w kolejce... Zwierzęta w szkole w stanie agonalnym s. 35

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 17:52 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Zaktualizowałam 1 post
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon kwi 11, 2011 8:29 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Zapomniałam się pochwalić, że Suri od soboty mieszka w nowym domu:)
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Pon kwi 11, 2011 8:31 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Cześć Kochani! :)
Super, że Suri ma domek :ok:
I Frugo zdrowieje :ok:
Za całą gromadkę mocne :ok:

Przesłałam dyszkę - przepraszam, że tak mało, ale chciałam chociaż odrobinę pomóc.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 11, 2011 8:32 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Iwonko, niezmiennie trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon kwi 11, 2011 8:41 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Erin kochanie- każdy grosik to dla nas majątek przy tej gromadzie :1luvu: :1luvu:

Na szczęście ciocia If ma teraz większe mieszkanie to i koty czują się bardziej komfortowo i ja mam lepszą możliwość ich rozlokowania w mieszkaniu. No i awaryjnie mogłam zabrać Frugo:)

Choć sąsiada mam strasznego :roll: Powiedział mojemu TŻtowi, że mamy ciszej rozmawiać bo on n ie może telewizji oglądać 8O Co za facet 8O

Dziś przyjeżdża do nas w odwiedziny Pani, która znalazła Frugo bodajże na FB, więc już go na mizianki szykuję.

A z domku dla Suri ucieszyłam się niezmiernie. To fajna, ułożona, grzeczna suczka. Przed adopcją ją jeszcze wysterylizowaliśmy.

ifciastu

Post » Pon kwi 11, 2011 15:33 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

If, ty masz super goscia i nic mi nie powiedzialas? Gdzie twoje dobre wychowanie? xD zeby cioci o tym nie poinformowac xd
ObrazekObrazek

kagome19

Od: Wto lis 02, 2010 9:39

Post » Pon kwi 11, 2011 18:00 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

kagome19 pisze:If, ty masz super goscia i nic mi nie powiedzialas? Gdzie twoje dobre wychowanie? xD zeby cioci o tym nie poinformowac xd

no przeciez ja ci mowilam, ty mnie po prostu nie sluchasz...

ifciastu

Post » Pon kwi 11, 2011 18:15 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Ja cię słucham 8) aaaa... Skleroza nie boli :twisted:
ObrazekObrazek

kagome19

Od: Wto lis 02, 2010 9:39

Post » Wto kwi 12, 2011 8:33 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

kagome19 pisze:Ja cię słucham 8) aaaa... Skleroza nie boli :twisted:

hahaha, ciocia Ty się może starzejesz, hmm? :ryk:

ifciastu

Post » Czw kwi 14, 2011 10:25 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Proszę o nr konta na prw i pozdrawiam serdecznie!

hopsacz

Od: Wto lis 30, 2010 22:20

Post » Czw kwi 14, 2011 11:10 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

I jeszcze coś, bo właśnie w starszych postach trafiłem na tę masakrę ze zwierzętami w szkole. W trzy minuty można tym ludziom zrobić "koło pióra" i więcej powiem, należy im zrobić, nie ze złośliwości lecz ze względu na fakt, że miejscem tych wydarzeń jest placówka oświatowa.
Po pierwsze - dyrektor, który tłumaczy się brakiem środków nie zdejmuje z siebie odpowiedzialności za faktyczny stan rzeczy - dodać należy regulowany prawnie! Szkoła a konkretnie osoby odpowiedzialne, nauczyciel i dyrektor dopuścili się karygodnego zaniedbania i sprawa ta winna być zgłoszona odpowiednim służbom oraz właściwemu Kuratorium Oświaty w zakresie niehumanitarnego postępowania ze zwierzętami co jest kpiną z poniższego zapisu, jest pedagogicznym wynaturzeniem i zwyczajnym "olaniem" problemu przez nauczyciela i władze szkoły. Nie widzieli co się dzieje?????????

Art. 8
8.1 Programy nauczania i wychowania szkolnego we wszystkich typach szkół powinny uwzględniać problematykę ochrony zwierząt oraz tworzenie szkolnych organizacji przyjaciół zwierząt.

Otóż zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt
Art. 6
10) utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego niechlujstwa oraz w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji,

Art. 7
7.3 W przypadkach nie cierpiących zwłoki, gdy dalsze pozostawanie zwierzęcia u dotychczasowego właściciela lub opiekuna zagraża jego życiu, policjant, a także inspektor Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce lub upoważniony przedstawiciel innej organizacji społecznej o podobnym statutowym celu działania może odebrać mu zwierzę, zawiadamiając o tym niezwłocznie wójta (burmistrza, prezydenta miasta), celem podjęcia przez ten organ decyzji w przedmiocie odebrania zwierzęcia.

Przypadek ten należy moim zdaniem nagłośnić w prasie oraz na portalach internetowych lokalnych i ogólnopolskich. Wyobraźcie sobie ile jest w naszym kraju podobnych placówek i dyrektorów, którzy postępują w podobny sposób zupełnie bezkarnie. Ja już pomijam fakt, że nasza oświata bywa bagnem i totalnym dnem, gdzie dyrektorzy uciszają "trudne "sprawy bo psują wizerunek szkole a o np. profilaktyce antynarkotykowej wspomnieć nawet nie wolno, bo u nas tego problemu nie ma - czytaj. szkoła bezpieczna i przyjazna dla ucznia i rodzica. Farsa i dno kompletne. Przepraszam zszedłem z tematu lecz jedynie po to, by dać ogólny szkic sytuacji. Dyrektor będzie miał głęboko gdzieś tę sytuację dopóki nie zacznie zagrażać jemu samemu. W szkole jest nadzór pedagogiczny i władze szkoły wiedzą kto za co odpowiada a zabezpieczenie właściwych warunków bytowania zwierzętom w szkole jest obowiązkiem dyrektora szkoły. Jak temu człowieczkowi nie pasowała taka sytuacja to po co startował / ła w konkursie na dyrektora????? Żeby sobie "porządzić"? Jak czytam o takich przypadkach oraz o podobnych indywiduach, to zaczynam skłaniać się do teorii Adlera, że jednostka poszukuje takiego środowiska pracy, które umożliwi jej skompensowanie towarzyszącego od urodzenia kompleksu niższości. Podsumowując ten przypadek, to Wstyd i Hańba oraz katastrofalny przykład dla młodzieży.

Przepraszam, że się uniosłem.

Pozdrawiam!

hopsacz

Od: Wto lis 30, 2010 22:20

Post » Czw kwi 14, 2011 17:08 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Póki co jeśli chodzi o sprawę szkoły nie chcę się publicznie wypowiadać na ten temat przez wzgląd na to, że poczyniłam pewne kroki i publiczne rozprawianie o nich mogłoby zaszkodzić pozytywnemu obrotowi sprawy.

Nr konta wysyłam na pw :D

ifciastu

Post » Pon kwi 18, 2011 8:25 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

W dniach 15-16.04.2011 w sklepach Inter Marche i Lidl w Malborku odbyła się pierwsza tura wiosennej zbiórki karmy dla bezdomnych malborskich zwierząt. Zbiórka została zorganizowana przez Malborskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt "REKS" i Malborski Dom Pomocy Kotom.
Dzięki uprzejmości darczyńców udało nam się zebrać 516,40 kg karmy dla psów i 273,10 kg karmy dla kotów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i wiadomość dnia! Mieliśmy na zbiórce plakaty ze zwierzątkami do adopcji i Lusia i Dina, czyli córeczka i mamusia, znalazły wspólny dom!

ifciastu

Post » Pon kwi 18, 2011 9:48 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Super, widzę że weekend był udany :ok:
A jak nasza sprawa?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 18, 2011 10:16 Re: W kolejce- Frugo z ropniami co nie wygląda jak pies s.26

Erin pisze:Super, widzę że weekend był udany :ok:
A jak nasza sprawa?

Erin, wyślij mi na pw numer telefonu, zadzwonię do Ciebie wieczorek to wszystko obgadamy:)

No, w sumie to jest dla nas tyle co nic. W kolejce po karmę stoi kilkunastu karmicieli, no ale nie ma co marudzić:)

Wstawiam także dzisiejsze fotki Misia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nadal mamy ogromny problem z jedzeniem. Pani która go dokarmiała dawała mu zlewki, kocurek nie chce nic jeść... Nawet puszki whiskas podgrzane żeby ładniej pachniały nie działają... Może jakieś propozycje, hmm...?

ifciastu

[poprzednia][następna]