Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 19:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:Uwaga...502 741 .77 szuka kota na działkę...

O kurka dzwoniła przed chwilą do mnie, Ptysia chciała, ale, że Ptyś ma już "rezerwację" to zapytała o Marczello, Który też ma "rezerwację" ale coś mi w niej nie grało więc jej nie dałam na nikogo namiarów choć zamieniłam z nią dwa zdania to mi zaleciała złem.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie gru 05, 2010 19:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

biamila pisze:

O kurka dzwoniła przed chwilą do mnie, Ptysia chciała, ale, że Ptyś ma już "rezerwację" to zapytała o Marczello, Który też ma "rezerwację" ale coś mi w niej nie grało więc jej nie dałam na nikogo namiarów choć zamieniłam z nią dwa zdania to mi zaleciała złem.

:roll: dobrze że intuicja pracuje :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon gru 06, 2010 7:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

maria_kania pisze:
Marlon pisze:Maria, niech ten dyrektor nie będzie taki cwany bo będzie razem z wetem odpowiadać za uśpienie zdrowych, niecierpiących psów, a jak ma na to kasę niech zasponsoruje lepiej sterylke dla suki.

Dziewczyny, poróbmy wspólnie ogłoszenia, niech każda zrobi ogłoszenie chociaż na jednej stronie, jest nas kilka, niech każda znajdzie dom dla jednego z nich. Mamy tysiące maili, każda chociaż ze 100 na swojej poczcie. Jutro wysle Wam maile, kazda wysle do swoich znajomych, ogłoszenia beda wszędzie. Chyba da sie cos z tym zrobić, jak nie , zawieziemy psy do schronu i już z tego miejsca będziemy im szukać domu!

Jestem padnięta, od 9 jeżdżę z kotami, to ze swoimi, to z tymczasami, na interwencje, na ocieplanie budek. mam pod swoim dachem 3 nowe koty, a chciałam tylko wylożyć słomę w budach na obłużu. Znalazłam 2 kociaki 3-tygodniowe. musiałam złapać ich matkę aby nie karmić kociaków, są u mnie od 19, matka się nie załatwiła, nic nie wypiła ani nie zjadła, kociaki szczęśliwe, a ona? Masakra, co robić?

wczoraj i dziś do nowego domu zawiozłam z Pawłem po psince, kolejny maluch idzie w poniedziałek, dziś z rana też ktos pobrał sam (chyba z firmy) jeden idzie do zaprzyjazinej firmy pozostaną 3szt... 2chłopy i 1babeczka ;-)
ale przypadkowo godz temu dyr sie pochwalił ze załatwił miejsce w schronisku w Tczewie dla matki, kiedy deptał tam o pomoc Paweł (lokalizacja kolo oddziału jego firmy) mówili ze miejsc nie ma,,, wiec dyr sporo zapłacił i miał radosć że jemu przyjmą psa (Paweł odrazu mówil ze tam nie dawać) a ja normalnie zaczełam dygotać...
bedziemy za moment ogłaszać mamę...
o rety nie moge sie uspokoić...

MARLENA I KASIA (facebook) PROSZĘ dodajcie w ogłoszeniach ze matka też szuka domu...
ja, ją dam do sterylizacji oby tylko sie dom znalazł...ehh
ciężko mi na sercu
a to fotki z dziś:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

wczoraj prawie o 23godz wrócilismy od sprawdzania domków i wydawania psiaków
po ciemku w swietle reflektorów sprawdzaliśmy płec szczeniąt i wyszło na to że
pozostały nam jednak 2 dziewczynki do wydania i matka... (chętni umówieni na dziś i jutro odebrali psy wczoraj)
dziś Paweł idzie do schroniska w Tczewie zapytac czy faktycznie jest nabyte miejsce dla matki czy to kolejny blef... aby sie pozbyć psa... jeny mózgi nam pracują na maksa, obdzwaniam rodzinę, znajomych... szukam domu dla niej gdzie sie da...

SONIA JAK UDAŁO MI SIĘ USTALIć OD KOLEJNEGO OCHRONIAŻA MA OKOLO 2-3LATA, IDEALNIE PILNUJE SWOJEGO TERENU, JEST BARDZO CZUJNA I WRAŻLIWA, kochana psinka, wraca na swoje imie i ma ogrom radości w sobie..
wczoraj prawie kulałysmy się po śniegu tak sie przytulała i cieszyła i miziała ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon gru 06, 2010 19:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

biamila pisze:

DZIEWCZYNY DO NIEJ DZWONIŁY, NIE NA DZIAŁKĘ TYLKO DO DOMU Z OGRODEM. coś pomyliłyście ;)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon gru 06, 2010 20:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

MARIA proszę jak ktoś jeszcze zadzwoni o twoje szczeniaki dawaj namiar na mnie, na te kundelki- dalmatyńczyki, są 2 samczyki i jedna czarno biała dziewczynka. nie ma już chętnych na te pieski :(

boże jak szkoda tej suni :( od was z zakładu.

a ja mam problem z panią agatą znów, jest na ulicy, po raz kolejny z synem, ma noc spędzić u koleżanki. miała dowieźć tę drugą kotkę, twierdzi że ta ma 10 lat. prosiłam ją o odkupienie kotki, namawiam, proszę o rozsądek...ona ni drgnie :evil: dzwoniła do niej winera, też chciała odkupic balijkę, ona ni w ząb....kotkę zamknęła w piwnicy na noc, nie ma do piwnicy klucza, bo kicię zamknęła baba sprzątaczka, która mieszka w wejherowie. cały dzień czekałam az dowiezie mi balijkę. i nic....kot jak przezyje tę noc to będzie cud :x jutro winera ma jechac odbijac kota. ja tłumacze kobiecie że w hotelu może u mnie trzymać tylko 2 tyg, moje siostra by kotkę przygarnęła do siebie, kicia miała by jak w niebie. seja moze tobie się uda przekonac ją że taka stara kicia nie powinna być eksmitowana z mieszkania do mieszania a potem do piwnicy. co mam zrobić jak kotka do mnie trafi a ona nie zabierze jej np. przez miesiąc? ręce mi opadają....... :? dół jak cholera. poza tym pani wygląda i mówi jakby od kielicha nie stroniła, nie wiem moze jestem przewrażliwiona..

PROSZĘ O SPIS TYMCZASÓW WEDLE ZASAD VIVY: DATA PRZYJĘCIE DO DT, DATA SZCZEPIEŃ, ODROBACZEŃ, DATA LECZEŃ, DATA STERYLKI/KASTRACJI, DATA WYADOPTOWANIA Z DT DO DS. TAKI SPIS OD KAŻDEJ Z WAS POWINIEN DO MNIE TRAFIĆ DO PIĄTKU alexis1-75@o2.pl

RÓWNIE WAŻNE:

kto z kociarzy wybiera się z nami na "wigilię rumową" PKDT do KONTRASTU 17.12, PIĄTEK ZA 2 TYG. GODZ. 21.00 PROSZĘ O SZYBKIE POTWIERDZENIE, BO W TEN PIĄTEK ROBIĘ REZERWACJĘ :) GRA SHANTAŻ, IMPREZKA BEZ ZOBOWIĄZAŃ ZBIÓRKOWO- KOCICH, PO PROSTU RELAXIK :) ZAPRASZAMY :)

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon gru 06, 2010 20:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:
biamila pisze:

DZIEWCZYNY DO NIEJ DZWONIŁY, NIE NA DZIAŁKĘ TYLKO DO DOMU Z OGRODEM. coś pomyliłyście ;)

Ja tylko przekazałam info które dostałam smskiem od Agi :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Pon gru 06, 2010 20:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Masakra z tymi kotami od tej Pani Agaty :roll:

Asia K zabiera jutro czarną Lilkę do siebie na tymczas :ok: odciążę Agnieszkę a i koteczce pewnie będzie lepiej w mniej zakoconym domku :ok:

Agnieszka która zaoferowała się z pomocą na spotkaniu Wegan, wzieła na tymczas tydzień temu kociaka z działek koło lotniska...byłam z nią dziś u mojego weta, bo jej wet kasował jak za zboże :roll: no i kocio wciąż kichająco glucący...
Piekny kociak, niby biało czarny, ale ta czerń jest dymna, prążkowa, no cud kociak :) jeszcze niepewny i najlepiej czuje się w łazience w transporterku, ale dziś transporterek zlikwidowany i kocio pięknie się ze mną bawił wędką z piórkami, u weta też był bardzo grzeczny :ok: cudnie się wtula w człowieka i mruczy :ok: jeszcze go doleczyć, oswoić w pełni i będzie do adopcji :ok: gdyby ktoś szukał kocurka (ma ok 3-3.5 m-ca)
Obrazek

Marea

Post » Pon gru 06, 2010 21:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

RÓWNIE WAŻNE:

....kto z kociarzy wybiera się z nami na "wigilię rumową" PKDT do KONTRASTU 17.12, PIĄTEK ZA 2 TYG. GODZ. 21.00 PROSZĘ O SZYBKIE POTWIERDZENIE, BO W TEN PIĄTEK ROBIĘ REZERWACJĘ :) GRA SHANTAŻ, IMPREZKA BEZ ZOBOWIĄZAŃ ZBIÓRKOWO- KOCICH, PO PROSTU RELAXIK :) ZAPRASZAMY :)

Sabina,
ja z Pawłem będziemy chętnie ;-)
warunek Pawła, że nie będzie musiał przebierac sie za pirata ;-) ;-)

o Twoich pieskach pamiętam ale tak serio to nikt nie dzwoni cisza... przynajmniej na razie.
wczoraj kuzyna z Bydgoszczy nakręcałam moje były za bardzo skundlone to proponowałam Twoje czarne -białe szczęscia
;-)
śmiał sie i mówił ze moze kota i zaczeła sie rozmowa po czym stwierdził ze nie miał pojęcia, że ja tak pomagam ;-)
w sumie najbliższe otoczenie wie i to wystarczy
pozdrawiam
jutro moze bedzie lepszy dzień ;-)
Ostatnio edytowano Wto gru 07, 2010 8:23 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maria_kania

Post » Pon gru 06, 2010 22:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

to się pochwale, hotelik przebudowany :) mam piękne, nowe dwudzielne boksy :) masę kasy poszło, ale warto było, jest dobrze.

mam mało tymczasków, bo tylko 7 sztuk fizycznie, idą święta więc nie mogę się dokacać póki co, ale swoją pomoc oferuję znów od stycznia :) mam już pierwsze zgłoszenie na kota 6 mies mojej siostry, bo nie umie go wyadoptować.

kto jeszcze się wpisuje na listę kontrastową? za piratów sie nie przebieramy więc spokojnie, bez paniki :wink:

no z panią agatą to chyba zwariuję, to raczej z mojej str ostatnia darmowa pomoc tego typu. zawsze mam z tego tytułu kłopoty. kiedyś martwiłam się ludźmi z eksmisji, i pommogłam, a teraz też i mam klopsa....problem wielki.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon gru 06, 2010 23:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:no z panią agatą to chyba zwariuję, to raczej z mojej str ostatnia darmowa pomoc tego typu. zawsze mam z tego tytułu kłopoty. kiedyś martwiłam się ludźmi z eksmisji, i pommogłam, a teraz też i mam klopsa....problem wielki.

Co się stało?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto gru 07, 2010 0:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabina chętnie przyjmę Twoją pomoc od stycznia :) Mam na myśli przyjęcie białego kocura i szylkretowej kotki pod Twój dach na tymczas. Ja oferuję swoją jakbyś się nie wyrabiała w Święta!

Na 17 rezerwuj stolik też dla mnie i Moniki oraz dla Małgosi z Gdańska.

Moje pociechy zaczynają samodzielnie jeść a kocica warczy strasznie jak je na ręce biorę (dziś próbowałam pierwszy raz), kociaki sie nie boją, jak karmie mamuśkę i im sprzątam to dużo do nich mówie :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto gru 07, 2010 0:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

brawo marlenka, bo zajęła się chcąc nie chcąc kotami po mnie :) samica której nie zdążyłam wysterylizować jak zaszłam w ciąże i się wyprowadziłam po 2 latach wpadła w łapki naszej marlenki wraz z potomstwem. jedną z jej córeczek ok 2 lata temu adoptowała forumowa annaarczyk- pani zuzia :)

marlenka wezme te 2 koty, masz to jak w banku. mogły by już do mnie trafić, ale na te 2 tyg świąt ktoś by je musiał przejąć. moje gagatki: zając, dajanka, willy będą też musieli na całe dnie iść do budek w garażu na pieterko. w nocy je "przekomaruje" w hoteliku. w mrozy to nawet calineczka chętnie korzystała z boksu. salicha nie dawała się złapać.

z tym moim klopsem, to jest tak... nie mogłam skończyć zadnia, bo mnie maż zawołał. taki to klops, że jak zawsze pomogę ludziom z eksmisji, to więcej mam z tego tytułu nieprzyjemności niż pożytku :( ostatnia rodzina do dziś długu nie oddała, a znów przez koty tej pani agaty spać nie mogę...dejzi już w ciepełku, w kochających ramionach moich rodziców...a ta bidula staruszka gdzieś w brudnej piwnicy i na wiecznej tułaczce. czasami lepiej nic o niczym nie wiedzieć :? bo serducho boli :(

marlanko mam pytanie - czy nie masz nic przeciwko temu żebym ze swojego konta tymczasów kupiła 2 kuwety najtańsze? 2 kuwety doszczętnie mam zniszczone i połamane po lecie (stały w królikarni i wolierze), 3 wydałam tym biednym ludziom z demptowskiej co mają 15 kotów, a 2 oddałam do naszej nowej wetrynarz i do michała od kota franka. zabrakło mi teraz 2 kuwet po remoncie do 2 boksów, bo ciągle rozdawałam tam gdzie zaszła potrzeba.

kontrast, no to liczymy osoby:

maria, paweł, marlena, monika pind., małgosia gd., agnieszka l, weronika- chyba z mężem?, monika k. z mężem, ja, rychu, małgosia kasprzyk.....kto jeszcze? 13 osób, to muszę rezerwować 2 ławy, ława za 50 zł tam jest, może uda mi się wynegocjować zniżkę? jak nie to będziemy musieli złożyć się na te 100 zł. czy ktoś do nas dołączy poszantażować?

echtom elizabetka spi w budce z UM, rumba ją ostatnio wykryła, dojada też z karmika nad budką, cwaniara ;) a tyle czasu jej nie widziałam, bo ona sie tajniaczy. jak jej dupka w kompostniku sąsiadki zmarzła to wiedziała gdzie ma przyjść :ryk:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto gru 07, 2010 2:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

a ja zrobiłam wspólne ogłoszenie naszych psioków:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 19204.html

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto gru 07, 2010 2:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

no i zrobiłam pani agacie ogłoszenie mieszkanie za opiekę, seja tez zrobi. kciuki za koteczkę :ok:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto gru 07, 2010 8:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Informuje, że w miesiącu XII/10r. jest kiepski ruch na bazarku,
spróbujcie poszukać moze jeszcze jakis fajnych fantów...
ehh
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]