DO ZAMKNIĘCIA.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 24, 2009 18:12 Re: Mogę dać DT dla jednego kociaczka :) ZAPRASZAM ;)

Ehh poodpowiadam po kolei każdej :D
Mała-Co do doświadczenia jako dt może i go nie mam,ale "czytanie" forum na którym pomaga się zwierzakom to nie pierwszyzna że tak powiem,miau również dosyć długo podczytywałam,na dogomanii również-ale to co innego.Owszem,jako tako mocnego doświadczenia przy kotkach nie mam,ale nie sądzę by do opieki nad nimi trzeba było wieloletnich doświadczeń jak np.przy problematycznych psach.Oczywiście że pomyślałam o tych wszystkich chorobach itd.chodzi mi o to,że jak wyjdzie coś to trudno,ale nie chcę brać do domu kotka,kiedy wiem napewno że jest zarobaczony.Wiem że chcesz dla mnie jak najlepiej,z rozmów z tobą zdążyłam cię odrobinę poznać-na tyle na ile to możliwe ;)
Co do nie dokończonych moich wątków-założony był 1 na temat Saruni której znalazłam ds.Podpisana umowa adopcyjna,niedługo będę wybierać się na wizytę poadopcyjną.Ja wiem że kiedy moje zwierzęta coś złapią to moja odpowiedzialność.Liczę się ze wszelkimi konsekwencjami jakie niesie za sobą tymczasowanie kotów.
Vega- co do zamykania np.rudaska w pokoju u mojej córki-to raczej logiczne dlaczego tego nie mogę zrobić...Prosty powód,nie chcę by dziecko miało kontakt z robalami-to raczej nie dam kota do pokoju dzieciaka...
Co do Twego kolejnego postu.Również odpowiem po kolei ze względu na dużą ilość pytań:
Przygotowana jestem na wizyty u weta-mam pod samym blokiem prawie więc to nie problem.
Mąż bez żadnego problemu z dzieckiem zostanie.To wspólne dziecko więc on również ma obowiązek się nim zająć.Ostatnio jak jechałam łapać kociaki na Sośnicę to 4 godziny był sam z dzieckiem-to dla niego nie problem,o ile nie jest w pracy bądź nie śpi po nocce.Obciążenie psychiczne...Nikt chyba z nas nie jest na to przygotowany,więc nie będę ściemniać że jestem.Żadna z nas chyba nie jest w stanie na taką rzecz się przygotować.Oczywiście że staję się za niego odpowiedzialna.Jest tak samo kochany,tak samo wypieszczony jak moje zwierzęta.Poświęcam mu tyle samo uwagi co reszcie.W to zaliczam również troskę itd.Szukanie domu dla mnie nie jest problemem.Ogłoszenia robić umiem.Doskonale wiem że opieka nad kotem to nie tylko jedzenie i zmienianie żwirku.Chyba nie uważasz mnie za aż tak nieodpowiedzialną osobę...
EDIT: Jedyna rzecz jakiej obawiam się najmocniej,na którą z racji swego niedoświadczenia i strachu nie jestem przygotowana,to na oswajanie bardzo dzikiego kota.To jest dla mnie największym problemem z którym obawiam się że mogłabym sobie nie poradzić.Mówię otwarcie.

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Sob paź 24, 2009 19:23 Re: Mogę dać DT dla jednego kociaczka :) ZAPRASZAM ;)

Aggi, wielokrotnie Ci pisałam, jak poradzić sobie z robalami - bez konieczności kwarantanny, szybko, łatwo i przyjemnie.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 24, 2009 20:41 Re: Mogę dać DT dla jednego kociaczka :) ZAPRASZAM ;)

A ja wielokrotnie odpisuję ci to samo a ty nie odpuszczasz :evil:

Aggi

Post » Pon paź 26, 2009 19:10 Re: Mogę dać DT dla jednego kociaczka :) ZAPRASZAM ;)

Podniesiemy ;)

Aggi

Post » Wto paź 27, 2009 12:23 Re: Mogę dać DT dla jednego kociaczka :) ZAPRASZAM ;)

Może ktoś będzie chciał skorzystać?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro paź 28, 2009 19:40 Re: Mogę dać DT dla jednego kociaczka :) ZAPRASZAM ;)

Przemyślałam kilka spraw...Proszę o zamknięcie tego wątku.
( Przyznaję rację że lepiej zrobię jak tymczas będzie na mój koszt-poza wizytami u weterynarza :oops: )

Aggi

Post » Śro paź 28, 2009 22:01 Re: DO ZAMKNIĘCIA.

Madra decyzja. :-)
Moze na poczatek wez po prostu jakiegos zdrowego kota, ktory nie bedzie wymagal wielkich nakladow i jezdzenia do weta?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro paź 28, 2009 22:13 Re: DO ZAMKNIĘCIA.

Czekam na propozycję ;)
Założyłam drugi wątek-w tym jest zbyt dużo przedzierania się przez informacje ;)
viewtopic.php?f=1&t=102546

Aggi

Post » Czw paź 29, 2009 11:19 Re: DO ZAMKNIĘCIA.

:ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia]