OTW21- czas Sorrunia :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 12, 2020 15:08 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

ASK@ pisze:Klękajcie narody przed urodą Toli. :201494
Zdjęcia mimbli64
https://photos.google.com/share/AF1QipM ... dhUkh2VnpR

Zasłodziłam się na amen :wink: śliczności :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie lip 12, 2020 16:46 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Ona ma siwe oczy ??
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie lip 12, 2020 17:10 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Nooo, minę to ma Panna jak rasowy miaukunek ;)

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Pon lip 13, 2020 6:17 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Tolinda drzemie
Obrazek

To fajny kotinek.O okrągłej buzince i cudnym umaszczeniu. Cała jest okrągła. Jest wielkim tulasem. Wręcz domaga się brania na ręce. Przytulania. Niestety, zrobiono jej wielką krzywdę zabierając malunią za wcześnie od mamy. Cały czas uczy się spożywania pokarmów innych niż płynne. Ma z tym problemy. Wyciućka płyn jakby ssała cyca a konkrety zostają. Mieszam je z Convą i mocno ugniatam widelcem i jakby lepiej szło. Ale i tak kończy wszystko popijając mlecznym proszkiem. Wręcz czeka na niego. A ja nie mam serca jej odmówić. Może gdyby się przegłodziła to ruszyła by z degustacją. Tylko to mały kot i nie mam odwagi na takie działania. Gdy tuli się do nas i mruczy szuka cyca. Ssie wszystko co jej podejdzie pod pysiek. Ręka, szyja, dekolt, palec. Przestaje gdy zasypia. Mnie się serce kraje widząc takie zachowanie. Sierotka z niej pełna tęsknoty za swoją rodzicielką. Nie nauczyła się , nie zdążyła, innego zachowania.
Lubi bawić się. Biega tuptając swoimi plamiastymi nożynkami. Tak śmiesznie podskakuje tylnymi kończynami. Drze ryja gdy ją za mocno się przyciśnie. Lubi piórka i kulki z papieru. Wie jak obsługiwać tunelik i wie co to drapka. Nie ma wpadek kuwetkowych. Jest z nami deczko ponad dwa tygodnie. Chyba troszeczkę urosła. Nie ciągnie jej do kotów. Nie szuka u nich cyca jak to robił Solo. Nie cycka kocyków i posłanek ( Solo i Tolek tak robią). To człowiek jest jej obiektem.
Strasznie to smutne. Strasznie.
Wczoraj ją drugi raz odrobaczałam. Była ospała przez cały dzień. Miała mniejszy apetyt. Dziś jest normalnie. Zjadła. Zażądała popitki mlecznej. Pojeździła na mokrej podłodze. I poszła spać w piernaty.
Oby zdrowa była!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon lip 13, 2020 8:23 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Ale żeby kota dobierać do kocyka... :wink: :wink:
dobrego dnia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 13, 2020 10:51 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Pieknoty, na dzien dobry :)
I koc i kot.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Śro lip 15, 2020 8:19 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Co u Was? Za zdrowko i wszystkie nne sprawy :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 15, 2020 11:03 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Wybaczcie ciszę. Jakoś mnie pisarsko powaliło. Winnam zająć się czymś w domu, zrobić ogłoszenie, rozwinąć czerwony dywan podziękowań :wink: , sprzątnąć górę prania (czytaj: upchać w szafie :mrgreen: ): ) ...ale nie mogę się zebrać. Mogę tylko spać, spać... Po zwiększonej dawce leków to mi najlepiej wychodzi. Rozmemłaniec ze mnie się zrobił okrutny. O czym mówi lustro w przedpokoju :strach:

Ale dzięki temu przypomłam se pewne wydarzenie.
Dawne, dawne... Pewnie o nim pisałam już ale przypomnę raz jeszcze :wink:

To było parę latek temu. Gdym była młodziejsza. Waga mego ciała była też mniejsza. Nie musiałam na swoje poślady wciskać gaci wyszczuplających.Z roku na rok coraz bardziej trzeba się starać je wdziać. :placz:
Ale do rzeczy...
Musiałam zostać w domu z przyczyn nie zależnych ode mnie . Źle się czułam. Bardzo musiałam źle się czuć bo pamiętam ten ból. Nie pamiętam jednak jaka to była pora roku. Pamiętam tylko ,że jakieś święto się szykowało na kolejny dzionek. Nieoczekiwanie dostałam wiadomość ,że muszę pojawić się wiele kilosów dalej by zawieźć swoja rodzicielką na cito do szpitala. Poem ją odebrać. Zaopiekować. I dopiero wrócić do domu. Późno już było na pewno, bo TŻ-t wrócił do domu z siatami. Zmiana planów. On szybko załatwia wolne.
Odziałam na się jakieś spodnie i bluzę. Biegusiem :wink: pospieszyliśmy do pobliskiego dużego sklepu by dokonać zakupów wyjazdowych. Po to by tam, na końcu świata, przetrwać te kilka dni. Oraz mieć co do szpitala dostarczyć. Wyrobiliśmy się przed zamknięciem wierzei sklepowych. A w środku horror. Tłum ludzi kłębiący się między regałami i przed kasami. Nic to. Idziemy z koszykiem i wybieramy spokojnie produkty. Już nas nie wypędzą :mrgreen:
Nie spodziewanie spotykamy dawno nie widzianą znajomą. Ja z nią chodziłam do szkoły podstawowej. Była klasę niżej. Janusz znał jej męża dobrze. tworzyli swojego czasu paczkę. Nawet u nic byliśmy. W odnowionych pokojach mój małż zostawił trwały ślad. Popisując się otwieraniem słoika, trąc pokrywką o sosnową podłogę :mrgreen: Pokrywka nie odpuściła ale wgniecenie zostało ku rozpaczy mieszkających :placz:
Znajoma marnie wygląda. Okazuje się ,że rozwodzą się. Skarży się chętnie na swego już byłego męża. Bardzo dużo "serca" i jadu wkłada w wyznania. Nie bardzo wiemy jak się uwolnić od wyznań. Wszak czas nas goni. I spakować się musimy. Raptem przerywa wywody. Omiata mnie wzrokiem. Patrzy na Janusza.
Z jej ust korali wypływają pełne zmartwienia słowa
Widzę Asiu ,że ciebie TEŻ życie nie rozpieszczało !!!
Na to wyznanie serki stopiły się w pobliskich gablotach chłodniczych
:ryk:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 15, 2020 11:36 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Asiu, ja kiedyś za kochankę mojego ojca robiłam (póki sobie nie przypomniał i mnie kumplowi z pracy nie przedstawił); razem z Alą byłyśmy ofiarami przemocy domowej (4 kotki z herpesem monstre i sraką, walczące żeby nie dostać leków)... Tak że czuję twój ból 8)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lip 15, 2020 14:01 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Asiu, kocham Twoje opowieści :ryk:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Śro lip 15, 2020 18:23 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Ja też!!!!! Poza ty, Asiu Ty jesteś super laską. Widziałam na jakimś zdjęciu.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro lip 15, 2020 18:42 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

aga66 pisze:Ja też!!!!! Poza ty, Asiu Ty jesteś super laską. Widziałam na jakimś zdjęciu.

dzięki ale to było kiedyś :strach:
Przed chorobami.
Jak to powiedziała moja "dobra" sonsiadka gdym już zwlekła się z łoża boleści.
A wraz ze mną dodatkowe oponki :mrgreen:
A taka laska z ciebie była
:placz:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 16, 2020 5:25 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Proszę zaglądajcie. Podbijajcie Kochani wątas.
Dziecko kocie i emerytka podwórkowa tego potrzebują!
viewtopic.php?f=13&t=202041
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 16, 2020 10:15 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Wczoraj zauważyłam, ze Tola siedząca na parapecie drży. Był przeciąg. Zamknęłam jedne drzwi i uspokoiło się to drżenie. Jednak gdy zeszła i ułożyła się na posłanku wszystko wróciło. Tak mi się wydawało. Przyłożona ręka do ciałka wykazała ,że mam rację. Ona od południa wydawał si mi inna. Niby nic ale coś mnie niepokoiło. Najbardziej ruszyło mnie ,że dała sobie włożyć termometr. Ona, co taka waleczna u weta była zawsze, teraz zrobiła się taka spolegliwa. Nabiło bez czekania grubo ponad 39 stopni. Dla mnie i w dotyku inna była. Nie czekałam na resztę "nabicia" tylko zapakowałam ją w transporter i odziałam się. Z różnymi przygodami trafiła do lecznicy. Prawie na cito :roll: o owe "przygody" zajęły mi deczko czasu.
Paulinka wetka potwierdziła moje obawy. Osłuchowo wyszły szmery w oskrzelach. Ona dopiero co antybiotyk skończyła. A drugi już na widoku. Co robić? Musi dostać. Stanęło na Sumamedzie. Był w aptece. Nawet wzięłam paragon. Może przypnę do książeczki :wink:
W drodze powrotnej, już na schodach, mała wsio zwymiotowała co zjadła przed wyjazdem. Na pewno nie pomógł stres i trzęsienie kontenera.
Po wczorajszej Tolfie jest jeszcze jak młody sowizdrzał. Ale pokasłuje. Zaraz przestanie lek działać. Śpi. Jak się obudzi dostanie przygotowane zastrzyki.
Biedna malusia.
A ja już liczyłam dni do pierwszego szczepienia. :placz:
Poproszę o kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 16, 2020 10:26 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]