Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 2:02 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

rtg pasa miednicznego celem potwierdzenia położenia jądra oraz by sprawdzić, czy nie jest otorbione oraz aby kolejny dees mnie nie zrugał za brak prześwietlenia
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro lut 16, 2011 9:40 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

Olga, usg wystarcza. rtg jest do kości, nie ma zastosowania w chirurgii miękkiej.
Ostatnio edytowano Śro lut 16, 2011 10:45 przez karolina w-n, łącznie edytowano 2 razy

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Śro lut 16, 2011 10:13 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

Marija, nie martw się, będzie dobrze :ok: :ok:
mój Dźwiedź był wnętrem, pani wet wydłubała mu jajko gdzieś z brzucha, tegosamego dnia wieczorem latał po suficie, bo musiał spalić kalorie zaoszczędzone po całodziennym pobycie w lecznicy :mrgreen:
nawet bałwan nie zauważył, że po operacji i powinien się oszczędzać
potem tylko technik miała problem z usunięciem mu szwu, bo to na czarnym futrze nićmi okulistycznymi było szyte :wink:

kciuki za kociaka! i nie martw się, po czasach parszywych zawsze wychodzi słońce 8)
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Śro lut 16, 2011 10:48 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

marija pisze:oraz aby kolejny dees mnie nie zrugał za brak prześwietlenia

Wiesz, sziba się martwi i ma do tego prawo, kot jest pod jej opieką i ona odpowiada za stan jego zdrowia, ja na jej miejscu też bym tak zareagowała. Przy adopcji Sylwestra z urazem kręgosłupa i ogona dostałam od Satyrków całą dokumentację kota, łącznie z 3 RTG.

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Śro lut 16, 2011 11:20 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

No witam serdecznie :) widzę że tu o mnie mowa więc jak w wolnym kraju mam prawo obrony :evil:
Marija ja nikogo nie rugam za brak rtg tylko wydawało mi się że takie prześwietlenie powinno być bo kot jest inny. Dziwnie chodzi i ma potrzaskany ogonek :| To Ty jesteś mądra w sprawach kotowatych bo się tym zajmujesz i wydaje mi sie że powinnaś mnie uprzedzić że kociak miał złamany ogon albo takie tam :!: :!: :!: A z tego co pamiętam nigdzie na forum Zdziśkowym nie było o tym mowy :twisted: :twisted:

Jak dostałam Kajtka od Atli to jakoś nie miałam pretensji że nie ma rtg bo Kajtosław jest zdrowy i to widać na pierwszy rzut oka ,bo jest inny jak Dzidek :!: :!:

I mam następne pytanie czy Dzidek miał robione testy na FIV i FelV. Bo tych wyników badań też nie ma. A chce takie testy zrobić Dzidkowi tak profilaktycznie (piszę z góry że nie ma żadnych objawów ) ale sami wiemy że profilaktyka jest najważniejsza :ryk: :ryk:

A teraz już ostatnie pytanie do Ciebie Marija na kogo za chipowany jest Dzidek-bo chyba nie na mnie :?: :?: nie dawałam ci żadnych danych do chipa a chyba powinnam :?: :?: :?:

Jeżeli ktoś robi coś na pół gwizdka to może lepiej niech się zajmie hodowlą kaktusów one są mało wymagające :evil: :evil: :!: :!:

sziba

Od: Czw gru 30, 2010 22:09

Post » Śro lut 16, 2011 20:56 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

sziba pisze:No witam serdecznie :) widzę że tu o mnie mowa więc jak w wolnym kraju mam prawo obrony :evil:
Marija ja nikogo nie rugam za brak rtg tylko wydawało mi się że takie prześwietlenie powinno być bo kot jest inny. Dziwnie chodzi i ma potrzaskany ogonek :| To Ty jesteś mądra w sprawach kotowatych bo się tym zajmujesz i wydaje mi sie że powinnaś mnie uprzedzić że kociak miał złamany ogon albo takie tam :!: :!: :!: A z tego co pamiętam nigdzie na forum Zdziśkowym nie było o tym mowy :twisted: :twisted:

Jak dostałam Kajtka od Atli to jakoś nie miałam pretensji że nie ma rtg bo Kajtosław jest zdrowy i to widać na pierwszy rzut oka ,bo jest inny jak Dzidek :!: :!:

I mam następne pytanie czy Dzidek miał robione testy na FIV i FelV. Bo tych wyników badań też nie ma. A chce takie testy zrobić Dzidkowi tak profilaktycznie (piszę z góry że nie ma żadnych objawów ) ale sami wiemy że profilaktyka jest najważniejsza :ryk: :ryk:

A teraz już ostatnie pytanie do Ciebie Marija na kogo za chipowany jest Dzidek-bo chyba nie na mnie :?: :?: nie dawałam ci żadnych danych do chipa a chyba powinnam :?: :?: :?:

Jeżeli ktoś robi coś na pół gwizdka to może lepiej niech się zajmie hodowlą kaktusów one są mało wymagające :evil: :evil: :!: :!:

Koty forumowe, brane z dt mają jedną cechę - zawsze mają gdzie wrócić, jesli domek ma zastrzeżenia. Wystarczy zadzwonić - w tym przypadku do mariji - i powiedzieć...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lut 16, 2011 21:41 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

I co pozbyć się problemu tak :!: :!: :!: To nie w moim stylu :!: :!: zwierzęta też mają uczucia i to nie zabawki że można sobie je oddawać jak jest coś nie tak :twisted: :twisted:
Ręce mi opadły normalnie :| :|
A dt powinien mówić całą prawdę o kocie to może by nie było takich niezręcznych sytuacji :roll:

sziba

Post » Czw lut 17, 2011 9:01 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

sziba pisze:nie dawałam ci żadnych danych do chipa a chyba powinnam :?: :?: :?:
Jeśli podpisywalaś umowę adopcyjną, to w niej zostały wpisane wszystkie potrzebne dane.

sziba pisze:Jeżeli ktoś robi coś na pół gwizdka to może lepiej niech się zajmie hodowlą kaktusów one są mało wymagające :evil: :evil: :!: :!:
A to już poniżej pasa.
Opieka nad kotami to nie jest nasze zajęcie podstawowe i zarobkowe, przeciwnie, na to nasze "hobby" musimy sami zarobić. A ile, to każdy dt wie. Pomoc finansowa ze strony różnych organizacji prozwierzęcych to kropla w morzu wydatków. Badania i testy robimy te, które zaleci wet.

sziba pisze:A dt powinien mówić całą prawdę o kocie to może by nie było takich niezręcznych sytuacji :roll:
Myślę, że Marija przekazała Ci wszystkie posiadane wiadomości o kocie. To żywe stworzenie, po nieznanych nam przejściach, jego reakcje behawioralne i zdowotne możemy przewidzieć tylko w malym stopniu.

Może warto, byś pomyślała o rozwiązaniu umowy adopcyjnej i oddaniu kota do dt? Zwierzęta też mają uczucia i czują, że sprawiły zawód i nie spelniają oczekiwań opiekuna.

A kaktusy - są jednak bardziej wymagające. Zdarzyło mi się je ususzyć, czego nie zrobilam z żadnym kotem - te zawsze glośno domagają się jadła i napoju :wink: .
Ostatnio edytowano Czw lut 17, 2011 9:58 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lut 17, 2011 9:07 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

trochę się niemiło zrobiło :?
Myślę, że marija przekazała wszystko co na dany moment o Zdziśku wiedziała, nie zauważyła niepokojących objawów, więc nie robiła RTG "na wyrost" bo i po co.

Myślę też, że sziba kocurka nie chce oddać, bo już go pokochała. Zauważyła jakieś objawy i się niepokoi.

Ale nie ma co się kłócić, bo każda z Was dla kota chciała i chce dobrze, no.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 17, 2011 10:14 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

Ja Dzidka pokochałam od razu bez dwóch zdań :1luvu: :1luvu:
Ale jeżeli Panie nie rozumieją tego co pisze i o co mi chodzi :oops: to chyba nie ma sensu dalej się sprzeczać :evil: bo ktoś tutaj z kogoś próbuje zrobić idiotę :|

A kot jest mój i go nie oddam bo to nie ZABAWKA :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

ps. Kaktus chyba musiał być nie podlewany więcej niż rok -bo inaczej by nie usechł :? :?

sziba

Post » Czw lut 17, 2011 10:59 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

sziba pisze:ps. Kaktus chyba musiał być nie podlewany więcej niż rok -bo inaczej by nie usechł :? :?
Zapewne :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lut 17, 2011 12:51 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

marija pisze:Dzwoniła wetka w sprawie Simply Reda-musi zostać w szpitaliku (kot, nie wetka) :( jak sobie pomyślę, że on tam sam, beze mnie, biedny, przestraszony....
Miał dziś rtg i usg. Jądro zlokalizowane :ok: Niestety jest w pechowym miejscu- gdzieś przy pachwinie :cry: jak chodzi, to trze, wytwarza się ciepło i jakieś dziwne historie się dzieją 8O 8O Zabieg będzie nie najłatwiejszy, bo wetka będzie musiała omijać ścięgna i tętnicę- mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :oops: Jakiś parszywy czas mam ostatnio :cry:

Zaglądam.
Marija, dobrze będzie, bo nie ma innej opcji :ok:

Zapraszam na kawę, pogadamy o parszywym czasie, może Cię pocieszy to, że nie tylko Ty ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw lut 17, 2011 21:45 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

To ja tak sobie pozwolę zmienić temat na przyjemniejszy... :D

ta-daaaaaaaaam : W dniu dzisiejszym zamieszkała z nami druga spedytorka o imieniu Scania :) :lol: :lol: :ryk: :ryk:

Bidula póki co siedzi na parapecie i płacze :(

mikamika

Od: Wto lis 16, 2010 18:28

Post » Czw lut 17, 2011 22:09 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

Super, potrzebuje kilku dni żeby się przyzwyczaić. A siostrzyczkę poznała, czy nie :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lut 17, 2011 22:24 Re: Spedytorzy,Róża i Simply Red-nic nie jest proste.....:(

nie poznały się chyba :( Avia fuknęła na Scanię i teraz się unikają.

mikamika

Od: Wto lis 16, 2010 18:28

[poprzednia][następna]