OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2016 9:14 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Wczoraj grom trafił moją duszę.
Przeczytałam na FB ,że nie żyje Maria Czubaszek.
Jej abstrakcyjny humor jakoś do mnie trafiał.
Wczoraj, mimo żalu uśmiałam się z opowieści o Niej w Szkle Kontaktowym.
Nie robi się tego wielbicielom i nie zmyka za TM Pani Mario!
Kochała zwierzęta. Kochała Męża.
Odszedł fajny Człowiek .
Żal!
[*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 13, 2016 20:40 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Szalony Kot pisze:O rany, nie wiedziałam. .. bardzo bardzo ja lubiłam. ..

Ja też
Czubaszek, Chmielewska, Wańkowicz, Monty Python, 60 minut na godzinę ...
Koktajl straszny ale dla mnie jakże ważny.
Abstrakcyjny, niby głupawy humor, celne skojarzenia, gra słów...
Jakaś epoka się kończy z każdym puszczonym dymkiem w niebo :wink:
Przepiękne nogi Pani Marii zaniosły jej całość :wink: gdzieś tam.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 13, 2016 21:00 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

dowiedziałam sie o tym dzis rano i jakos nie do konca wierze...

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob maja 14, 2016 11:00 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Pierzemy się. Jutro uroczystość rodzinna. Ni jak nie dało wymigać się. Czy moje dobra wcisnąć się dadzą w jakaś kiecke :roll: zobaczymy.
Nie chcą ryzykować zainwestowałam w żelazne majtasy co mi boki i poślady w ryzy wezmą. Tylko czy uda mi się w nie upchnąć 8O a potem w sukien materiał :placz:
Ze strachu nawet próby nie zrobiłam. Po diabła nerwy sobie szarpać będę wcześniej :cry: Pończochy też mam. Nawet do pary :201494 Nawet dwie pary :201494 zawsze coś podpasi.
Z opisu widać żem prawie gotowa. Tylko golonko, czesanko, malowanko oczek i paluszków i cud ze mnie się zrobi.
Obym tylko wlazła w coś elegantszego.

Sasia zwróciła śniadanie. Oczki szklane zerkają na mnie. Wet nas czeka. Na dzieci zerkam i gula mi w gardle stoi.
Oponka i Wulkanek odkryły w sobie miłość do kurzej wątróbki. Potrafią wrąbać z pół kilosa. A dziś nie ma w sklepach. Latające za wątróbką zapomniałam o musach dla dzieci. Już sił nie mam biegać po schodach. Trudno jest co jeść
Ale, ale czy wy wiecie kochani, że jutro wsio zamknięte? Zielone Świątki są.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 14, 2016 12:24 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

O Zielonych Świątkach wiem. Komunię masz, czy konfirmację? Moja znajoma ma konfirmację dziecka, też jutro. Współczuję kłopotu z ubraniem, naprawdę, to koszmar.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 14, 2016 14:24 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

MalgWroclaw pisze:O Zielonych Świątkach wiem. Komunię masz, czy konfirmację? Moja znajoma ma konfirmację dziecka, też jutro. Współczuję kłopotu z ubraniem, naprawdę, to koszmar.

A wiesz ,że jestem jako te zielone świątki zielona. Zapraszali na komunię. Nie wczytywałam się w zaproszenie, nie dopytywałam. Martwię się najbardziej kręgosłupem co raczej uroczystości nie lubi. I kotami co same będą.Zamiast do weta to ja przy stole siedzieć bedęi jojczyć. Ubranie mogę nosić na każdą okoliczność te same. Nie mam problemów z tym.Nie musze mieć coś nowego czy pożyczonego :wink: Ale przy zmanie figury stało się to trudniejsze. :mrgreen:

Rodzinna wizyta u weta. Janusz, ja i Sasia. Proszę Janusza by potrzymał koteczkę a ja kapownik wyjmę i podam wsio co się z mamunią działo. Co zapodano, wytermetrowano, obmacano. Trzyma sobie Sasię, maca ją, głaszcze. Zdębiał raptem i gada głosem podniesionym, że jakąś narośl znalazł. 8O Patrzy na wetkę i grzmi co to za guzek? Wetka podchodzi. Nic nie wymacała. On znów maca. Nic nie ma. Ale było, było zapewnia TZ-t. My się dalej zapisujemy i omawiamy stan kota. TŻ maca dalej. Taki miał dzionek obłapiania. JEST! pada radosne. Trzyma palec na dowodzie i czeka aż wetka podjedzie. Podchodzi, sprawdza, oczami przewraca gapiąc się na faceta. To... cycek nie narośl rzecze. Ja parskam śmiechem , TZ zbiera szczękę z kozetki.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 14, 2016 22:27 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Nie śmiej się z męża swojego! :twisted:
To nieładnie :mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie maja 15, 2016 5:38 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Hania66 pisze:Nie śmiej się z męża swojego! :twisted:
To nieładnie :mrgreen:

Siem nie śmieję. Ja podziwiam jego czujność. U suty ma Sasia wyw=ememłąne.Dwa na samj górz wymacał od góry gnerając przy koteczku.
Wczoraj weszłam wieczorem do dziecinnego i Sawa przywitała mnie mocno kulejąc. Temperatura o. Jej wrzask wypłoszyłsiostry i pobudziłą matkę. Nie bardzo wiedziała co ze mną zrobić.
Dziś ok. Niech tak zostanie.Wariowały wczoraj na swojej klatce może zahaczyła o coś.

Mam dziś dzionek wciskania się w żelazne pantalony. Uda się. Jak się odezwę wieczorem czy rankiem to znaczy ,że udało się mi z nich oswobodzić.
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 15, 2016 6:22 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Wiesz, ja ostatnio widziałam performance, podziwiałam pana, który usiadł i zapętlił sobie nogi, a potem wstał i coś tam performatywnie robił. Nieważne, co. Ważne, że gdyby nawet udało mi się usiąść w owej formie, w co nie wierzę, to na pewno bym już tak została, jako przestroga.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 15, 2016 20:58 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Asiu powolnymi kroczkami zbliża się termin zawrotu za uodparniacze. W wolnej chwili przejrzyj książeczki i może jakieś rachunki. Piszę w imieniu FI :mrgreen: Zwracamy za Zylexis itp.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon maja 16, 2016 5:06 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Dzięki serdeczne .
Coś tam było. Chyba. To musi być rachunek? Czy ksero wpisu?
Wróciłam wczoraj w znośnej formie. Z bólem głowy i kręgosłupa.Strasznie wiało i zmarzlam okrutnie. Odgaciłam się bez problemu. :mrgreen: Zajrzałam nawet na miau ale sił zabrakło na słowne popisy.
Koty ucieszone z powrotu naszego . Zastrzyk zapodany został Sasi . Jeszcze malunie zostały wygłaskane i poszłam spać.
Dziś kolejny dzień a ja mam dość samego początku tygodnia.
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 16, 2016 6:25 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

ASK@ pisze:Dziś kolejny dzień a ja mam dość samego początku tygodnia.

Skąd ja to znam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto maja 17, 2016 9:41 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Wszystko biegiem ,biegiem robimy. Jakoś się nie możemy oboje wygrzebać. Gdzie te czasy gdy kotó było wiecej a wsio, łącznie z myciem podłóg, zostało obrobione. Wiem, nie wrócą już. Podłogi są i będą tylko już nie tak czyste na początku dnia . :mrgreen:

Ranki zajmują mi malce, którym poświęcamy każdą wolną chwilkę. Zmieniają sie z każdym dzionkiem. Takie przecinki się z nich robią . Sasia bardzo schudła w czasie odrobaczania i choroby. Dzieci też jej nie pomagają. Pasiemy je by mamuni nie męczyły. To cudna, łagodna kocia. Mruczy cudnie. Zresztą dzieciska też. Teraz wszędzie ich pełno. Każdy dzień to nowe wyzwanie. Gdzieś zawsze należy wejść, wskoczyć, zwalić, przetoczyć... Telefony deczko umilkły ale nie do końca. Wczoraj ,kole 21 zajrzałąm na maila i moje modre oczy przeczytały jednego. Pani może kota zabrać już dziś nawet. Grzecznie odpisałam,że po nocy na chybcika kotów nie wydaję.
Zawsze też zadziwia mnie chwalenie się innych swoją wiedzą o kotach. To jest wręcz argument przesądzający o adopcji. Nigdy, mając ileś tam kotów rocznie, nie pochwaliłabym się moją "wiedzą" uważając ,żem najmądrzejsza (choć tak uważam :mrgreen: ) Człek ciągle i ciągle się uczy. A przedstawianie siebie jako kociej mamy zawsze źle mi się kojarzy. Tylko jakoś ci co ta są mamami, tatusiami, wsio wiedzącymi... nie pchają się pomóc kotom w schronach, azylach...zaniedbanych, brudnych, chorych. Smutne to wszystko.

Wolny czas gospodarujemy także na Oponię z Wulkanikiem. Należy im w samotni głaski i dobre słowo. Oponka to już prawdziwa opona tirowska się robi. Napompowała się i prawie bieżniki jej wysadza. Straszny mruczak z niej. Wulkanek jeszcze smarowany na nosie woli być ostrożniejszy ale gada dużo ,opitala mnie i pomrukuje. Chudy jest. Bawią sie oboje dość głodno. Znaczy się Oponka go atakuje a potem rżnie głupa i syczy, warczy i klnie. Dobrze ,że są oboje.

Wczoraj zaginął nam Wojtek. Za diabła nie dało rady go odszukać. Janusz złaził na dół bo może diabeł zwiał. No szlag nas trafił ze strachu. Lejek z niego straszny, chory bardzo ale zero ulgi w duszy nie było z powodu zaginęcia. Ale na szafowej podłodze garniturek TZ spoczywał. Zeszlajany deczko . Podnosząc go zaskoczyła mi komórka umysłowa ,że może to Wojcia sprawka. Głowinę zadarłam pod sufit, oczy wywaliłam, światło zajopiłam i odbiło się w oku jednym. Co siedziało na najwyższej półce wśród ciuchów rozwalonych. Jest! Uff.
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 17, 2016 14:10 Re: OTW15 - Zapraszamy,pakiet fot s.23.Malce 26

Garniturek 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]