paulina777 pisze:[quote="Eseczka]Decyzja jest przemyślana 100 razy. Poza tym wiem jak zachowują się koty. wychowuję się z kotami i wiem jaki mają charakter. [quote]
I uważa pani, że wykształci w kocie charakter spokojnego kolanowa?
Że wyuczy cierpliwości i spokoju? … Nie znam się na dzieciach, nie miałam nigdy do czynienie z niepełnosprawnymi, ale na co dzień mam styczność z kotami… I jeżeli uważa Pani, że uda jej się ustawić kota to podziwiam. Jest pani w takim razie bogiem.
Ja nie podejmę się adoptowania kota do takich warunków, nie wątpię, że byłby kochany i dobrze traktowany. Ale nie jest to,to co chcę zapewnić maluchowi wyciągniętemu z trupiarni.
Przykro mi, może ktoś inny ma więcej odwagi.
3 miesiące a 2 lata w porównaniu do tego, że kot może żyć 20 lat to nie wielka różnica… i takim i takim można się nacieszyć.[/quote]
Nie mówię że uda mi się wykształcić charakter u kota, nie mówię też że go ustawię bo wiem że to nierealne, ale poświęcając uwagę takiemu maluchowi można mieć wpływ, większy bądź mniejszy, na to jak się będzie zachowywał w przyszłości. tak jest z każdym zwierzęciem... Poza tym nie należy skreślać kogoś kto chce wziąć małego kociaka a nie chce dużego... i o jakie warunki pani chodzi? bo nie rozumiem.