biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 8:43 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

jessi74 pisze:no to pięknie - zdjęc dzisiaj nie będzie, bo nie moge zlokalizowac kabelka do aparatu - a mam trzy :evil:
najwcześniej jutro około południa

spoko poczekamy :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lut 24, 2010 11:04 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

Punchaw i taka rada - z rodzicami nie ma żartów... Jek nie sa na 100% pewni to mogą z tego być tylko kłopoty potem. Tak z doświadczenia piszę :roll: Więc lepiej żeby od samego początku byli przekonani na kota (szczerze to bym nawet umowę z nimi podpisała ;) :mrgreen: )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 24, 2010 21:40 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

i co z kotkiem? przekonałaś rodziców? :wink: czy nadal szukamy domku?

Agness78

Post » Czw lut 25, 2010 20:34 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

szukamy, przecież napisze jak coś znajde lub wezme go do siebie. ale nie wywieszajcie ogłoszeń po całym Wro, bo to nie będzie dobry pomysł. Fora wystarczą. pytamy sie ludzi. nie chcemy sie go pozbyć, dlatego nie warto, żeby było wielkie zamieszanie wokół tego. kot ma przychodzić do lecznicy abyśmy mogły kontrolować jego rozwój, robić regularne badania i tak dalej. zdjęć nie prześle, po rozmowie z Ania- weterynarzem wyszło na to że zdjęć macie całe mnóstwo.

punchaw

Od: Pon lut 08, 2010 15:28

Post » Czw lut 25, 2010 21:01 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

punchaw pisze:szukamy, przecież napisze jak coś znajde lub wezme go do siebie. ale nie wywieszajcie ogłoszeń po całym Wro, bo to nie będzie dobry pomysł. Fora wystarczą. pytamy sie ludzi. nie chcemy sie go pozbyć, dlatego nie warto, żeby było wielkie zamieszanie wokół tego. kot ma przychodzić do lecznicy abyśmy mogły kontrolować jego rozwój, robić regularne badania i tak dalej. zdjęć nie prześle, po rozmowie z Ania- weterynarzem wyszło na to że zdjęć macie całe mnóstwo.

Szczerze.....

Po pierwsze.... Chcesz znaleźć dom dla kota czy nie? :roll: Co znaczy "nie wywieszajcie ogłoszeń po całym Wro"?
Nie, nie mam czasu na rozwieszanie ogłoszeń. Ale nie rozumiem twojego podejścia :? Działam w wolontariacie od dawna i wiem że im więcej ogłoszeń, tym większa szansa na dom :!: I nie chodzi o szukanie przypadkowych ludzi czy oddanie kota byle komu :evil:
Dalsza weryfikacja chyba jest oczywista :!: Każdy dom się sprawdza i prowadzi rozmowy. Czasem jest fajny dom ale nie dla tego konkretnie kota - wtedy pomaga się ludziom znaleźć odpowiedniego dla nich.

Po drugie.... Jeśli znajdzie się odpowiedni dom dla kota to chyba nie sądzisz że ktoś z drugiego końca miasta będzie jeździć do weta tam gdzie obecnie przebywa kot? Jeśli kot jest leczony ( a nie wiem nic o tym ) - to oczywiście do czasu wyleczenia, na kontrolę etc jak najbardziej. Jeśli zdrowy - to chyba każdy ma prawo do wyboru lecznicy do której ma zaufanie lub jest najbliżej. Oczywiście może akurat będzie to lecznica w której jest kot - ale chyba to nie jest warunek adopcji???

Po trzecie jakie "regularne badania"? Kot jest zdrowy? czy coś mu dolega? Ja mam koty i nie robię im regularnie badań jeśli nic im nie dolega, co najwyżej co rok, przed okresowym szczepieniem.

Już nie wiem co mam myśleć. Prowadzę rozmowy z jednym potencjalnym domkiem, zainteresowanym adopcją tego kotka.
Zastanawiam się jednak o co chodzi bo z twojej wypowiedzi wnioskuję, ze może nie potrzebujesz wogóle pomocy ? :|

Agness78

Post » Czw lut 25, 2010 22:13 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 25, 2010 22:37 przez jessi74, łącznie edytowano 5 razy

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lut 25, 2010 22:21 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

jest śliczny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Agness78

Post » Czw lut 25, 2010 22:55 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

punchaw pisze:szukamy, przecież napisze jak coś znajde lub wezme go do siebie. ale nie wywieszajcie ogłoszeń po całym Wro, bo to nie będzie dobry pomysł. Fora wystarczą. pytamy sie ludzi. nie chcemy sie go pozbyć, dlatego nie warto, żeby było wielkie zamieszanie wokół tego. kot ma przychodzić do lecznicy abyśmy mogły kontrolować jego rozwój, robić regularne badania i tak dalej. zdjęć nie prześle, po rozmowie z Ania- weterynarzem wyszło na to że zdjęć macie całe mnóstwo.

punchaw, Twoje wypowiedzi w postach są bardzo rozbieżne...... raz piszesz że sprawa pilna i sytuacja beznadziejna, innym razem zupełnie co innego
dla osób pomagających bezdomnym zwierzętom bardzo istotny jest przekaz , że kot nie ma domu, nikt go nie chce i sytuacja jest pilna! a taki przekaz wynika z pierwszych Twoich postów!
Agness78 i natasza25 podchodzą profesjonalnie do sprawy ogłoszeń i mają w tym spore doświadczenie, możesz być spokojna, w treści ogłoszeń jest numer telefonu do tymczasowego opiekuna bez ujawniania danych personalnych, notabene w tym przypadku jest to lecznica , czyli i tak miejsce i adres publicznie dostępne
napisz wyraźnie czego oczekiwałaś zakładając wątek?
pani wterynarz przekazałaś że porobiłaś sporo ogłoszeń, mogłabyś wskazać gdzie? aby się nie dublować? jeśli miałaś na myśli tylko ten wątek to bez ogłoszeń są marne szanse na znalezienie domu dla kotka - tutaj na forum raczej domu dla kota się nie znajdzie,
a swoją drogą, za każdym razem kiedy dziewczyny pomagają w ogłszeniach jestem im bardzo wdzięczna ! robią to świetnie i nie ma kotka, który nie znalazłby domku po całej serii ogłoszeń! punchaw, nie obawiaj się o treść, wszystko uzgodnione z panią weterynarz !

jessi74

Post » Pt lut 26, 2010 18:44 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

temat zamknięty. Dzisiaj przyjechałą rodzina po kota. A moje wypowiedzi nie są rozbierzne. To była pilna sprawa, ale nie aż tak, żeby szkać domu na siłę. Kot jest w dobrych rękach, a ogłoszenia zrobiłam na 6 forach, więc myślę, że nie jest to mało :/. Dzięki za pomoc i życzę powodzenia w szukaniu domu innym kociakom.

punchaw

Od: Pon lut 08, 2010 15:28

Post » Pt lut 26, 2010 19:08 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

punchaw pisze:A moje wypowiedzi nie są rozbierzne.

Się trochę inaczej pisze "rozbierzne" przez "ż" :?
Jakoś tak przykuło moją uwagę :wink:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lut 26, 2010 19:53 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

punchaw pisze:temat zamknięty. Dzisiaj przyjechałą rodzina po kota. A moje wypowiedzi nie są rozbierzne. To była pilna sprawa, ale nie aż tak, żeby szkać domu na siłę. Kot jest w dobrych rękach, a ogłoszenia zrobiłam na 6 forach, więc myślę, że nie jest to mało :/. Dzięki za pomoc i życzę powodzenia w szukaniu domu innym kociakom.

dla nas tutaj na forum jak ktoś pisze że sprawa jest pilna - to jest jednoznaczne że potrzebna pomoc - trzeba uważać na to co się pisze
zaangażowało się w sprawę kilka osób i dzięki temu kot znalazł dom! Mam nadzieje że odpowiedni! Bo to wspaniały kotek!
Agness 78 dziękuję pięknie za zrobienie ogłoszeń i allegro kotkowi :1luvu: :1luvu: :ok:

jessi74

Post » Pt lut 26, 2010 20:18 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

Kotuś trafił do fajnego domku :ok: przynajmniej wszystkie znaki na niebie i ziemi o tym mówią :wink:
To był domek do którego miała trafić moja Niki :oops: ale Pani skontaktowała się ze mną jak już Niki była zarezerwowana, więc nie chciałam już mieszać :oops:

Oby kotunio był szczęśliwy :1luvu: :ok:

Już dostałam dziś zaproszenie na wizytę, pewnie za jakiś czas go odwiedzę :ok:

Agness78

Post » Pt lut 26, 2010 20:22 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

Agness78 pisze:Kotuś trafił do fajnego domku :ok: przynajmniej wszystkie znaki na niebie i ziemi o tym mówią :wink:
To był domek do którego miała trafić moja Niki :oops: ale Pani skontaktowała się ze mną jak już Niki była zarezerwowana, więc nie chciałam już mieszać :oops:

:1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lut 26, 2010 20:27 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

Agness78 pisze:Kotuś trafił do fajnego domku :ok: przynajmniej wszystkie znaki na niebie i ziemi o tym mówią :wink:

:ok: :ok: :kotek: :dance: :dance: :dance: :dance:

p.s. ufff. :wink:

jessi74

Post » Pon mar 01, 2010 8:43 Re: biało-bury kot czeka na dom WROCŁAW.!!

Dostałam maila od nowego domku, kotuś nazywa sie LOLEK :1luvu:
Domek jest z niego bardzo zadowolony. Kotek jest mega pieszczochem i miziakiem.
Bardzo lubi sie bawić, szczególnie w nocy :twisted: ale pewnie musi złapać rytm życia w nowym domku i się na dzień przestawi. Mam nadzieję że dostane wkrótce fotki , to wstawię na wątek :ok:

Agness78

[poprzednia][następna]