Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie paź 12, 2025 9:15 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

No to chyba były nieco zmęczone, bo tak bardzo w nocy nie szalały. Wklejam parę zdjęć robionych moją komórką, jakość więc taka sobie :oops: :oops:
Paszka
Obrazek
Funio
Obrazek
Obrazek

Tobiś
Obrazek
Tobiś i Paszka
Obrazek
Tobiś i Zeberek
Obrazek
Obrazek
Koty dostały fajną budkę. Tylko Tobiś wszedł do niej na chwilę
Obrazek
Zdecydowanie woli posłanko na podłodze
Obrazek
Obrazek
Tunel też lubi
Obrazek
Wszystkie koty lubią Miszę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu Mimek z Lolkiem
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 12, 2025 20:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ten kocio co leży z Miszą ma cudnie umaszczony nonio :1luvu:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon paź 13, 2025 5:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

To Uszka, ma nieco zniekształcone uszko po jakimś urazie. Koty kocha, do mnie nie chce się nawet zbliżyć :placz:
Wczoraj podcięłam pazurki kocurkom u Reni. Odbyło się to tak, że brałam kota na kolana, on nawet się nie poruszył, po minucie było po zabiegu. Problemem była Chmurka, bo chciała, abym się nią zajęła. Wpychała się na kolana, pod pachę, przeszkadzała. Tak samo jest, kiedy czeszę któregoś kota. Chmurka robi wszystko, abym to ją potraktowała furminatorem.

ewar

Post » Pon paź 13, 2025 8:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Paszka to klon Babla, tylko bez łatki na nosku :kotek:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pon paź 13, 2025 10:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

One wszystkie są do siebie podobne, kolejny miot już taki jest. Może nie są atrakcyjne z wyglądu, ale są bardzo fajne. Zgadzają się z innymi kotami, są w pełni obsługiwalne. Podanie tabletki, wyczesanie, czy podcięcie pazurków to żaden problem. Uwielbiam patrzeć jak się bawią, dosłownie wszystkim. Hitem są sprężynki Tiaki, patyczki matatabi i oczywiście zabawki na baterie. Wędki, tunele, tory z piłeczką...itd też je interesują. Mają taki malutki drapak z Action i nauczyły się z niego korzystać. Dzisiaj dostały taki tekturowy, był mocno przeceniony w Rossmannie. Nie przetrwa długo, ale niech mają. A Pasza jest największy, może być sporym kocurem. Funia też oceniam na bardzo dorodnego kocura, będzie sporo ważył.

ewar

Post » Wto paź 14, 2025 9:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

One wszystkie piekne, malowane jak marzenie.
Po raz kolejny pozachwycam sie fotami takich dobrych, poukladanych futerek.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Wto paź 14, 2025 10:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki :1luvu: To są fajne kotki, zgadzają się ze sobą, bawią razem, nie ma konfliktów. Troszkę trzeba było nad nimi popracować, ale inaczej się nie da. Ciągle jeszcze drżę o ich zdrowie, chociaż na razie jest wszystko w porządku. Rano znowu miski były puściutkie, nakarmiłam więc kocie towarzystwo i nieco dłużej z nimi posiedziałam i pobawiłam się. U Kulek też byłam, rudo-biały kocur czekał na posiłek, za chwilę przyszła Lila i Sreberko. Tylko kociej mamy nie było. Musimy z Dorotą pilnować, żeby koty spokojnie zjadły, bo sroki są coraz bardziej bezczelne. One kotów się nie boją, raczej odwrotnie :wink:
Sąsiad Reni dostał super domek dla jeży. Może uda się go zainstalować w pobliskim domu w ogrodzie. Tam mieszkają dwaj bracia, mają kotkę, która nie wychodzi, byłoby bezpiecznie. Wczoraj wychodziłam od kotów u Reni i widziałam jeża, który wsuwał kocią suchą karmę. Dzisiaj zostawię mu coś więcej.

ewar

Post » Wto paź 14, 2025 11:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Właśnie dzwoniła Dorota, zajrzała po drodze do Kulek i były trzy bardzo głodne kotki :wink: Kocia mama, wiadomo, nie jadła, ale Lila i Sreberko zjadły sporo. Niech jedzą na zdrowie, jest już zimno, muszą mieć zapas tłuszczyku.

ewar

Post » Wto paź 14, 2025 19:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

To dobra wiadomość!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro paź 15, 2025 10:06 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Miałam koszmarną noc :evil: Funio zachorował, był osowiały, nie chciał nic jeść. Bladym świtem zapakowałam więc go do transporterka i pojechaliśmy do lecznicy. W tyle głowy miałam FIP. Funio był bardzo grzeczny, pozwolił się zbadać, zmierzyć temperaturę i dzielnie zniósł dwa zastrzyki. To nie panleukopenia ani FIP, bardziej wygląda na kaliciwirozę. Funio nie mógł jeść, bo miał bardzo wysoką temperaturę. Gardło zajęte, węzły chłonne powiększone. Dostał antybiotyk i lek przeciwbólowy. Mam nadzieję, że uda mi się podawać mu tabletki. Czeka go później zrobienie ząbków, bo nie ma ładnych, co jest dziwne zważywszy jego wiek. On i Chmurka były zaniedbane, nawet bardzo, o czym pisałam i tak to wygląda. Ciężar spadł mi z serca, bo naprawdę walczę o Funia od dawna, oswajam go, kot zaczął się ładnie otwierać, ciężko mi było pomyśleć, że dopadło go jakieś paskudztwo.Teraz musi zacząć jeść. Wetka mówiła, że jest bardzo duży, a przecież jeszcze urośnie.
Pozostałe koty wydają się zdrowe, ale z kociakami nigdy nic nie wiadomo. Trzeba obserwować.
Ziąb dzisiaj okrutny, Dorota zmarzła, ale Kulki nakarmiła. Potem jeszcze raz podjedzie, bo zwykle przychodzą jeszcze drugi raz na lunch :wink:

ewar

Post » Śro paź 15, 2025 12:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A jednak znowu czuję kamień na sercu :cry: Nie widzę żadnej poprawy u niego jak na razie. Na siłę dałam mu łyżeczką dosłownie parę kęsów karmy i strzykawką wody. Mam zupki Felixa, karma kiepska, ale łatwo ją podać. Musi jeść cokolwiek.

ewar

Post » Śro paź 15, 2025 16:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam na chwilę u kotów u Reni. Funio chyba jeszcze ma gorączkę, sam nie będzie więc jadł. Dostał strzykawką trochę zupki Felixa i parę strzykawek wody. Wieczorem jak zwykle dłużej posiedzę z kotami. Jeśli Funiowi do jutra się nie polepszy, to trzeba będzie znów odwiedzić lecznicę. Oby jednak leki zaczęły działać. Proszę o kciuki.

ewar

Post » Śro paź 15, 2025 16:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Funio, zdrowej :ok: .
:ok: :ok: :ok:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro paź 15, 2025 17:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Funiu zdrowiej ! :ok: :ok:
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Śro paź 15, 2025 17:52 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dużo kciuków

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]