Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2011 16:43 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

A najfajniejsze było jak Pańcia tłumaczyła mi która jest która. No...bo...ja nie rozróżniam. Tzn. już trochę rozróżniam. A pamiętam, jak pojechaliśmy zawieźć dziewczynki i to my tłumaczyłyśmy: Amaya ma większe oczka, tamta ma to, a tamta tamto...
A propos
która to Amaya- ta z lewa czy z prawa? :D Może ktoś zgadnie :D

Obrazek

Obrazek

Pozdr. :1luvu:
tellma

Post » Pon sie 08, 2011 17:30 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Amaya to chyba ta z lewej?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sie 08, 2011 17:58 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

kropkaXL pisze:Amaya to chyba ta z lewej?

Też tak myślę .... :) :1luvu: :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon sie 08, 2011 17:59 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

a ja nawet nie próbuje zgadywać :P
Sliczne są

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sie 09, 2011 6:50 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Mała1 pisze:a ja nawet nie próbuje zgadywać :P
Sliczne są

one są identyczne :wink: i takie śliczne :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto sie 09, 2011 9:44 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

hmmm.... tez nie mam pewnosci, ale mysle, ze Amaya to ta z lewej strony zdjecia :) Faktycznie, ciezko odroznic ktora jest ktora :D

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro sie 10, 2011 17:03 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Tak, tak - Amaya to ta z lewej. Ma bardziej okrągłe oczka. Ale rzeczywiście kotki są bardzo do siebie podobne.
Przesyłam "zdjęciowe" pozdrowienia od dziewczynek (nic mi się dzisiaj pisać nie chce :oops: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tu przemycam dwie fotki Tajdi :D
Obrazek Obrazek

Czekam, aż wrócą dziewczyny, żeby ruszyć w sprawie Thajki. Dzwoniłam do niech wczoraj i pytam:
- i co, chcecie już wracać?
Odpowiedź:
- jak sa te dwie, to TAK :roll:

Pozdr. wszystkich biorących udział w zgadywance :wink:
tellma

Post » Śro sie 10, 2011 17:34 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Prześliczna kicia :D
Moim zdaniem Ayumi to ta z prawej!

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Śro sie 10, 2011 17:48 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Oj! Hanusiowe siostrzyczki też taki "patykowate"!!! :ryk: Ja już chyba zapomniałam, że kocięta mają taki okres "pajęczy". Piękne są, Amaya ma chyba szczuplejszy pyszczek, Ayumi taka okrąglejsza... na buzi! :) Albo akurat tak na zdjęciu wyszły. W piątek mąż przyjeżdża na urlop, to nacykamy fotek i pod konie c sierpnia obiecuję cały fotoreportaż o naszych ślicznotkach!

A to zdjęcie Tajki z lewej jest fantastyczne! Co za poważne, zamyślone i pełne mądrości spojrzenie! :ok:

I news dnia! Czika - ta najstarsza - podeszła dziś do śpiącej Hany i lizała ją po głowie!!! :1luvu: Ależ została za to wyściskana!!! Tylko nie do końca jej się to podobało... :twisted:
Obrazek Obrazek
Czika, Kizia, Hana - moje kociaki: viewtopic.php?f=1&t=136223

Kornish

Od: Nie lip 10, 2011 9:10

Post » Czw sie 11, 2011 14:30 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

no, Czika powoli sie przekonuje, ze Hana to zadna konkurencja, ze niczym jej nie zagraza, a moga razem spedzic wiele milych chwil :) :ok: :ok:

te ujecia "kota w powietrzu" sa zaje....te! :1luvu: :1luvu:

a Thajka :1luvu: :1luvu: boooooooooooooooska :1luvu: :1luvu: przecudne ma umaszczenie :1luvu:

Kociara82

Post » Sob sie 13, 2011 22:01 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Mimiś pozdrawia swoje siostrzyczki i ich domki, swój poprzedni domek i wszystkie forumowe cioteczki :1luvu:

A teraz co u nas słychać. Ostatnio kilka razy zdarzył się taki widok:

Obrazek

Ale zdecydowanie częściej jest tak:

Obrazek

i tak:

Obrazek

Koty się gonią, tłuką, ale wg mnie jest to ciągle zabawa. Chociaż odgłosy jakie nieraz dochodzą z tej kotłowaniny wyglądają naprawdę groźnie. :roll:

Ostatnio Mimiś zrobił się bardzo skoczny. Podejrzał u dużej koty, że można skakać na klamkę i on też prawie doskakuje. Jednak do otwierania drzwi jeszcze mu brakuje :) Ale skacze do wszystkiego, a najbardziej w kuchni - bo on nie widzi co się tam dzieje, co ja robię, a koniecznie musi wiedzieć. A towarzyszy mi w kuchni niemal zawsze - no bo wiadomo, kuchnia=jedzenie :D I siedzi, a raczej siedział do niedawna pod moją spódnicą, albo gdzieś w pobliżu. A ile razy razy udało mi się nadepnąć na biednego Mimisia :oops: Mąż mnie w końcu nauczył, że po kuchni trzeba chodzić nie odrywając nóg od podłogi :lol: Mimi zachowuje się tak jakby był głodzony - każde jedzenie jest dobre, na każde się rzuca, każde spróbuje, nawet to, które mu nie smakuje. I nie ma znaczenia czy to jedzonko jest w jego misce, w misce koty, na moim talerzu czy nawet w moich ustach. 8O Ostatnio chciał mi zabrać z buzi kawałek kabanosa :ryk:

Mimiś uwielbia się wspinać - teraz czekam kiedy odkryje firankę :D Póki co wspina się po materiałowej szafie, po suszących się ręcznikach wchodzi na wierzch suszarki, wspina się po szlafroku. Fascynuje go woda, zwłaszcza taka, która leci z prysznica - łapie ją łapką. I uwielbia wchodzić do mokrego brodzika.

Ostatnio Mimi zrobił mnie nieźle w konia. Przez kilka dni martwiłam się o kupę, bo najpierw była twarda a potem w ogóle jej nie było. Nic tylko kot się zatkał :roll: A ponieważ zdarzyło mu się zrobić wczesniej kilka razy do brodzika i dostał reprymendę, pomyślałam, że zaparcie może mieć też podłoże psychiczne. Kilka razy dziennie przegrzebywałam kuwetę, zaczęłam dawać jogurt, dałam kapkę oleju i nic - kupy brak :roll: Ale samopoczucie małego ok. W końcu pożaliłam się córce, że się zaczynam martwić, a ona mi na to, że sprzątała małą kupę z kuwety dużej koty 8O Kuweta zamknięta, do której Mimi wcześniej nie chodził. Ale podpatrzył do czego służy :) i tam zaczął załatwiać swoje potrzeby :) Chyba wydaje mu się, że jest już dużym kotem :D

Mimi bardzo chce uciekać nam na korytarz - kilka razy ściągałam go już ze schodów. Wychodząc z domu trzeba się wymykać :lol: , przy drzwiach leży dyżurna kulka z papieru, którą najpierw trzeba rzucić w głąb mieszkania i szybko wyjść. Bo jak tylko ktoś zaczyna ubierać buty, Mimi jest pierwszy przy drzwiach wejściowych. :lol:

Tu jeszcze trochę Mimiego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec zagadka - gdzie znajduje się Mimi i co robi :?:

Obrazek

ka_thy

Od: Pt maja 06, 2011 9:15

Post » Sob sie 13, 2011 22:11 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Mimiś, jak ty urosłeś śliczny kocurku ... :1luvu:

Przepiękne zdjęcia i piękna relacja z Mimiśkowego domku ...

A gdzie jest Mimi na ostatnim zdjęciu ?

Oczywiście w piekarniku i zajada ciasto z truskawkami :ryk: :ryk: :ryk: :kotek:

Piękny jest i widać, że bardzo bardzo szczęśliwy... :1luvu: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto sie 16, 2011 23:54 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Łał, jaka obszerna relacja, jak zawsze miło czytać :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sie 17, 2011 21:44 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Mimi?! 8O 8O 8O To naprawde Mimi?! 8O 8O 8O nie do poznania, uroslo sie skarbenkowi :1luvu: :1luvu: :1luvu: ma juz nieco bardziej powazniejszy wyraz pysia, juz nie takiego "smarkacza" :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Buziaczki dla obu slodziakow mruczacych :1luvu:

Kociara82

Post » Śro sie 17, 2011 21:56 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Witam!!
Najpierw pozdrowienia od Hany i domku dla Korciaczków z Tellmą, Mimisia, Amayi i Ayumi i wszystkich, którzy Hanie kibicowali!
A to kilka zdjęć gwiazdy - celebrytki. Bieganie za nią z aparatem wcale jej nie przeszkadza ...
Najpierw zdjęcia w ukryciu... A gdzie lepiej się ukryć przed natrętnym paparazzi jak w pudełku! :P
Obrazek
Obrazek

Dama wreszcie pozwoliła na kilka zdjęć...
Obrazek
Obrazek

I nie, nie robi się z niej szylkretka, tylko te "dziecięce" kudełki tak jej pod światło przebijają!! :)

No i profil też musi być:
Obrazek

Zmęczona pozowaniem usnęła moja gwiazdeczka
Obrazek

Jutro będę gonić nasze dziewczyny z aparatem przez dzień cały, to może ustrzelę je razem.
Pozdrowienia!!!
Obrazek Obrazek
Czika, Kizia, Hana - moje kociaki: viewtopic.php?f=1&t=136223

Kornish

Od: Nie lip 10, 2011 9:10

[poprzednia][następna]