadnego niebezpieczeństwa.

:1luvu: super że wzięłaś małą do siebie :1luvu:
uszkodzenie rogówki często jest też powikłaniem po KK. Miałam kiedyś taką kolorową Sonię ze schronu.
Wiem że też niektóre krople pogarszają stan jak są za długo stosowane ale nie pamiętam jak się nazywały :?
Mam nadzieję że adopcja dojdzie do skutku :ok: Jakby co to jesteśmy w kontakcie :ok:

Agness78

[poprzednia][następna]