"Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 14:46 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

W każdym razie dziwny kot z Thomasa i nie wiadomo co i kiedy mu do głowy strzeli.Dotykać czy nie dotykać.Tu jakiś behawiorysta (dobry) przydałby się niestety to kosztuje.Raczej do domu z dziećmi ten kot się nie nadaje.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 15, 2013 15:48 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Nie każdy kot lubi dotyk w każdej części ciałka
Mielismy kiedyś rudego Tygrysa, u niego był i święty ogon i portki i przyogonie.
Obecna nasza norweska Irbis pozwala się głaskać po głowie i pod brodą, unika głaskow po grzbiecie ( przysiada/ rozplaszcza się, wzdryga)
wzięta na ręce "puszcza futro" , trzymając się kurczowo ręki która ją podtrzymuje ( jak małpka), jakby sie bała, że ktos ja upusci- z nami jest od małego 8,5 roku, nie miała żadnych złych wspomnień zwiazanych z ludźmi

Takie kocury zazwyczaj lubią mężczyzn,bo im imponują siłą i stanowczością, kobiety też, bo mogą nad nimi zapanować choć na chwilę
Nasz Tygrys był, gdy dzieci były przedszkolakami. Traktował je jak kompanów do zabawy - np w zabawie biegał z nimi, by wreszcie z tyłu złapać za nogi i przewrócić
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto sty 15, 2013 16:06 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Rupert pisze:
W każdym razie gdyby ktoś do niego wyciągał ręce, łapał ( !!!) na rece, nie wiem jakie tam jeszcze ludzie mają odruchy okazywania uczć, to skutki BEDĄ opłakane.:-)
Chyba, ze ktoś lubi chirurgów...

Veto! To grzeczny i układny chłopak :) Ja tam go wygarnąłem z podłogi, porwałem na ręce, wytarmosiłem za uszami, wygłaskałem, nawet mruczeć zaczął. Może był zbyt zdumiony taką bezczelnością ;)

Spróbuj to powtórzyć jeszcze ze 3 razy to pogadamy:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 15, 2013 16:14 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Tylko czy to było mruczenie z przyjemności, czy samo-uspokajanie przed odgryzieniem ręki? :mrgreen:
Zresztą moja bura dziewczynka potrafi raz pchać się w ramiona, a raz zamachnąć się łapą. Ale to drobna istotka i dobrze ją znam. Widzę po minie, kiedy z bliskością nie można przesadzać. A to w końcu dla potencjalnego domu będzie całkiem obcy kot. Raczej nie zachęcałabym do zbyt szalonych praktyk. Ostrożność, którą zaleca Neigh wskazana.
Z resztą nie rozumiem ludzi, nie pchają się porywać na ręce obcego rotka, czy amstafa, a koty zaraz w na rączki. :roll: A kocie pazury i okolice ludkich oczu to połączenie dość marne.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto sty 15, 2013 16:20 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Neigh pisze:
Rupert pisze:
W każdym razie gdyby ktoś do niego wyciągał ręce, łapał ( !!!) na rece, nie wiem jakie tam jeszcze ludzie mają odruchy okazywania uczć, to skutki BEDĄ opłakane.:-)
Chyba, ze ktoś lubi chirurgów...

Veto! To grzeczny i układny chłopak :) Ja tam go wygarnąłem z podłogi, porwałem na ręce, wytarmosiłem za uszami, wygłaskałem, nawet mruczeć zaczął. Może był zbyt zdumiony taką bezczelnością ;)

Spróbuj to powtórzyć jeszcze ze 3 razy to pogadamy:-)

:mrgreen: :ryk: :ryk: Sama jestem ciekawa i to jak :)
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 15, 2013 16:27 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

może być kłopot z jego adopcją :|
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto sty 15, 2013 17:11 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

A taki śliczny ....typowy syberyjczyk?????!!!!!!!!!Tez jestem ciekawa jego losu??????? :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Czw sty 17, 2013 11:45 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

No dokładnie, sama uroda to nie wszystko :?
A jak mój ulubieniec Anthon/Śnieżek - takie cudo jeszcze nie znalazło domku? Chyba był ktoś chętny.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Czw sty 17, 2013 22:58 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Jagooda pisze:No dokładnie, sama uroda to nie wszystko :?
A jak mój ulubieniec Anthon/Śnieżek - takie cudo jeszcze nie znalazło domku? Chyba był ktoś chętny.

Są stada........ale nikt taki jakiego sobie wymarzyłyśmy........

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw sty 17, 2013 23:46 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

...stada...żaden się nie nada...Jeśli macie kogoś sensownego- dajcie mu namiary.Bo Śnieżek ma wychodzić albo mieszkać na 4 piętrze bez zabezpieczonych okien. Pani od domu wychodzącego "wie skąd macie te koty".Imputuje ,że pojechałyśmy do Moskwy i se specjalnie przywiozłyśmy.Się popłakałam ze śmiechu.Następna wyprawa do Pekinu.Po psy....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 17, 2013 23:56 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Niestety z Pekinu nici.........najpierw nieogrzewany garaż...........nie slyszalas?

Obrazek

Neigh

Post » Pt sty 18, 2013 9:04 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Tak też myślałam, że chętni są tylko nie spełniają podstawowych warunków, oby szybko znalazł bo mnie kusi 8) - a teraz jeszcze nie powinnam brać kolejnego kota - przynajmniej dopóki nie wyadoptuje się moja tymczaska (zresztą nie wiem czy też przeszłabym "selekcję" :lol: )
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt sty 18, 2013 12:41 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Jagooda pisze:Tak też myślałam, że chętni są tylko nie spełniają podstawowych warunków, oby szybko znalazł bo mnie kusi 8) - a teraz jeszcze nie powinnam brać kolejnego kota - przynajmniej dopóki nie wyadoptuje się moja tymczaska (zresztą nie wiem czy też przeszłabym "selekcję" :lol: )

Się nie dowiesz jak nie spróbujesz 8)

Obrazek

Neigh

Post » Sob sty 19, 2013 12:36 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

przypominam ze na FB jest wydarzenie norwegosyberszczaków gdzie co jakis czas dorzucamy jakies zdjecia nowe :) https://www.facebook.com/events/263801993747699/

Reklamujcie wsrod znajomych, zapraszajcie itp.. moze metoda lancuszka znajda sie w koncu wymarzone domy

slifkowa

Od: Śro kwi 16, 2008 15:24

Post » Nie sty 20, 2013 2:09 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Pier znalazł już domek?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

[poprzednia][następna]