Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro gru 09, 2009 17:52 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Poprosiłem nową opiekunkę (zresztą Ona czyta ten wątek, bo sam Jej dałem link), o jakąś konkretniejszą możliwość przekonania się o tym, że kotka jest u Niej. Ewentualnie mogę się też przecież przejechać na Paluch i obejrzeć znajdującą się tam koteczkę. Choć z opowiadań różnych ludzi wiem, że czasem rozpoznanie własnego kota w takich okolicznościach wcale nie jest takie łatwe...

chatul

Od: Sob lis 28, 2009 12:23

Post » Śro gru 09, 2009 20:59 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Mieliście rację! To JEST moja kotka !!!
Nowa opiekunka złamała się i przyznała, że im uciekła.
Jutro rano ją zabieram.

chatul

Post » Śro gru 09, 2009 21:08 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Dobrze, ze dziewczyny były czujne! Powodzenia!!!!

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro gru 09, 2009 21:17 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Trzymamy kciuki za koteńkę!
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Śro gru 09, 2009 21:25 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Asia_Siunia pisze:Dobrze, ze dziewczyny były czujne! Powodzenia!!!!

Jestem pod wrażeniem tej czujności. Przecież znacie tę kotkę tylko ze zdjęć. A ja sam nie byłem pewny, że to ona, nawet jak mi ją palcem pokazaliście.

chatul

Post » Śro gru 09, 2009 21:46 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Z całym szacunkiem dla nowych właścicieli koteczki, uważam, że mała nie powinna tam wracać... Gdyby nie czujność Afryki, pewnie nie dowiedziałbyś się o całej historii i nie wiadomo, co stałoby się z kotką. (Paluch ma złą sławę, są wątki na forum) Czy ta Pani chociaż próbowała jej szukać?
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Śro gru 09, 2009 22:02 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

maja_brygida22 pisze:Z całym szacunkiem dla nowych właścicieli koteczki, uważam, że mała nie powinna tam wracać... Gdyby nie czujność Afryki, pewnie nie dowiedziałbyś się o całej historii i nie wiadomo, co stałoby się z kotką. (Paluch ma złą sławę, są wątki na forum) Czy ta Pani chociaż próbowała jej szukać?

Na pewno nie wróci tam. Muszę od nowa zająć się szukaniem jej domu. Tymczasowo będzie u 100% zaufanej osoby, która jednak, niestety nie może jej wziąć na stałe.

chatul

Post » Śro gru 09, 2009 22:42 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

chatul przygotuj się porządnie na wyciągnięcie kotki: książeczka zdrowia, zdjęcia, żeby Paluch nie robił problemów z oddaniem kotki. Ona tam będzie siedzieć w tym koszmarze całą noc :cry:
Ciężko mi uwierzyć w to, ze kotka uciekła i tak szybko teleportowano ją do schroniska. Jesteś pewien, że nie została tam po prostu od razu oddana :? ?
Poszukaj na spokojnie domu przez forum, z zabezpieczonymi oknami, niewychodzącego wtedy kotka będzie bezpieczniejsza.

Afryka jesteś wielka :ok:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro gru 09, 2009 22:49 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

15pietro pisze:Ciężko mi uwierzyć w to, ze kotka uciekła i tak szybko teleportowano ją do schroniska. Jesteś pewien, że nie została tam po prostu od razu oddana :? ?

Wiem tyle co mi powiedziano. Nie wiem kiedy uciekła i nie wiem od kiedy jest w schronisku.

chatul

Post » Śro gru 09, 2009 22:54 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

O matko... To koszmar jakiś! Napisz, co dalej...

Ech, a to taka cudna kotka, gdybym tylko mogła... :(
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw gru 10, 2009 11:27 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Napisz koniecznie jak ją odbierzesz :( !
Też mam syjamkowatą koteczkę z białym, to jest straszny nerwus bardzo przywiązany do właścicieli, serce mi pęka jak myślę o Twojej :cry: to musi być dla niej trauma
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Czw gru 10, 2009 13:39 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

chatul pisze:
15pietro pisze:Ciężko mi uwierzyć w to, ze kotka uciekła i tak szybko teleportowano ją do schroniska. Jesteś pewien, że nie została tam po prostu od razu oddana :? ?

Wiem tyle co mi powiedziano. Nie wiem kiedy uciekła i nie wiem od kiedy jest w schronisku.

Jestem niemal pewna ,że to babsko ją oddało.Co to za człowiek jest?Bez serca,bez poczucia odpowiedzialności za oddane zwierzę.Skoro kotka uciekła to powinna Ciebie zawiadomić. :evil: :evil: :evil:

teresa1950

Od: Wto gru 16, 2008 9:54

Post » Czw gru 10, 2009 13:55 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Witam,

Kotka odebrana. W kwarantannie schroniska na Paluchu była od... 3 grudnia! A ja ją przekazałem tym ludziom albo 1 grudnia, albo 30 listopada.

Na podstawie dokumentów ze schroniska i bardzo pokrętnych zeznań byłej/przejściowej opiekunki wygląda na to, że rzeczywiście uciekła im ona z mieszkania na klatkę i osoba mieszkająca 2 piętra wyżej (to stwierdzam po numerze mieszkania) znalazła kota i powiadomiła straż miejską, która kota zawiozła do schroniska.

Zanim pojechałem do schroniska, to byłem u tych ludzi po kuwetę i klatkę. Wydał mi je na korytarzu jakiś pan (nie wiem kto to), który twierdził że nic nie wie, że ma większe zmartwienia niż kot i nie potrafił (a może nie chciał) odpowiedzieć mi na pytanie kiedy kot uciekł. Być może nie uciekł, ale został wystawiony za drzwi z jakiegoś powodu - tego już się nigdy nie dowiem. Faktem jest, że straż miejska została wezwana przez sąsiada 2 piętra wyżej. Więc sądzę, że raczej kotek nie miał okazji się tułać po podwórku.

Koteczka jest na szczęście w dobrej formie i fizycznej i psychicznej. Szczerze mówiąc - w ogóle po niej nie widzę żadnej traumy, co mnie bardzo cieszy. Wygląda i zachowuje się całkiem normalnie. W schronisku "w ciemno" dostała podstawowe szczepienia, pod skórę chipa (teraz są w nim moje dane) oraz antybiotyk w zastrzyku, bo miała ropiejące oczko (a maści nie dała sobie podać). Obsługa schroniska mówiła, że kot w ogóle nie bardzo pozwalał coś przy sobie zrobić, syczał na wszystkich, ale był w dobrej formie i mył się (ponoć to ważne i dobrze świadczy). A mnie dziś bez problemu poznała, co się przejawiało lizaniem mnie po palcach.

Tomek

chatul

Post » Czw gru 10, 2009 13:58 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

15pietro pisze:Poszukaj na spokojnie domu przez forum, z zabezpieczonymi oknami, niewychodzącego wtedy kotka będzie bezpieczniejsza.

Dokładnie. Kota jest przepiękna, na pewno ktoś się skusi :ok:

15pietro pisze:Afryka jesteś wielka :ok:

Naprawdę 8)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw gru 10, 2009 14:00 Re: Przecudnej urody wysterylizowan pół-syjamka szuka domu (WA)

Greta_2006 pisze:
15pietro pisze: Kota jest przepiękna, na pewno ktoś się skusi :ok:
Naprawdę 8)

Teraz to już się tak boję, że mam paraliż decyzyjny. To że jest piękna, paradoksalnie działa na jej niekorzyść, bo może być za łatwo chciana i wzięta przez ludzi nieodpowiedzialnych...

Strach się bać :-(

Tomek

chatul

[poprzednia][następna]