Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 23:15 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

:1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw cze 10, 2010 9:58 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Pewnie zanudzam, ale potrzebuję pomocy. Mały Tadzio dalej ma zaparcia. Po godzinie masowania, ciepłej kąpieli, masło + mój pies, wydobyliśmy z trudem 0,5 cm kupalka. Mały dostaje parafinę do mleczka. Zaczęliśmy od kropelki; doszliśmy do 10. I nic lepiej. Dostaje też espumisan, ponoć nie da się tego przedawkować, więc po 1ml rano i wieczorem. Jakieś inne sposoby?? Może jakieś doświadczone ręce miałyby blisko na Tarchomin??

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Czw cze 10, 2010 11:35 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

może za treściwe jedzenie?
Nie wiem czy u tak małych kociaczków można stosować, ale kawałczek ,ociupinka czopka dla niemowlaków moze by pomogła.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 10, 2010 14:22 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ja znalazłam na kociadolina.pl coś takiego :

Kociak powinien wypróżniać się 1-3 razy dziennie. Jeśli tego nie robi, zasięgnijmy porady lekarza weterynarii, gdyż brak wypróżniania może mieć niedobre skutki. Kocięta przestawione na sztuczny pokarm miewają zaparcia, dlatego ważne jest, aby dopilnować prawidłowego wypróżniania się maluchów. W przypadku zaparć można po konsultacji z lekarzem podać kociakowi herbatkę z kopru włoskiego (taka samą, jak w przypadku ludzkich niemowląt).

może herbatka pomoże?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw cze 10, 2010 14:34 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Powikłania karmienia sztucznego:

Zawsze istnieje ryzyko wystąpienia zaburzeń na tle pokarmowym. Mogą wystąpić biegunki, rzadziej zaparcia. Biegunka może być objawem przekarmienia. Wówczas należy tymczasowo zmniejszyć objętość podawanego pokarmu do momentu jej ustąpienia. Jeśli wystąpią zaparcia, stosuje się wywar z siemienia lnianego. Utrzymujące się niepokojące objawy są wskazaniem do wizyty u lekarza weterynarii.

Ja znalazłam na wzdęcia :espumisan.herbatka z kopru włoskiego i siemię lniane.
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw cze 10, 2010 19:44 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Dziękuję bardzo :)
Nigdy nie miałam tak malutkich koteczków, chyba nawet w ręce takich nie trzymałam. Po stracie mamuśki chyba bardzo się boję. Maluchy jedzą to samo; Misiu miał luźne kupki (na granicy z rozwolnieniem) a Mały ma bardzo twarde. Załatwia się, ale kosztuje nas to sporo pracy i niestety widać jaki to dla niego wysiłek. Mamy nowe kropelki; może dla Tadzia ciut rzadsze mleczko zrobię. A jutro będą mieć 3 tygodnie :)

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Czw cze 10, 2010 20:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Allu, ja jestem pełna podziwu dla Ciebie za to co robisz...
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Czw cze 10, 2010 21:08 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Ja nie mam pojęcia o małych kociętach-czytam ,że jest problem ,że mały ma wzdęcia-wpisuje w google w wyszukiwarkę wzdęcia u kociąt co wyczytam wklejam.
Myślę,że maluchy maja wyjątkowe szczęście ,że maja taką "zastępczą matkę"
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pt cze 11, 2010 18:49 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kciuki za brzuszki :ok: :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt cze 11, 2010 18:59 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jak moj kociak malenki miał problemy z wyprożnieniem się to wet doradzil termometr zamoczyć w parafinie ciekłej i tą końcówkę cienką tam na głębokość 1,5 centymetra wsadzić i energicznie ruszać. Umnie bardzo pomogło...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pt cze 11, 2010 22:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ifciastu pisze:Jak moj kociak malenki miał problemy z wyprożnieniem się to wet doradzil termometr zamoczyć w parafinie ciekłej i tą końcówkę cienką tam na głębokość 1,5 centymetra wsadzić i energicznie ruszać. Umnie bardzo pomogło...

u malych dzieci też się tak robi przy zaparciach. Tyle, że to rozleniwia jelitka.

Kciuki za maleństwa :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob cze 12, 2010 8:13 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

alla7 pisze:Dziękuję bardzo :)
Nigdy nie miałam tak malutkich koteczków, chyba nawet w ręce takich nie trzymałam. Po stracie mamuśki chyba bardzo się boję. Maluchy jedzą to samo; Misiu miał luźne kupki (na granicy z rozwolnieniem) a Mały ma bardzo twarde. Załatwia się, ale kosztuje nas to sporo pracy i niestety widać jaki to dla niego wysiłek. Mamy nowe kropelki; może dla Tadzia ciut rzadsze mleczko zrobię. A jutro będą mieć 3 tygodnie :)

Ja się nie martwiłam. Raz na 3 dni był qupal.
Jakby przez tydzień nie było to co innego.
3 dni to górna granica, po 3 dniach możesz podać parafinę, ale ostrożnie , żeby nie zadławić.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob cze 12, 2010 17:37 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Mleduje wynkonanie zadania :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob cze 12, 2010 18:52 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Pochwalę się Maniem...
dzisiaj odbył spacer w ogródku pod czujnym okiem :wink:

Oto rezultaty sesji fotograficznej

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

[poprzednia][następna]