SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 7:19 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

kotika pisze:Kasiu jak zwykle daleka adopcja. :wink:

No właśnie też tak sobie myślałam, że ja to mam szczęście do wynajdywania domków gdzieś w dalszej odległości :)
I wszystkie jakie dobre :)

....pp ?? Najgorsze jest to, że tak strasznie chciałabym pomóc, a nie mogę. Mogę jedynie pomagać w ogłoszeniach i teraz ten jego stan zdrowia. Nie znam się na pp, nigdy nie miałam do czynienia z poważniejszymi chorobami zwierząt. Poszukam za chwilę info.
To jest bardzo groźne...? :(
po_prostu_kaska

Post » Śro cze 09, 2010 8:40 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

po_prostu_kaska pisze:....pp ?? Najgorsze jest to, że tak strasznie chciałabym pomóc, a nie mogę. Mogę jedynie pomagać w ogłoszeniach i teraz ten jego stan zdrowia. Nie znam się na pp, nigdy nie miałam do czynienia z poważniejszymi chorobami zwierząt. Poszukam za chwilę info.
To jest bardzo groźne...? :(

Jak cholera :(
Trzeba KONIECZNIE zrobić testy z kału, to koszt ok. 80zł. Nie wszystkie gabinety mają dostępny, więc siadaj i dzwon który ma.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro cze 09, 2010 10:18 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

Myślę, że najpierw należałoby zrobić mu badania krwi - pełną morfologię z profilem nerkowym i wątrobowym. Oczywiście można robić wszelkie mozliwe badania jeśli są pieniądze, ale jeśli trzeba coś wybrać to ja bym się zdecydowała na badania krwi, które dadzą ogólny obraz pracy organizmu.
Z parametrów nerkowych i wątrobowych widać będzie jak pracują te organy.
Takie objawy jak Białaska mogą dawać różne choroby - np. stan zapalny jelit, wszelkie infekcje itp.
A z poziomu leukocytów (spadek ilości białych krwinek) będzie widać czy można podejrzewać pp. i wtedy ew. będzie można zrobić ten test. Widziałam wiele kotów w naszym schronisku, które chorowały i odchodziły na pp., ale w 100% były to maluszki. Nie spotkałam się z pp. u dorosłego kota w naszym schronisku, ale nigdy nic nie wiadomo ... mam jednak wielką nadzieję, że w przypadku Białaska to nie to.

A przyczyną tego, że kot nie sika może być zatkanie.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro cze 09, 2010 13:42 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

Bardzo dziękujemy za wszystkie informacje.

Białasek dzisiaj zrobił koopkę,ale nadal wymiotuje :(
Dziś jedzie do weterynarza.

Trzymajcie kciuki.
po_prostu_kaska

Post » Śro cze 09, 2010 15:09 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

kciuki trzymamy...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 09, 2010 15:36 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

białasku tylko się nie poddawaj :(
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Śro cze 09, 2010 17:09 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

:roll: mam na tymczasie nieszczepione kocięta... oby to nie było pp, bo będę zmuszona się wstrzymać z dt... :(
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro cze 09, 2010 17:21 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

po_prostu_kaska pisze:Bardzo dziękujemy za wszystkie informacje.

Białasek dzisiaj zrobił koopkę,ale nadal wymiotuje :(
Dziś jedzie do weterynarza.

Trzymajcie kciuki.

Czy koopka była biegunkowa? bo jeśli nie ma biegunki, to chyba nie pp??
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro cze 09, 2010 22:40 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. Pomocy !

Kopiuję z oryginalnego:

"Biały kocurek odszedł za TM.Osoba ,która zabrała go do siebie pojechała w dzień do lecznicy do pani doktor ,którą poleciły nam dziewczyny z Olsztyna.Kot był odwodniony ,mimo że wczoraj wieczorem go nawodniłyśmy,rozmawiałyśmy wczoraj telefonicznie z lekarzem i ten uspokajał nas że to pewnie stres.Niestety stan zdrowia dzisiaj pogarszał się z minuty na minutę. Zapadały się naczynia nie można było zakłuć venflonu,miał krwistą biegunkę jego stan był tak ciężki,że pani doktor zdecydowała ,że trzeba go uśpić bo nie ma szans na uratowanie mu życia , a teraz bardzo cierpiał.Dziewczyna ,u której był pewnie jest w dołku psychicznym nie mogę się z nią skontaktować bo nie odbiera telefonu .Informacje te mam od pani doktor.Jesteśmy zrozpaczone ,że nie udało nam się mu pomóc."

Nic więcej nie wiem.

Boże, dlaczego...?

Nie mam siły pisać, jeszcze nigdy się tak nie czułam
po_prostu_kaska

Post » Śro cze 09, 2010 22:52 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. [*]

Biedny Biały
Wspólczuję, dziewczyny...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro cze 09, 2010 22:55 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. [*]

:cry: :cry: :cry:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro cze 09, 2010 23:08 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. [*]

taizu pisze:Biedny Biały
Wspólczuję, dziewczyny...

:(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro cze 09, 2010 23:14 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. [*]

o matko.... :cry: :cry: :cry:
dlaczego? :cry:

Śpij spokojnie Aniołeczku (*)(*)(*)
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Śro cze 09, 2010 23:46 Re: SZCZYTNO - cały biały, DT na 5 dni, później schron. [*]

[*] dla Kicia

a winę ponosi ten #$^^#*#$( który go wyrzucił... oby go... %^^&* :evil:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]