Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzebny!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 08, 2012 6:10 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Już jestem, wróciłam wcześniej.Nie był to urlop, a dostęp do netu miałam ograniczony.Dziękuję za pomoc.Rozmawiałam przez telefon w sprawie Bohuna.To jest jednak domek z psem, z dominującym husky, który bardzo tęskni za swoim kocim przyjacielem.Nie wiem jednak, czy Bohun nie bałby się psa, nie wiem tego.Wiem, że drugi kot musi być, ale pies ?
Bohunem i pozostałymi kotami opiekowała się moja siostra podczas mojej nieobecności.Efekt jest taki, że Bohun jest straszną kluską.Zdecydowanie nabrał ciałka.Dziąsła ma jednak brzydkie i chyba nic na to już nie poradzę :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro paź 10, 2012 6:32 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Bohun pięknieje w oczach.Lubi być czesany, to dobrze, sierść mu się błyszczy.Apetyt mu dopisuje, wciąż najbardziej lubi surowe mięsko.Pięknie kuwetkuje i korzysta z drapaczka, nic się nie zmieniło.Nadal jednak ucieka ode mnie, nigdy nie przyjdzie do mnie na mizianki, chociaż je lubi i pięknie mruczy, kiedy go złapię i poprzytulam.Wieczorem jednak, kiedy zbliża się pora kolacji, Bohun zaczyna swój rytuał.Kręci się wokół nóg, wskakuje na blat, podlizuje się i w ogóle jest przesłodki.Teraz jest wcześnie rano, zostawiłam nie pościelone łóżko i oczywiście Bohun to wykorzystał.On uwielbia wylegiwać się w pościeli, ale pod warunkiem, że mnie tam nie ma.Tak ma i już.
Obrazek
Ciężko mu zrobić dobre zdjęcie, ale jest śliczny :1luvu:
Obrazek

ewar

Post » Śro paź 10, 2012 7:23 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Ewa, wróciłaś tydzień wcześniej?
Piękny kocur z tego Bohuna. Który jest większy, on czy Czaruś?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro paź 10, 2012 8:05 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Tak, Kasiu, wróciłam wcześniej, udało mi się.
Czaruś jest większy i bardziej puchaty.Z tym, że Czaruś nie jest otyły, Bohun troszkę tak.Sierść ma też już ładniejszą, zniknęły takie brunatne przebarwienia.Podobno z syberyjczykami tak jest, że rosną dość długo, do dwóch lat.Nie mam pojęcia, Bohun to koci kundelek, tylko przypomina syberyjczyka.

ewar

Post » Śro paź 10, 2012 19:49 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

To tak, jak u mnie, Krzysiek już przegonił Chrapka, jest cięższy od niego i ma "luźniejszą" budowę, więc to taka baryłeczka teraz :oops:
A z Bohuna całkiem ładny kundelek, nie ma potrzeby, żeby aspirował do bycia syberyjczykiem :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro paź 10, 2012 21:08 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Zgadzam się z Katią. Piękny kundelek jest ładniejszy od rasowego, tym bardziej jak się w niego włoży tyle serca.
Moje koty tez kundle. A jakie piękne :mrgreen:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw paź 11, 2012 6:11 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Bohun jest piękny i kochany, grzeczny do nieprzyzwoitości. Nie ma dla mnie znaczenia,że jest kundelkiem, bo tylko takie mam.

ewar

Post » Czw paź 11, 2012 16:13 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Trudno uwierzyć, że tak fantastyczny kot nie znalazł jeszcze domu :( A to czy jest syberyjczykiem czy nie, nie ma znaczenia - wszystkie koty są do kochania.

llolo

Od: Śro cze 20, 2012 12:10

Post » Czw paź 11, 2012 16:51 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Okazuje się, że łatwiej wyadoptować jednak zwykłego dachowca, nawet takiego trochę niepełnosprawnego.Zrobię nowe ogłoszenia, domek jednak musi być świetny.To wspaniały kotek, wiem, co piszę.

ewar

Post » Pt paź 12, 2012 10:00 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Bohun uwielbia się bawić, ale wtedy trudno zrobić mu zdjęcie.
Obrazek Obrazek
Czasem się zmęczy
Obrazek

ewar

Post » Pt paź 12, 2012 12:34 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

No i kolejny domek się wycofał po lekturze wątku na forum.Wynika z niego,że Bohun jest bardzo chory 8O .Tak naprawdę to przecież nic mu takiego nie dolega.Testy ujemne, biochemia i morfologia dobre.Miał powiększone węzły chłonne, ale to już przeszłość.Ma piękną sierść, oczka i uszka czyste, kupy ładne..itd.Jedyne, co mu dolega to zaczerwienione, ale nie krwawiące dziąsła.To bardzo częste u kotów.Nie przeszkadza mu to w niczym, je suchą karmę, jest wesoły, trochę nawet zbyt otyły, nie rozumiem, o co tu chodzi? Nie dostaje już żadnych leków.

ewar

Post » Pt paź 12, 2012 14:34 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Bohun chory??? Tutaj już zaprotestuję.Chodziłam codziennie do kotów ewar przez ponad tydzień i coś mogę na ten temat powiedzieć.Kot jest piękny, apetyt ma ogromny, nawet nie wyobrażałam sobie, że kot może tyle zjeść!!!Nie miałam za dużo czasu, ale trochę bawiłam się z nimi, bo było mi ich szkoda, cały dzień same, a do tego nie były przyzwyczajone.Bohun był do zabawy pierwszy.W ogóle to bardzo go polubiłam, bo jest bardzo zdyscyplinowany i grzeczny.Łasił się do mnie, dawał głaskać, kojarzył mnie z jedzeniem, oczywiście.Musiałam posprzątać kuwety, w tym czasie balkon był otwarty i koty mogły się przewietrzyć.Bohun chętnie tam przebywał.Ze zdziwieniem odkryłam, że Mela nabrała wigoru, jakoś wcześniej nie była taka energiczna.Czyżby pod wpływem Bohuna? On jest taki pełen życia, chociaż bardzo grzeczny.Potwierdzam, korzysta z drapaka, nie zauważyłam, aby próbował drapać kanapę, czy dywan.Fakt, rozsypuje żwirek z kuwety, bo musi dokładnie wszystko zakopać.To mnie akurat trochę denerwowało u niego.Kumpluje z Czarusiem, to widać.Największy problem był z Gucią, bo ona nie lubi mięsa, a ewar tym głównie karmi koty.Gucia dostawała więc karmę z saszetki.To karmienie było uciążliwe, bo ewar kazała mi pilnować, aby nie jadły z tej samej miski, ale jakoś dało się to zrobić.Z kotów ewar największa jest Gucia, co mnie dziwi, bo je malutko.Najpiękniejszy jest Czaruś, to obiektywnie przyznaję, ale Bohun też wypiękniał.Bardzo urósł i przytył.Nie znam się za bardzo na kotach, ale były takie chore u ewar, Bohun zaś na takiego nie wygląda.

dolina10

Od: Wto gru 28, 2010 10:53

Post » Pt paź 12, 2012 15:12 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Jak widać czytanie ze zrozumieniem w narodzie kuleje coraz bardziej.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pt paź 12, 2012 15:13 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

Ah ah jak on wypiękniał :))
Cały czas trzymam kciukasy za dobry dom dla niego :) :ok: :ok:

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pt paź 12, 2012 16:13 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Szuka do

neron pisze:Jak widać czytanie ze zrozumieniem w narodzie kuleje coraz bardziej.

Było to w dodatku konsultowane z tamtejszą wetką, która odradziła adopcję.Nie rozumiem, naprawdę.Znam Bohuna pół roku, pięć miesięcy jest u mnie w domu.Stan jego się poprawił. a nie pogorszył.Moja wetka akurat nie tragizuje.Przyznała, że bardzo często spotyka się z kiepskimi dziąsłami u kotów, leczenie jest mało skuteczne i już.Bardzo martwiły mnie powiększone węzły chłonne, stąd powtórzyłam test na FeLV ( negatywny), cofnęło się to, węzły są w porządku.Wetka twierdzi, że mogło to być spowodowane złymi warunkami życia, że organizm walczył z czymś, co już nie istniało i stąd steryd, aby to zlikwidować.
Nie chcę nikomu wcisnąć kota na siłę, za bardzo go lubię i zbyt wiele czasu i wysiłku kosztowało mnie wyciągnięcie go z depresji.On jest inny od wszystkich kotów, które tymczasowałam.Tak naprawdę to jedyny, który sam do mnie nie podejdzie, jeśli nie mam zabawki albo miseczki z jedzonkiem.Jednocześnie nigdy nie miałam kota tak łagodnego, tak pozbawionego agresji.Nawet moja Gucia potrafi czasem zamruczeć ze zniecierpliwienia, syknąć na drugiego kota, Bohun przenigdy.Salwuje się ucieczką, ale nie ma mowy o zadrapaniu czy ugryzieniu.Rządzi nim wciąż jeszcze strach przed ludźmi, koty uwielbia.Nie nagram filmiku, czego bardzo żałuję, bo to niesamowite, jak Bohun zachowuje się w kontaktach z innymi kotami.Podobnie jak moja siostra jestem pod wrażeniem jego "poukładania".Wciąż to samo miejsce do spania, zawsze swoja kuwetka i drapaczek.Obcinanie pazurków nie jest żadnym problemem, a szczotkowanie sprawia mu wyraźną przyjemność.Nie mogę nawet zrobić zdjęcia, kiedy go przytulam i kiedy wywala brzuszek do miziania, no bo jak? Próbowałam, ale nie wychodzi.Szkoda, bo to przeuroczy kotek.
Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]