Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 17, 2010 13:37 Re: Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

Nie wiem ile to zajmie, jezeli to dobre domki sprawdzione przez Ciebie, to moga isc w takim stanie.
Oczywiscie jezeli te domki sie nimi zajma w odpowiedni sposob.

A gdzie wystawilas ogloszenie ?
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Śro mar 17, 2010 13:58 Re: Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

millkaj pisze:Nie wiem ile to zajmie, jezeli to dobre domki sprawdzione przez Ciebie, to moga isc w takim stanie.
Oczywiscie jezeli te domki sie nimi zajma w odpowiedni sposob.

A gdzie wystawilas ogloszenie ?

Ogłoszenie jest na adopcje.org a domków nie weryfikowałam. Najlepiej zrobić to mailowo (przynajmniej ja zazwyczaj tak robię, że wymieniam parę maili sprawdzając czy domek akceptuje to co jest w ogłoszeniu adopcyjnym - sterylizację, nie wypuszczanie na zewnątrz, zabezpieczenie okien etc). Mogę zrobić wstępny wywiad lub zostawić to wam.
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Śro mar 17, 2010 15:03 Re: Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

Ja sie tym moge zajac tylko potrzebuje jakis kontaktow do tych domkow i linka do ogloszenia :)
Obrazek

millkaj

Post » Wto mar 23, 2010 23:45 Re: Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

Co słychać u kociaków? Jak ich zdrowie i jak przebiega proces oswajania :-)?
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto mar 30, 2010 12:00 Re: Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

Wiesci z domku:

"Koty główna fazę kuracji maja za sobą. Miały w poniedziałek iść do kontroli ale pójdą w środę. Byłem u weterynarza po krople do oczu i uszu w sobotę bo się skończyły. Są już tak rozbrykane, łapią się za ogon skaczą na siebie. Jak sprzatam lazienke to rozchodza sie po calym domu, i przez to na zdrową czarną kotkę przeniósł się grzyb na uszy, nie za wiele ale jest zauważalny. Nie jest to nic poważnego i weterynarz uprzedzała, że tak może być więc krople na uszy dostają wszystkie. Dziś zostana wykapane drugi raz w nizoralu. Poza tym jędza, skaczą i śpią:) i wykorzystują każdą okazje by zwiać. Ze trzy cztery razy im się udało i trzeba było je łapać... Brunatna kotka jest nadal nieufna i najbardziej płochliwa. Czarna kotka lubi być głaskana, zaobserwowała że Pingwinka mruczy i jest jej dobrze, więc to chyba nie jest złe. Ubolewam nad tak mała przestrzenią dla nich ale musza się jeszcze trochę przemęczyć."
Obrazek

millkaj

Post » Czw kwi 01, 2010 8:16 Re: Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

"Koty były u weterynarza. Zdechlak (Pingwinka) ma się lepiej niż weterynarz się spodziewał. Antybiotyki (Unidox i osłonowy Trilac) zostały odstawione (brała je tylko Pingwinka - Zdechlak). Podawane są nadal kropelki do oczu (Tabrosept i Difadol) dla niej. Dexoryl nadal biorą wszystkie koty ale od dziś tylko do wnętrza uszu. Na zewnątrz został przepisany Imauerol (1ml + 50ml wody dla wszystkich trzech). Na czarną małą kotkę (tę agresywną) przeniósł się grzyb dlatego też ma podawane leki na grzybice. Żadnych szczepionek przeciwko grzybicy weterynarz nie przewiduje na czas obecny, ponieważ grzybica jest miejscowa (występuje tylko na uszach) dlatego nie ma potrzeby podawać doustnie ani w formie zastrzyku. Kolejna wizyta przewidziana jest za ok. 3 tygodnie. "
Obrazek

millkaj

Post » Nie kwi 11, 2010 19:32 Re: Platynowe Kociaki, Strachulec, Zdechlak i No Name wojują :)

Obrazek

millkaj

[poprzednia]