Koty z Korabiewic - szukamy domów, DT i wsparcia...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2008 23:32

bawiąca się Irenka...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

w poniedziałek jedziemy z panną do weta w sprawie dziąsełek... chyba zastrzyk już przestaje działać... rozmawiałam dziś chwilę z panią doktor na ten temat... jak na razie jedziemy z zastrzykami tak jak do tej pory... może przyjdzie moment, ze już nie będzie trzeba... i co jakiś czas kontrolne badania wątroby... :D

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon sty 14, 2008 22:18

aż się wierzyć nie chce, że to ta sama panna, którą we wrześniu widziałam siedzącą tak spokojnie w koszyczku na kocykach... :D

Matahari - mój guru w oswajaniu i rozbrajaniu kocich napięć :D

(ps. Misiek - niby dziki - rozmiział się u mamy na całego :) wychodzi na to, że to całkowicie udomowiony miziak :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro sty 16, 2008 14:57

Chciałabym zaadoptować kotka od Mamy Poddasza - obojętnie którego :)
Mam już numer konta, kwota z mojej strony bez zmian - 30 zeta.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sty 16, 2008 15:04

Genowefo - to przypisuję Cię do Salmy, bo ona ma od groma i ciut ciut wydatków, jak to młoda dama ;) ostatnio sterylka bardzo nam nadszarpnęła budżet w Fundacji więc będzie jak znalazł :)

Ogromnie dziękuję!!! :D

I jak zwykle obiecuję donosić na bieżąco co u wyadoptowanej wirtualnie pociechy słychać :)

ps. i dziękuję za gwiazdkowy bonusik dla Wisienki. Poszło na ostatnie leki. Teraz mam wieści z jej nowego domku, że razem z Marzanką pokonały już najprawdopodobniej na 100% grzybicę :) tylko oskrzelka u Wisienki zostały do dalszego leczenia. Dziewczyny zauroczyły swój nowy domek :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro sty 16, 2008 16:02 kot

genowefa pisze:Chciałabym zaadoptować kotka od Mamy Poddasza - obojętnie którego :)
Mam już numer konta, kwota z mojej strony bez zmian - 30 zeta.

Serdecznie dziękujemy za wsparcie. :1luvu:
Przyda sie na pewno.Kotów wciąż przybywa,ale jakoś nie ubywa :(

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Pt sty 18, 2008 18:16

[quote="BAJKA-BB"]Smutne. Pewnie te koty, których nie udalo się zabrać zostaną już w schronie. A co gorsza będą przybywać nowe. Za jakiś czas znowu będzie kilkadziesiąt :cry:
[quote]

trafiłam dopiero teraz (poczatek roku w podatkach to koszmar, czasu brak), zajrzałam na wątek, gdzie opluwaja sie ludzie nawzajem(FFA coś tam), pzreczytałam,że ten piękny barak, darowizny, ogromna praca tylu osób została obrócona w bagno przez włascicielke schroniska, p. Magdę i pomocna panią Basię- koszmar, w który nie mogę uwierzyć!
przepraszam za tak przykry mój wywód, ale nie potrafiłam usiedzieć spokojnie ...
musze to przetrawić, zastanowić sie,czy faktycznie już nie nadszedł czas, aby wystąpić z wnioskiem aby schronisko poddac kotnroli inspekcji weterynaryjnej, a księgi fundacji Niedźwiedź do kontroli US, bowiem domniemywam, że darowizny poczynione przez cały rok 2007 na budowe kociarni (wpłaty na fundację Niedźwiedź z celem wskazanym), nie zostały , zgodnie z celem rozliczone -mysle,że takie kontrole powinny sie odbywać w tego typu obiektach, opartych na zaufaniu i darowiznach ludzkich, których celem statutowym jest dobro zwierząt, dbałośc o nie, stworzenie warunków , zgodnych z ustawą o ochronie zwierząt oraz organizacjach pożytku publicznego, jesli kontrole wypadna pozytywnie, przyjmę to z radoscią i ulgą, że zwierzęta żyja w odpowiednich warunkach, a włascicielka schroniska i fundacji jest własciwą osobą na własciwym miejscu...
niestety, nie widzę innej możliwości dowiedzenia sie, jaki jest stan faktyczny, a los zwierząt lezy mi na sercu bardzo

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 18, 2008 23:36

Nie raz Olu miałam podobne wątpliwości, ale zawsze zastanawiałam się jak to się skończy dla zwierzaków...
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Sob sty 19, 2008 12:34

Bajko, mam pytanie,w zwiazku z rozliczeniami rocznymi i 1% podatkiem, który można przekazać- rozumiem, że aby tafiły do Was, pzrekazać nalezy pieniązki na ViVę, może z dopiskiem koty lub Korabiewice, abyście mogli odpowiednio zakwalifikowac wpłatę, bo dane od kogo -będą z pewnościa, tak, jak wczesnej rozmawiałysmy(US opisuje darowizny);
chcę ruszyc z akcją propozycji , aby ludzie pzrekazywali ten 1% na korabiewickie futerka, stąd jak opisać w zeznaniu -ważna dla mnie to informacja: KRS wiadomo, nazwa i tam proponuje po wpisaniu VIVA zrobić dopisek?

alessandra

Post » Sob sty 19, 2008 21:23

ok
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob sty 19, 2008 21:27

Kleksik pojechał dziś do swojego domku... to był najkrótszy tymczas... jak na razie... :D

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Sob sty 19, 2008 21:31 Kleksik

Super wiadomość!
Ciesze sie razem z Tobą i Kleksikiem. Pozdrowienia dla futrzastych!!!

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Nie sty 20, 2008 12:49

Bo Kleksik to było miodzio prawdziwe :) z resztą... który korabiewicki kot nie jest niezwykły, magiczny i ujmujący za serducho...

wielkie uściski Matahari od naszej kociej drużyny i od mojej mamy i ode mnie :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Nie sty 20, 2008 13:55

To prawda...korabiewickie Koty maja w sobie cos wyjatkowego...
Ciesze sie ogromnie z domku dla Kleksika! :D Chłopak to prawdziwy rekordzista!
Mam nadzieje, ze wszystkie pozostałe Kotki, które czekaja jeszcze na domki też wkrótce znajda cudowne domki!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Nie sty 20, 2008 19:16

Cudne wieści o Kleksiku :D Baaardzo się cieszę :D :D :D A Matahari pięknie dziękuję :1luvu:

Alessandro, można przez Vivę przekazać 1% na koty, ale tylko na te, które są w DT. W Korabiewicach nie chcą już naszej pomocy i dla tych kotów, które zostały w schronie nie możemy niestety już nic zrobić :cry: US mają trzy miesiące na przekazanie pieniędzy, w Vivie też chwilę potrwa zanim rozdzielą wpłaty (jak zawsze zbierają na różne cele). Trudno w tej chwili powiedzieć jakie koty i u kogo wówczas będą. Jednak na pewno jakieś bidy będą potrzebowały wsparcia, więc jeżeli nie jest warunkiem konieczniem, żeby były to koty z Korabiewic to będziemy bardzo wdzięczne za akcję promocyjną. Dzięki :D Dopisek podobno trzeba robić w rubryce "inne" (poz. 135 w PIT-28, poz. 311 w PIT-36, poz. 123 w PIT-37 - podaję z pamięci, mam nadzieję, że nic nie pomyliłam). Uzgodniłam z Vivą dopisek "koty-sos", więc reasumując całość powinna wyglądać tak:
Nazwa OPP: FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT - VIVA!
Numer KRS: 0000135274
Dopisek w rubryce "inne": Informacja dla OPP: koty-sos
Wielkie dzięki :1luvu:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pon sty 21, 2008 12:01

dziekuje , Bajko, postaram sie zrobić , co w mojej mocy, aby wyrażających chęć na pzrekazanie 1% podatku, przekonać do pomocy korabiewickim futerkom na tymczasie :D

alessandra

[poprzednia][następna]