Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 16, 2014 21:05 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Mysle, ze w Tolusiu nie widzi zagrozenia - chyba spoktalo go w przeszlosci cos przykrego skoro w ich obecnosci czuje sie zagrozony i atakuje :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw lip 17, 2014 15:05 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Najważniejsze, że powoli Maniuś i Toluś zaczynają się bawić, może powoli i reszta kotów do nich dołączy :)

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Pt lip 18, 2014 6:13 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

To wszystko jest trudne.Boję się mimo wszystko zostawić ich samych, Toluś to kocie dziecko, Maniuś mógłby mu zrobić krzywdę nawet niechcący.On jest bardzo pobudzony, tak po południu się nieco uspokaja.Zła jestem na niego, bo od czasu, kiedy zaatakował Benię ta się boi bardzo :evil: Nigdy nic złego nie spotkało jej ze strony żadnego kota, ufała każdemu, a tu ją takie coś spotkało.Teraz Maniuś łazi, a właściwie biega, głównie po balkonie, łazi po barierce i bardzo mu się to podoba.Aha, nie przepada za surowym mięsem, lubi gotową karmę.Nie jest łakomczuchem, jest szczupły, ładnie wygląda.Benia natomiast je okropne ilości, jest duża, ma zadatki na grubą kocicę.A ja nie umiem odchudzać kotów :oops:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 18, 2014 10:13 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Maniuś
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt lip 18, 2014 13:48 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Maniuś naprawdę prześliczny kot, a taki łobuziak :twisted: Atakujący inne kot może być męczący, wiem coś o tym niestety.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt lip 18, 2014 14:06 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Chyba jednak nie wiesz.Duduś był na początku niemiły, ale to zupełnie coś innego.Maniuś atakuje koty tak na bardzo poważnie.Wcześniej taki nie był.On potrafi być miły.koty spały w drugim pokoju, wypuściłam Maniusia, był taki szczęśliwy, leżał sobie na balkonie, potem poszedł do łazienki i patrzył na piorącą pralkę.Ja ograniczam mu wolność :cry: , ale nie mam wyjścia.

ewar

Post » Pt lip 18, 2014 15:15 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

U nas są ciągłe wojny między Majką a Melką, takie na serio. Jakiś czas temu poszło sporo krwi. Majka czai się też na Maniusię, ale Mania potrafi się odgryźć, natomiast Melka się boi, wpada w histerię i zaczyna prawdziwa wojna.
Obrazek

Conchita

Post » Pt lip 18, 2014 16:11 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Naprawdę? No właśnie u mnie jest ten problem, że Benia i Bohun są tak łagodne, że nie potrafią oddać, tylko uciekają.One są w dodatku bardzo delikatne psychicznie.Gucia i Mela są bardzo spolegliwe, nie zaczepiają żadnego kota, ale bronić się potrafią, tamta dwójka nie.

ewar

Post » Pt lip 18, 2014 16:26 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Melka w sumie potrafi oddać Majce, ale się boi przy tym i wrzeszczy, Majka wyczuwa strach i znowu na nią napada. No i dodatkowo są o siebie zazdrosne.
Natomiast Mania nie boi się wcale (ona się nie boi niczego na świecie poza odkurzaczem), traktuje napaści Majki jak niesmaczny żart, więc napadanie na nią nie jest takie fajne. Po co napadać na kota, który nie wrzeszczy i nie ucieka, tylko się radośnie turla po podłodze - szkoda zachodu ;)

Czasem mam dość kwasów między Majką a Melisą, chciałabym, żeby wszystkie żyły w zgodzie.

No, a u ciebie to czytam, że jest konflikt praktycznie z całym stadem, poza maluchem :(
Obrazek

Conchita

Post » Pt lip 18, 2014 17:49 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Nawet na mnie Maniuś się wścieka.On chciałby wychodzić, tak przypuszczam.Jest świeżo po kastracji, a wokół kotki i to nie wysterylizowane.Kocury ponoć wyczuwają je z daleka.To tylko moje przypuszczenia, pewności nie mam.
Wiesz, to może być jak z Manią.Toluś zupełnie nie boi się Maniusia, kotki i Bohun owszem i ten terrorysta je prześladuje.Ale dlaczego mnie też? Potrafi lizać mnie po twarzy, a za chwilę skakać na moje nogi.Coś chce mi dać do zrozumienia, ale ja jestem tuman i nie łapię.Kot jest mądry, reaguje na swoje imię, na "chodź" i "nie wolno", ale na to ostatnie właśnie tak, że próbuje mnie podgryzać.Gdyby chciał miałabym potworne rany, wiem, co kot potrafi zrobić, ale i tak jest to dla mnie nie do zniesienia.Nie miałam takiego przypadku.Nie poddam się jednak, o nie!

ewar

Post » Sob lip 19, 2014 12:11 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Rzadko piszę o Tusi i Kubusiu, ale to takie kotki, że żadnego z nimi kłopotu, są kochane, dobre i zdrowiutkie, nic złego się nie dzieje.Tusia jest bardzo opiekuńcza, to cecha wspólna całego miotu.Musi wylizać Tino i Kubusia, po prostu tak ma i już.Nie lubi być na rękach, ale wywala brzuszek do głaskania,lubi głaskanie pod bródką.Jest śliczna, ma piękne futerko, jakby polane wodą.P.Iza musi uważać, bo kotka jest strasznym łakomczuchem, a za wołowinę da się żywcem pokroić.Dostaje dobre jedzonko, to podstawa, dlatego jest taka zdrowa i śliczna.P.Iza mówi, że nie pamięta, aby któryś z kotów u niej miał tak miłe futerko.Oczywiście jest czesana, p.Iza o to bardzo dba.
Kubuś to pingwinek o oczach jak lampy.Urósł bardzo, ogonek ładnie zarósł i wygląda jak kot z wyspy Man.Zupełnie brak ogonka mu nie przeszkadza.Kubuś ma jeszcze miejscami brązowawe futerko, ale coraz mniej, te "brązy" mu wychodzą i zarasta piękną czernią.Nadal jest bojaźliwy, ale już nie ucieka z parapetu, kiedy podchodzę pod okno, przygląda mi się.Bardzo lubią się z Tusią, leżą obok siebie, bawią się razem, ale to kotka opiekuje się starszym, ciotecznym braciszkiem.Ani jedno, ani drugie nie może być kocim jedynakiem, wychowały się razem na działce, potrzebowały się nawzajem, ogrzewały się, bo różnie to było w zimie i drugi kot to dla nich jakieś poczucie bezpieczeństwa, kumpel do zabawy, a dla Tusi dodatkowo jeszcze do zaopiekowania się.To dla niej bardzo ważne.

ewar

Post » Nie lip 20, 2014 9:07 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Dzisiaj nasza gromadka się powiększyła, znalazłam rano na podwórku niespodziankę w postaci biało-czarnego miauczącego maleństwa.. Jeszcze nie wiem jakiej jest płci, wstępnie zostało to "coś" nazwane Fela :)

Yoanne

Post » Nie lip 20, 2014 9:42 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

8O O,rany! Fajnie, że już bezpieczne :ok:

ewar

Post » Nie lip 20, 2014 9:44 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Obrazek
Takie maleństwo :)

Yoanne

Post » Nie lip 20, 2014 13:17 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Śliczna :1luvu: Jak moja Felusia, ma DS u gogi_j.

ewar

[poprzednia][następna]