5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 11, 2012 16:50 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

4 maluszki zostały zabrane od mojej sąsiadki, wizeła je na DT 7ksiezyc :1luvu:
były u weterynarza , dostały odrobaczenia.
białasek dostał ostatni zastrzyk i uszka będę smarować maścią witaminową :)
a moja sąsiadka już planuje "przygarnąć" 3 rodzeństwa... jakieś maluchy z pod basenu, które niby siedzą w karmniku dla ptaków o.O niby już jedza, ale po co ona chce je wziąc! gada, że znajdzie się domy... ale ciekawe czy będzie taka chętna by oddac.. :roll:

byłam zaskoczona jej reakcją jak poinformowałam ją , że maluchy już nie wrócą. byłą wnet... szczęsliwa...
nie wiem czy się "zgrywała" bo przyjechał jej syn z irladni i chciała mnie się jak najszybciej pozbyć... czy ta jej radość była prawdziwa.
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pon cze 11, 2012 21:45 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

no to mam domowe kocie przedszkole ...
mam nadzieje ze sasiadka nie przyniesie tych kolejnych 3 maluchow bo wtedy nie wiem co z nimi ... ale moze fakt syna ktory na jakis czas przyjechał powstrzyma ja na chwile a potem może i straz miejska i dzielnicowy (w strazy byłam rozmawiałam, maja podjechać)

a przedszkole przedstawiam

Kropka
Obrazek Obrazek

Nina
ObrazekObrazek

Kreseczka
ObrazekObrazek

Tola
ObrazekObrazek

Maniuś (jedyne imię inusia jakie zapamietałam - wybacz)
Obrazek

Antoś
Obrazek

maluchy są na szczęscie zdrowe, przez sobote i niedziele mialy zakraplane przez inusię oczka gentamycyna wiec pewnie to co w tcyh oczach się tam moglo rozwinac to przeszło - uff
bąblę dzis odrobaczone, jedzą tyle ze puszczą mnie z torbami w 3 dni ;)
Tola załapała kuwete, reszta laje poki co gdzie się da no ale się uczymy przeciez jestesmy kotami domowymi od kilku godzin :ok: :kotek:

tak sie zastanawiam bo dosiadczenia z maluchami nie mam - karma sucha (dostaja Royal Weaning z lizyna) w dopstępie non stop a mokra jak często?
dobrze myślę z tym karmieniem

no a teraz idę wycierac podłogę ;)
mam cicha nadzieję w zasadzie mieć ja musze, ze się domki znajda do 15go lipca bo 16go wyjezdzam na 3 tygodnie i nie mam co z nimi zrobic ....
7ksiezyc

Post » Pon cze 11, 2012 22:13 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

sama słodycz! :1luvu: mocne :ok: :ok: za dobre domki. wet stwierdziła w jakim są mniej więcej wieku?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto cze 12, 2012 6:37 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Ale śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trzymam :ok: :ok: :ok: za najlepsze domki
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto cze 12, 2012 9:59 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

oo ^^ jak słodko :1luvu:
był Maniek, Miniuś, Mucia i Milusia :D ale tak też fajnie :P mi pasuje ;]

wczoraj już nie dałam rady, ale dzisiaj skoczę po maść witaminową zeby białaskowi smarowac uszyska

PS. Mogę zapożyczyć fotki na facebooka ? :D :kotek:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto cze 12, 2012 10:32 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

jasne pozyczaj :)

noc spedziły z moim TZ w pokoju - najpierw spały w transporterze a potem (kurcze szybko sie ucza :mrgreen: ) znalazły droge do lozka i moj TZ jak kwoka taka spal obłozony małymi kotami :mrgreen: (biedny się nie wyspał bo bał się ruszac zeby ich nie obudzić "bo tak slodko spały")

wieczorem do kuwety trafiały (z wyjatkiem Antosia - on jest taki powolny niedzwiadek i mysli ze w kuwecie się trzeba polozyc :ryk: )
ale po wiecziornej kuwecie rano w rogu pokoju znalazalm 5 naprawde wilkościowo 8O 8O 8O kupek .... - no ale nie wymagajmy za duzo po połowie dnia i jednej nocy

jedza az się glowki trzesa, brzuszki okraglutkie

a Toli ulubionym zajeciem jest kąpiel w mleku (powinna byc Kleopatra chyba :mrgreen: )
7ksiezyc

Post » Wto cze 12, 2012 11:03 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Cudne są te kociaki :) Fajnie, że trafiły do Ciebie :)

A przy okazji mam pytanie - ta maść witaminowa do smarowania uszka, to na co ma pomóc? Pytam, bo mam na wsi zaprzyjaźnionego kocurka, którego uszy brzydko wyglądają (najprawdopodobniej grzybica). Dostawał lek przepisany przez weta, ale nie pomogło tak do końca niestety. A ja na grzybicy zupełnie się nie znam.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto cze 12, 2012 11:13 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

:ok: no to sie nie dziwie ze twoj TZ sie nie wyspal :P hehe , pewno lozko wygodniejsze niz transporter :) i bym nie pomyslala ze malce bedac pierwszy raz w cieplym domu beda takie 'ludzkie'. a jak dogaduja sie z reszta? co starsze przedszkolaki na nowych znajomych? :P a jak z DS? moze zrobic ogloszenie na tcz.pl i tablica.pl ? maluchy sa zdrowe wiec moze by wlasnie ktos wziol ...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto cze 12, 2012 11:44 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

maria_z pisze:Cudne są te kociaki :) Fajnie, że trafiły do Ciebie :)

A przy okazji mam pytanie - ta maść witaminowa do smarowania uszka, to na co ma pomóc? Pytam, bo mam na wsi zaprzyjaźnionego kocurka, którego uszy brzydko wyglądają (najprawdopodobniej grzybica). Dostawał lek przepisany przez weta, ale nie pomogło tak do końca niestety. A ja na grzybicy zupełnie się nie znam.

maria_z to jest biały kocurek i te uszka na koncach nie maja siersci i sa takie zarozowione i wyszuszone, kocurek jak widziałam (Jak kazdy kot zreszta lubi się na slonku wylegiwac a białe koty te uszy maja szczegolnie narazone na promienie sloneczne) - to nie sa zmiany grzybicze, nie ma swieżbu i wet sugerowala po prostu smarowac te uszy i tak troszke choć nawilzac bo te jego uszka takie suche (masc witamionowa wiecc, linomag)
a na grzybice na pewno nie pomoga, ja na grzybicach tez się nie znam - nie mialam do czynienia wiec doswiadczenia jakiegokolwiek brak

inusia rob ogloszenia
jak się dogadam z jakimś kotem na domek (konkretnie, nbo na razie to byly wstepne deklaracje a znajomi beda u nas w wekend) to bedziemy sciagac ogloszenia

Kropa ma w nosie maluchy, ona woli hasac z Luckiem (jezuuu co tu sa za gonitwy - Lucek predkości swiatała Kropki nie ogrania) wypuszczamy ja z pokoju na chwilę i gania z nim
jak jest z maluchami w pokoju to się bawią - sykow nie bylo zadnych - laopoczyny sa w trakcie zabawy

Nina sie pięknie bawi (taka delikatna jest w zabawie) - ona jest taka dama, chwila zabawy i za chwilke odchdozi na bok - myje się i spac

a maluchy sa super - wywalaja brzuszki do miziania i traktorki wlaczaja - rak brak tylko ;)
podaj w ogloszeniach moj nr tel
7ksiezyc

Post » Wto cze 12, 2012 12:19 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Bardzo się cieszę, że maluchy zaopiekowane :)
Inusiu, moja mała sugestia w kwestii szukania domów maluchom i tym dorosłym, których zniknięcia ta kobieta nie zauważy. Żeby było bardziej przejrzyście, wrzuć do pierwszego postu wątku ich zdjęcia, kilka słów o każdym, żeby każdy, kto wejdzie na wątek od razu wiedział kto jest do adopcji :wink:
Jeśli chodzi o transport do nowych domów, to na trasie Tczew - Warszawa do końca wakacji jeszcze ze trzy razy będę jechać.

Co z Carlosem i działkami? Wczoraj miały być usuwane?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto cze 12, 2012 13:22 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

gaota pisze:Bardzo się cieszę, że maluchy zaopiekowane :)
Inusiu, moja mała sugestia w kwestii szukania domów maluchom i tym dorosłym, których zniknięcia ta kobieta nie zauważy. Żeby było bardziej przejrzyście, wrzuć do pierwszego postu wątku ich zdjęcia, kilka słów o każdym, żeby każdy, kto wejdzie na wątek od razu wiedział kto jest do adopcji :wink:
Jeśli chodzi o transport do nowych domów, to na trasie Tczew - Warszawa do końca wakacji jeszcze ze trzy razy będę jechać.

Co z Carlosem i działkami? Wczoraj miały być usuwane?

Carlos... jak zwykle siedzi tam biedaczysko, chętnych brak :( na szczęscie działki stoją... ufff... na razie tam nic nie jeździ..

robie ogłoszenia co do kociaków
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto cze 12, 2012 15:48 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Byłam dziś na randce z dzielnicowym - przywitałam go słowami "Słyszałam, że kolega robi sobie prywatne schronisko na rejonie !". Biedny chłop nie wiedział, o co mi chodzi, nie bardzo wiedział też, co mógłby z tym fantem zrobić, ale kumple mu podpowiedzieli, żeby poszedł i postraszył karą. Zaprzysiągł uroczyście, że dziś pójdzie. A potem sobie go przypomniałam z pierwszych dni służby, jak mi się zwierzał, że boi się psów...
A w MOPS tą ulicę ma moja dość dobra znajoma. No to jutro do MOPS uderzę.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Wto cze 12, 2012 19:12 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

"zaszalałam" heh :P każdy kiciuś ma osobne ogłoszenie na tcz.pl , niedługo będą aktywowane. jeszcze dam im na tablica.pl ;]

EDIT: Mam na tablica.pl ale jusz 4 razem :P . Dobrze?

Kropki: http://tablica.pl/oferta/kropka-kociak- ... ;r:5;s:276

Niny: http://tablica.pl/oferta/nina-kotka-z-p ... ;r:5;s:276

I 4 ^^ : http://tablica.pl/oferta/4-sierotki-ode ... ;r:5;s:276
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro cze 13, 2012 17:03 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

następne zakupy z bazarku : kupiłam dla białaska maść witaminową za 4.20 ^^ posmarowałam mu uszy :)
jak na razie nie wzięła "jeszcze" tych 3 z pod basenu, mówi że są dzikie.
i nic nie wspomniała o wizycie SM... albo nie byli, ale nie chce się "chwalić"
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro cze 13, 2012 21:20 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

dzięki za ogloszenia :)
no to teraz oby się domki zgłaszały (rozsadne domki)
wszystkie juz do kuwetki trafiaja (Antos też :mrgreen: ) chociaz w nocy kilka niespodzianek poza kuwetą (tych kupowych) pozostaje - moze po ciemku nie trafiaja ;)

jedza tyle ze szok - szybkie sa jak swiatło :mrgreen:
otwierajac drzwi do pokoju trzeba uwazac czy ktorys wlasnie nie wieje w glab domu (bo tam tyle ciekawych rzeczy)

moim faworytem jest Manius - wystarczy go dotknac wlacza traktorek, i od razu wywala brzuszek do glaskania
obgryzanie paluchow u stop - to jest najlepsza zabawa (chyba kupie sobie kapcie :ryk: )

a to z dzisiaj

Kropka
ObrazekObrazekObrazek

Maniek
ObrazekObrazek

Antos (na dowod ze juz potrafi :mrgreen: - on jest jak mały ciapowaty niedzwiadek, ale gl;askac glaskac - to lubi kotek najbardziej - zaraz po jedzeniu :mrgreen: )
ObrazekObrazek

Tola
ObrazekObrazek

Kreseczka
ObrazekObrazek

Ninka (łapoczyny z kreseczka - szylkretki w akcji :mrgreen: )
ObrazekObrazek

i troszkę wspolnych - zabawowo kuwetkowych :mrgreen:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

a co do tej 3 maluchow ktore chce zabrac - moze to ze sa dzikie utaruje je przed piwniczno-chlewikowym losem .... jakokolwiek to zabrzmi moze lepiej ze zostana tam ..... sama nie wiem ...

w Sm byłam mieli wczoraj czy dzis podjezdzac - ale ja bym się tez nie chwaliła jaby mnie nawiedzili
7ksiezyc

[poprzednia][następna]