kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 20:13 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

zrobiłam allegro wszystkim dostępnym mi kotom na działkach:(

czyli Kicia:
http://allegro.pl/item1177129172_laciat ... _domu.html

Łatka:
http://allegro.pl/item1177400986_urocza ... _domu.html

i jej dzieci:
http://allegro.pl/item1177400177_bialo_ ... y_dom.html

kurcze ta biało brązowa kicia jest śliczna, wydaje mi się że nietypowa, nie?są brązowe koty??bo ja nie widziałam:) dlatego jestem zafascynowana :oops: oczywiście nie biorę pod uwagę szylkretek:)

kurcze dzisiaj spotkałam wielką ciężarną rudą kotkę też tam na działkach. Zabrałam trochę jedzenia pozostałym i dałam tej biedulce. Ale mówię wam...beczka!
Ogólnie naliczyłam już 6 kocic !!!łącznie z tymi białymi.

pomoże ktoś w ogłoszeniach??

a może umie ktoś robić banerki?potrzebny by był taki dla "kotów z Rawy Mazowieckiej" :cry:

myślę o tych maluchach dniem i nocą:(

jeden pan mi dziś powiedział, że w tamtym roku było ponad 30 kocic!!!!!!!!!!
wyobrażacie to sobie! gdzie one teraz są?:(
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Od: Pt cze 26, 2009 23:10

Post » Czw sie 05, 2010 19:36 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

pomogłabym od razu ale obecnie nie mam stałego dostępu do netka
najwcześniej za tydzień mogę pomóc :?
może ktoś inny pomoże :?:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt sie 06, 2010 14:57 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

piechcia15 pisze:a z białaskiem jedziemy w sobotę do Wrocławia, tam przez kilka dni przetrzyma go dziewczyna z dogo i w tyg. pojedzie do Niemiec, bo jego nowi Państwo nie mogą go przechować tam gdzie teraz są stąd te komplikacje,

Kociak już w domciu?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sie 11, 2010 10:39 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

niestety kociaki cały czas są na działkach:( ten jeden biało czarny choruje:( jadę tam dopiero w pt, ciekawe co zastanę:(

kto dał ogłoszenie do gazety gratki?? dziękuję:) był już jeden telefon:)

PILNIE SZUKAM HOTELU/DT DLA KOTKI na 4 miesiące. Moja koleżanka wyjeżdża za granice i nie może jej tam zabrać:( szuka dla niej schronienia. Kicia jest wysterylizowana. Macie jakiś pomysł??pliss bo ona wyjeżdża już 20.08:(:(
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Czw sie 12, 2010 9:55 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

piechcia15 pisze:niestety kociaki cały czas są na działkach:( ten jeden biało czarny choruje:( jadę tam dopiero w pt, ciekawe co zastanę:(

kto dał ogłoszenie do gazety gratki?? dziękuję:) był już jeden telefon:)

PILNIE SZUKAM HOTELU/DT DLA KOTKI na 4 miesiące. Moja koleżanka wyjeżdża za granice i nie może jej tam zabrać:( szuka dla niej schronienia. Kicia jest wysterylizowana. Macie jakiś pomysł??pliss bo ona wyjeżdża już 20.08:(:(

gdzieś mi się przeczytało, że znalazłaś dom dla tej kotki na ten czas? u jakiejś starszej Pani?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 12, 2010 13:49 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

tak znalazłam, nie jest to chyba starsza pani ale napewno jakaś pani:)
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Pon sie 16, 2010 18:42 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

mały Kropek na dobre się już zadomowił w nowym miejscu. Teraz nazywa się Maxus czy Mixus jakoś tak:) i ma do towarzystwa starszą kocicę i psiurka a więc nudzić się nie będzie:)
Natomiast jego mamuśka napędziła nam niezłego stracha, bo zniknęła i nie było jej dwa dni, do dzisiaj. Aż w końcu przybiegła jak wystrzelona z procy. Może poszła się już łajdaczyć znowuż, albo ją ktoś zamknął.

A druga kropkowa rodzinka jest i ma się całkiem nieźle. Co prawda teraz już wszyscy kichają, ale chorobę widać tylko po tym bielszym. Na szczęście od tygodnia czasu nie jest gorzej czyli można powiedzieć jest dobrze, jak na nieleczony KK:( niestety jutro wyjeżdżam i nie zdążę go podleczyć:( Maluchy rosną jak na drożdżach. Teraz mieszkają na innej, lepszej działce gdzie są dobrzy ludzie i ich akceptują. Mają zbudowaną budę, ale chyba z niej nie korzystają, bo i tak ciągle pod choinką się wylegują:) Ale trochę mi ulżyło, bo mają codziennie jedzonko i dałam tej pani krople więc będzie im zakraplała oczy. Dobre i to.

Dziś załatwiłam 2 sterylki darmowe, ale dopiero pod koniec sierpnia/początek września. Dobrze by było gdyby ta kicia pozbyła się już małych...mówię o adopcji tzn łudzę się, to by się obydwie ciachnęło.

Kurcze nie macie pomysłu kogo by obdarować kociakiem??pech w tym że nadal nie znam ich płci, bo ta pani u której sa też się nie zna:(

a dziś przyszła na karmienie jeszcze mega ciężarna piękna szylkretka:( nawet nie jakoś bardzo dzika. Ale widać, że lada dzień urodzi:( w zaawansowanej ciąży jest też ruda kicia:( ehh wizyty na tych działkach tylko mnie dobijają. Gdyby tak były pieniądze i czas to bym to jakoś "wyczyściła". po woli każdą by się złapało i ciachnęło, ale skąd wziąć na każdy zabieg 130zł??? bo żeby było mniej roboty to teraz powinnam złapać te ciężarne i zrobić aborcyjną, ale jakkk??

ehhh szkoda słów, a miasto nie ma problemu nadal z bezdomnością zwierząt, podpisali umowę z jakąs umieralnią i zadowoleni....
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Wto wrz 14, 2010 8:12 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

Kociaki sa u nas w przytulisku w Boguszycach - straszne miziaki :) juz po sterylkach, sa grzeczne, spia we wspolnym koszyczku, jak tylko ktos wchodzi do salki operacyjnej gdzie teraz mieszkaja, to podlatuja do klatki i cha wyjsc i sie ocierac!!! Mrucza jak male traktory albo i lepiej. Nie wydaja sie byc w jakikolwiek sposob zestresowane psim halasem zza sciany. Sa cuuuuuuudne. Teraz szukamy dla nich domkow, bo w Boguszycach zostac nie moga - kociarni juz nie mamy, zreszta 490 psow i watpliwej jakosci konstrukcje budowlane poczynione w poprzednich latach, nie sa dla nich najlepszym miejscem. Piechcia wklei nowe fotki, bo ja sierota nie potrafie i .... czekamy na chetnych :) /Agnieszka :ok:

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Wto wrz 14, 2010 8:33 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

to może uda się domki znaleźć prędko :)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto wrz 14, 2010 17:51 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

dzięki Aga za obecność na wątku:)

jestem wam naprawdę wdzięczna i działkowicze także!! macie złote serca :1luvu:

w weekend wypada 10 dni i będą miały zdjęcie szwów więc zabiorę je i niestety, z bólem serca i łzami w oczach wypuszczę na działki:( żal mi ich strasznie. Co prawda mają budki porobione ale co z tego??czy to jest miejsce na wspaniałe miziaste kicie, które korzystają z kuwety??chyba nie
ta biało brązowa to ma taką budkę "z krwi i kości" i będzie miała jeszcze przed zima ocieploną. Ta pani tez jest kociarą i dokarmia ile może, ale mówi że rano gdy przychodzi to z 8 ich tam czeka na miskę!!! tak się już biedne nauczyły:( :( aż nie chcę myśleć ile tych maluchów teraz w taką pogodę umrze w cierpieniach i zimnie:( :cry: :cry:
Boże gdybym ja tam mieszkała to byłby zrobiony porządek...ale niestety całego świata nie wyleczę :cry:

czy ktoś ma czas aby porobić im ogłoszenia??bo ja mam ich allegro i gratkę a na więcej czasu mi brak:(
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Sob wrz 18, 2010 9:24 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

Koteczki są przecudne, drobne,przepięknie umaszczone, grzeczne,spokojne, miaziaki niesamowite a jakie czyste ! Zabawny widok jak razem korzystają z kuwetki. Rany pooperacyjne goją się b. ładnie. Szwy zdjęte. I one mają wrócić na działki ???!!! To typowo domowe koteczki. Niestety muszą byc cały czas, co prawda w dużej b. dużej klatce ale zawsze to tylko klatka. Gdzie te domki ? No gdzie ?
Ewa

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Sob wrz 18, 2010 10:01 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

Dziewczyny, mogę im zrobić ogłoszenia, w poniedziałek-wtorek. Prześlijcie mi tylko info i zdjęcia.

Edit: wszystko co potrzeba wezmę z ich allegro. Ale ogłoszenia zrobię może grupowe, żeby były wszystkie w jednym miejscu?
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob wrz 18, 2010 11:26 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

dzięki bardzo:) wszystkie dane do ogłoszeń i zdjęcia są w pierwszym poście
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Pon wrz 20, 2010 22:45 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

uroczyście oświadczam iż Mamuśki zostały dziś oficjalnie wypuszczone na wolność :D i muszę przyznać, że cieszyły się jak dzieci :ryk: wyglądają pięknie, brzuszki grubiutkie 8) sierść lśniąca i już tak nie wypada garściami po ciąży!! dziewczyny zdziałały cuda i ich pracownicy oczywiście! :kotek: ledwo wniosłam kontenerki na działki to myślałam, że wyrwą kratkę :ryk: chwilę się rozejrzały i już ich nie było 8) czarna poszła się wygrzewać w słonku na swoją skrzynię obserwacji, a brązowa poleciała coś złowić, swoją drogą to obrotna dziewczyna z niej :lol: a wieczorem ich opiekunka dzwoniła do mnie, że dziewczyny szczęśliwe bawią się jak dzieciaki, piruety robią, skaczą poprostu szczęśliwe :D

jeszcze raz dziękuję za pomoc w sterylkach i za propozycję...bo wy nie wiecie jakie dziewczyny są kochane i zaproponowały aby kiciule zostały na dt tam aż do znalezienia im ds, ale myślę, że póki co niech sobie tam pobiegają, a jak do zimy nic się nie znajdzie to pomyślimy. A z tego co już się zorientowałam to jeden z opiekunów nie był zbytnio zadowolony perspektywą zabrania czarnej :( takie mają pojęcie...przynoszą jedzenie to prawda ale to gdzie kot się podzieje gdy będzie -30st to nie ważne."jakoś se da radę"..

zobaczymy jak to będzie :?

a ta szylkretka z rudym pyszczkiem gdy nie było czarnej teraz przez kilka dni, to zajęła jej legowisko i zaniosła tam jedno małe, bo pewnie tylko jedno przeżyło. No i jest chore to malutkie:( ta pani próbowała mu zakroplić oczy ale mama prychała i nie podobało jej się, ale po chwili gdy odeszła na bok udało się umyć małego i zakroplić oczy. Niestety na drugi dzien już ukryła go gdzieś indziej gdzie człowiek nie zagląda :(
to straszne, że te maluchy muszą tak umierać w cierpieniach:(

a wogóle wracając z Boguszyc na ulicy leżał potrącony biały kot i jadąc w jedną stronę go ominęłam, ale sumienie mi nie pozwoliło go tak na środku zostawić, aby ktoś go w końcu do cna rozpłaszczył i wracając wzięłam go przez szmatkę i przeniosłam w trawę... bo był jeszcze cały i wyglądał jak żywy... :cry: :cry: :cry: niech tam się biedak rozkłada :cry: :cry: to jest straszne, że tak potrącą i zostawią na pastwę losu...zero szacunku :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Pon wrz 20, 2010 23:02 Re: kociaki z Rawy Mazowieckiej w pilnej potrzebie!DT/DS na cito

oby teraz szybko przed zimą znalazły domki...
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

[poprzednia][następna]