MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 13, 2012 17:09 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

krist pisze:jak im wstydu w mediach nie narobicie to nic z tego nie będzie. Jedno co takiego urzędasa rusza to jak sie ktoś nim interesuje i obsmarować może w gazecie albo necie, jak jest cisza to znaczy ze wszystko w porządku i można dalej nic nie robić

popieram, zwłaszcza że mam teściową-urzędniczkę i wiem jak bardzo boi się szumu w mediach :twisted:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro cze 13, 2012 20:05 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Może by tak zaatakować dwutorowo : media z jednej strony a drogą urzędową z drugiej. Napisać oficjalne pismo do UM z prośbą o podanie powodu niewpuszczania wolontariuszy do schroniska. Będą musieli odpowiedzieć bo takie jest prawo. A jak to nie podziała to na pewno jest jakaś jednostka/komórka wojewódzka, przypuszczam, że wydział ochrony środowiska, który wydaje mi się sprawuje nad takimi rzeczami pieczę. Napisać pismo, zadzwonić albo umówić się i pojechać osobiście, najlepiej w kilka osób i przedstawić stan rzeczy. Urzędnicy nie lubią zawracania tyłka więc może zarząd schroniska dostanie opieprz i coś drgnie.

Moje dwa "mielczaki" rozwalone, najedzone, zdrowe zapadają w sen. Ile biedaków kocich i psich tam czeka i się nie doczeka:(.

Czasem chciałoby się nająć ukraińską mafię i zlecić im kilka wizyt ....

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Śro cze 13, 2012 20:24 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

melancholia4 pisze:Czasem chciałoby się nająć ukraińską mafię i zlecić im kilka wizyt ....

Pewnie to by było bardziej skuteczne... :evil:
A biedne świetlicowe psiaki siedzą teraz na ubłoconych deskach w budzie...pada deszcz... :(
Aga_

Post » Czw cze 14, 2012 8:50 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Media juz ruszylysmy, lokalne Korso, Nowiny i Radio Rzeszow. Mam nadzieje, ze hej.mielec tez pomoze.
Prosze wszystkich i zapraszam do wpisywania.
Melancholia masz 2 mielczaki, napisz pls swoje zdanie:
http://www.hej.mielec.pl/forum/go:temat ... 6,2,1.html

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Czw cze 14, 2012 9:10 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

melancholia4 pisze:Może by tak zaatakować dwutorowo : media z jednej strony a drogą urzędową z drugiej. Napisać oficjalne pismo do UM z prośbą o podanie powodu niewpuszczania wolontariuszy do schroniska. Będą musieli odpowiedzieć bo takie jest prawo. A jak to nie podziała to na pewno jest jakaś jednostka/komórka wojewódzka, przypuszczam, że wydział ochrony środowiska, który wydaje mi się sprawuje nad takimi rzeczami pieczę. Napisać pismo, zadzwonić albo umówić się i pojechać osobiście, najlepiej w kilka osób i przedstawić stan rzeczy. Urzędnicy nie lubią zawracania tyłka więc może zarząd schroniska dostanie opieprz i coś drgnie.

Moje dwa "mielczaki" rozwalone, najedzone, zdrowe zapadają w sen. Ile biedaków kocich i psich tam czeka i się nie doczeka:(.

Czasem chciałoby się nająć ukraińską mafię i zlecić im kilka wizyt ....

Potwierdzam.
Może by jeszcze dobre było jakby dołączyć pisma osób które chciały adoptować zwierzaka , lub odwiedzić schron a nie zostali wpuszczeni do środka.

I napisać że wszystko jest robione na niekorzyść schroniska , a najbardziej cierpią zwierzęta , a i gmina przy tym traci bo adopcje stanęły w miejscu.
Wygrzebać ustawę dot. sprawowania opieki nad bezdomnymi zwierzętami przez gminę.

Hej pomyślcie nad tym
Ja jestem do dyspozycji jak trzeba by było zanieść pismo do UW to jestem gotowa.

Hej nie odpuszczajmy bo zaraz zrobi sie tam w schronie rozmnarzalnia i umieralnia.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Czw cze 14, 2012 9:39 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Nie odpuszczamy. W sobote chcemy się spotkac w schronisku z urzednikami. Moze tym razem do nich dotrze, ze schronisko to nie urzad ani fabryka.

Napisalam maila o zgode na 2 sterylizacje oraz diagnostyke psa zamknietego w klatce.

Tymczasem walczymy o psiaki swietlicowe, ktore wyladowaly w boksie.
http://www.facebook.com/events/24773604 ... 308646313/

Ulka18

Post » Czw cze 14, 2012 9:56 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Pamiętajcie żeby mieć wszystko na papierze i z waszej strony żądania i od nich wypowiedzi.Nie dajcie się zwieść nawet tym przychylnym.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Czw cze 14, 2012 10:02 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

:ok: i oczywiście trzymam mocno za dobre wiad. :ok: :ok: :ok:
Niech się wreszcie skończy zła passa schroniska.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon cze 18, 2012 9:58 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Bylysmy cala sobote w schronisku, w kilka osob. Czesc z nas zajelo sie kotami, reszta psami.
Koty maja sie lepiej, dostaja antybiotyki (od wolontariuszek).
Przywiozlam kilka pudel suchej karmy i cala zgrzewke puszek, Lucyna ma dawac kotom, gdy tylko bedzie w schronie.

Mamy juz umowy wolontariackie, podpisalysmy z naszej strony, czekamy na podpisy UM.
Szum medialny troche pomogl.

Ulka18

Post » Pon cze 18, 2012 12:25 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ulka18 pisze:Bylysmy cala sobote w schronisku, w kilka osob. Czesc z nas zajelo sie kotami, reszta psami.
Koty maja sie lepiej, dostaja antybiotyki (od wolontariuszek).
Przywiozlam kilka pudel suchej karmy i cala zgrzewke puszek, Lucyna ma dawac kotom, gdy tylko bedzie w schronie.

Mamy juz umowy wolontariackie, podpisalysmy z naszej strony, czekamy na podpisy UM.
Szum medialny troche pomogl.

:ryk: super za zwierzaki :ok: :ok: :ok: ufffff :ok:
Super dziewczyny, kocham was :1luvu:
Nawet nie wiecie jak się cieszę że coś ruszyło.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon cze 18, 2012 12:42 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

W sobote bylo nas 7 :D I to tego dwie dziewczynki fajne, corki pana z UM. Jedna super wyglaskala kociambry.
Niestety w dzien powszedni nadal mozna wejsc tylko do 15, zostaje tylko Lucyna i kto ma urlop.
Ale co sobote bedziemy jezdzic, kto tylko bedzie mogl.
Byle do przodu i zeby cos drgnelo i ruszylo do przodu.

Zapraszam na FB :
http://www.facebook.com/events/24773604 ... 778281866/

http://www.facebook.com/events/24773604 ... 5983686027

Ulka18

Post » Pon cze 18, 2012 13:30 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Wiecie co, koty już miały przesyt głaskania :) A Malwinka siedziała między nami o odpowiadała na pytania , gaduła jedna :)
A najważniejsze, ze dziecko jest uczone wrażliwości.
Aga_

Post » Pon cze 18, 2012 13:47 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Aga_ pisze:Wiecie co, koty już miały przesyt głaskania :) A Malwinka siedziała między nami o odpowiadała na pytania , gaduła jedna :)
A najważniejsze, ze dziecko jest uczone wrażliwości.

Super wreszcie biedaki nie są same.Chociaż namiastkę tego mają co powinny mieć, a głupoty gadam maja Was.
Teraz tyko kciuki za domki.
Dziewczyny jesteście super , naprawdę :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon cze 18, 2012 20:11 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

bardzo się cieszę że cokolwiek zaczyna sie dziać i jednocześnie wkurza mnie to, że jestem tak daleko od was i nie mogę tam być :(
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto cze 19, 2012 11:51 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ewexoxo, jak to masz daleko? Ja tez jestem z Debicy. Dojezdzam do schroniska co sobote. Dawniej jak Kierownik żyl, to jezdzilam naprawde czesto, nie tylko w soboty. Sobota i kilka godzin ze zwierzetami to naprawde dla nich duzo. Jak one sie ciesza, gdy nas widza, jak czekaja, zeby do nich podejsc. Tego sie nie da opisac slowami, to trzeba przezyc.

Zaczelysmy rozmowy nt. DT i hoteli, ale to na razie orka urgoru, może jednak cos z tego wyjdzie.

Ulka18

[poprzednia][następna]