*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 10, 2010 9:12 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Napisze kilka słów o moich kociakach.
Wczoraj jeszcze mała była bardzo niemrawa i lało się z niej ( bo to raczej dziewczynka), duży ( to raczej chłopak, ale pewna nie jestem) żwawszy, chociaz kupska była niezbyt fajna.
Moja sypialnia śmierdziała okrutnie.
No ale co tam.

Oba kociaki są czarne - duży być może będzie dymny, bo podszerstek ma biały.
Oba są niewątpliwie domowe, zafascynowane ludźmi, nie bojące się niczego. Pewnie wyrzucono je z domu - zostały znalezione na trawniku.

Bardzo się ucieszyłam, kiedy przed północą zjadły gotowanego kurczaka ( mała pierwszy raz jadła sama), do rana spały 8O (tzn do szóstej) i duży nawet nie darł japki. Rano zaczęły nawoływać : tu jestesmy, zabierz nas stąd.
Mała dalej słabsza i mniejsza, ale już kilka razy wybiegła sobie za bratem.
Oby było coraz lepiej.

Chyba zrezygnuję z klatki, bo sądze, że zamknięte będą darły się niemiłosiernie. W razie czego mam duży transporter.
A teraz mają dom w pudle z otwieranymi drzwiami - kiedy chcą wychodzą. Maja tam łózko z termoforami, kuwetę i zabawki. Na zewnątrz mają kuwetę i jedzenie.

Malutka dziewczynka ma imię Abi - waży 300g, a to większe chyba chłopak Tonio (łatwo zmienic na Tonia), waży 450g.

PS
Jest już dobrze. Tonio zrobił "dobra kupę", a malutka Abigail wciąga żarcie sama - na razie nie ma kupy, ale to też dobra wiadomość.
Mój TZ ma im dawać jeść w południe 8O i poszedł teraz włączyć piec, bo im zimno 8O 8O 8O

PS 2
Tonio to dziewczynka. Zamiast Antonia jest Antonia, więc Tonia.
Obrazek
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie wrz 12, 2010 15:49 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda pisze:Zamiast Antonia jest Antonia, więc Tonia.

No, i wszystko jasne :mrgreen:

Maluszki świetne, jak wszystkie maluszki, oby tylko zdrowie dopisało wszystkim.
A to oczko z dużą źrenicą jest takie ciągle czy fleszem błysnęłaś?

Strzeliłam dziś kilka zdjęć Bąbelce, wszystkie po tytułem "co ja tutaj robię" - kota jest niefotogeniczna...Wszystkie zdjęcia są z lampą, bo przedpołudniem nie było słońca, popołudniu wyszło, ale jest mi już niepotrzebne, bo nie świeci mi w okna, więc i tak dobrego światła nie ma, yh!
Zaczynamy:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tutaj Bąbelka z Bambino:
Obrazek

A tutaj małe porównanie :wink: :
Obrazek

Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to jutro Bąbla będzie szczepiona pierwszą dawką.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie wrz 12, 2010 15:53 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

faktycznie jest różnica w wielkości źrenic. Ja tak wyglądałam jak sobie zapuściłam Stefanowe krople. Przez tydzień :!:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie wrz 12, 2010 16:33 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Piękna jest Bąbla :1luvu: :1luvu:
Miałam kiedys podobną Dorotkę. Cudo.
Mały też fajny.

Tonia ma równe źrenice, tylko po pierwsze jak ma głupawkę to tak wybałusza oczy i ma zeza, a poza tym był flesz prosto w oczy.
Kocie juz zdrowe (tfu,tfu) I wyglądają juz lepiej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Anda

Post » Nie wrz 12, 2010 17:05 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Omamuniu, czarne i w dodatku z zezem, czyli mój koci ideał :1luvu: :wink:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Nie wrz 12, 2010 17:08 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

boskie są te maluszki :mrgreen:
Obrazek

kinga_kinga7

Od: Czw sty 14, 2010 13:43

Post » Nie wrz 12, 2010 17:10 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Gdzie Wy tu widzicie zeza ? Zezować to nieźle potrafi mój Dyziek :D

Maluchy cudne ... takie słodkie szkraby na króciuktich nóżkach :1luvu: . I takie pazurzasto-opanczerzone :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie wrz 12, 2010 17:16 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Węgielki i buraski śliczne. :1luvu:

Edit. Ja też tu zeza nie widzę. Jak już to początki anizokorii. ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Nie wrz 12, 2010 17:33 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

W tym głupawkowym zezie coś jest :twisted: Kiedyś (chociaż w zasadzie to nie tak dawno), kiedy jeszcze Bambino miał bardzo ciemne oczy i nie dało się w normalnym świetle odróżnić źrenic i tęczówek, zrobiłam mu zdjęcie...z lampą, zez wyszedł, że o matko! 8O Poźniej się jakoś wyprostował na szczęście :mrgreen:

I się powtórzę: kocham czarne koty!

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie wrz 12, 2010 18:07 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

A ja dopiero teraz pokochałam :)
Wydarzyło się dzisiaj coś zadziwiającego.
8O 8O 8O
Czarodziejskie, wiszące gdzieś, nie wiem gdzie ogłoszenie Lary znowu zadziałało.
Zadzwoniła pani z pytaniem o Larę i pogadałyśmy sobie wstępnie ( byłam w sklepie) i pani wydaje sie być zadatkiem na dobry koci dom.
Wysłałam jej zezowate koteczki i na razie stanęło, że ona chciałaby Tońkę, ale czeka. Po pierwsze kocie chcę odrobaczyć do końca i odchować. Po drugie, mamy jeszcze rozmawiać - mam jechać do Pani zobaczyć co i jak. Po trzecie nie chcę zostawiać Abisi samej, więc być może oddam Tonię dopiero jak Abisia znajdzie dom. No chyba, że długo nie znajdzie sie dobry dom.

Maueczarne, tylko bez takich wyrazów - dobrze :mrgreen: Tonia ma równe źrenice. (chyba)

Abi nie robi tak 8O , a Tońka robi i jeszcze tak kładzie uszy w drugą stronę, włącza głupawkę i wtedy jest straszna :mrgreen:
Edit:
Moje koty śpią zazwyczaj w sypialni w łózku lub na fotelu, a teraz drzwi zamknięte. Wacek obraził się tak bardzo, że mało przebywa w domu - je i zaraz chce wyjść.
Jaś równiez obrażony, siedzi w kuchni, najczęściej na krzesłach pod stołem.
:(

Anda

Post » Nie wrz 12, 2010 21:56 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda przepraszam, ale jednego ogłoszenia nie udało mi się ściągnąć i nadal wisi, więc to pewnie stąd telefony mogą być. Było do niego hasło specjalne a ja sierotka mała zgubiłam i nie mogę znaleźć. Ale jeszcze pół domu przekopię i może znajdę.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon wrz 13, 2010 8:23 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Może niech wisi, bo z tego ogłoszenia znalazło się kilka domów dla lubelskich kotów. :D

Oczywiście nie wiem jeszcze czy to będzie ten dom, ale jakiś początek szukania już jest. Pożyjemy, zobaczymy.

Anda

Post » Pon wrz 13, 2010 16:24 Re: L.T.cz.5.Boski Bazyl,Bąbelka, Bambino, EmSi, Abi i inne

Zatęskniłam i wracam was czytać :kotek:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon wrz 13, 2010 17:02 Re: L.T.cz.5.Boski Bazyl,Bąbelka, Bambino, EmSi, Abi i inne

Aaaaaaaa :!: Z tego wszystkiego zapomniałam uprzejmie poinformować
:arrow: EmSi ma Dom :balony: :dance: :dance2: :dance: :balony:
Zostaje u Mamy swojej byłej Opiekunki na stałe :D
Podobno w ogóle jest cudna ale nie miałam okazji jej podziwiać bo jak była w lecznicy to ja siedziałam na zapleczu nad Grzywką.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon wrz 13, 2010 17:37 Re: L.T.cz.5.Boski Bazyl,Bąbelka, Bambino, EmSi, Abi i inne

O ... jak super. :piwa: :piwa:
Pixie a ja ją wstawiłam do pierwszego postu jako szukającą :mrgreen:
Zaraz przenoszę.

Bobojago witaj na naszym skromnym wątku :1luvu:
A tak w ogóle to chciałabym wstawić zdjęcie Ruska i kotów Poki.

Anda

[poprzednia][następna]