Nie wiem co mogę zrobić? Weterynarze nie za bardzo wiedzą co jej jest.
Agness78 pisze:UWAGA! Jest szansa na DT dla obydwu kocurków we Wrocławiu ( dzięki natasza25 i jessi74)
Kotki miałyby tu bardzo dobrą opiekę i na miejscu szukalibyśmy kotkom DS i zajęłybyśmy się ich adopcją.
Sprężyna czy byłaby możliwość przywiezienia kotków do Wrocławia? Dla nas jest to spory problem ( największy z czasem)
Najlepiej gdyby wcześniej zostały wykastrowane, ale jeśli się to nie uda - możemy się tym zająć na miejscu.
Ewentualny zabieg wyciągnięcia śrutu też można zrobić tutaj, choć przydałoby się wsparcie finansowe na ewentualne leczenie![]()
choćby jakieś bazarki - ale kasa to zwykle mniejszy problemNie mam pojęcia ile taki zabieg może kosztować
![]()
Daj znać co Ty na to.... Może w weekend udałoby się kotki przywieźć?
Ja mogę np. odebrać je z wylotówki na Wrocław, ewentualnie jak się tak nie da to może pociągiem, ale spotkamy się gdzieś w trasie?
Czekamy na jakąś propozycję.
Proszę tylko o konkretny termin jak juz uda ci się coś ustalic z transportem, tak żebyśmy mogli tutaj wszystko przygotować
sprezyna pisze:A moja kicia dziś rano zjadła i nawet już nawet gryzie drugiego kota. Mam nadzieję, że to oznaka polepszenia

Agness78 pisze:Super że marlinek też już bezpieczny![]()
![]()
![]()
Myślę, że następna sobota będzie ok. Co do transportu to jakoś sie umówimy.
Byc może ten srut będzie można wyciągnąć przy okazji kastracji i jednej narkozy, ale nie wiem czy to nie za duże obciążenie dla organizmuwet musi zdecydować.
Czyli wstępnie jesteśmy umówioneProszę tylko o konkretny termin jak juz uda ci się coś ustalic z transportem, tak żebyśmy mogli tutaj wszystko przygotować
![]()
Natasza25, czy tak może być? Pogadasz z Beatką (DT) ?

sprezyna pisze:Dziewczęta czy ktoś wie co to może być? Kot wymiotuje ma zatwardzenie. Nie chce jeść. W niedziele miała 40 st gorączki. Wyszła jej podwyższona bilirubina norma jest niby do 0,5 on ma 2,9.
natasza25 pisze:sprezyna pisze:Dziewczęta czy ktoś wie co to może być? Kot wymiotuje ma zatwardzenie. Nie chce jeść. W niedziele miała 40 st gorączki. Wyszła jej podwyższona bilirubina norma jest niby do 0,5 on ma 2,9.
Czy on ma wzdety i twardy brzuszek jak balon?
sprezyna pisze:natasza25 pisze:sprezyna pisze:Dziewczęta czy ktoś wie co to może być? Kot wymiotuje ma zatwardzenie. Nie chce jeść. W niedziele miała 40 st gorączki. Wyszła jej podwyższona bilirubina norma jest niby do 0,5 on ma 2,9.
Czy on ma wzdety i twardy brzuszek jak balon?
Ma wzdęty brzuszek i twardy. Dzisiaj jadła już drugi raz. Kroplówkę dostała na wzmocnienie, mam nadzieję, że to nic poważnego. Dałam jej trochę oleju parafinowego na wypadek gdyby się czymś przytkała i czekam na kupę. Czy będą robale czy nie
A Merlinek dzisiaj się nie popisał u weterynarza. Zdemolował cały gabinet. Trochę błąd, że jak widzieli że jest przestraszony to wyciągnęły go z klatki. Bronił się jak mógł.Szkoda, że mnie nie było przy tym bo akurat siedziałam z kroplówką.
Mówią: dziki kot dziki kot, wypuść go. Ale ja patrzę później a on taki spokojny, już nie syczał tylko miauczał przestraszony.
Zawiozłam do kociarni i patrzę co będzie. A on wyszedł pomalutku, obwąchał, dał się pogłaskać i schował się w budce. Zobaczymy co będzie jutro.
sprezyna pisze:To jeszcze lepiej. Do Lubina to rzut beretemDogadamy się jeszcze.
To będę czekać na informację
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości