♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2013 12:11 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

mala1996 pisze:a pozostałych domowników tolerują?

Pozostali nie mają za dużo kontaktu bo nie są jakimiś szczególnymi fanami kotów w odróżnieniu ode mnie.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Nie sty 27, 2013 20:04 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Udało mi się zrobić fotki:
Zawsze czujny - Aleks
Obrazek
Leni - mały skubaniec
Obrazek
Leni jest najwyraźniej głodny a jego braciszek ma takie smakowite udko yummy yummy
Obrazek

piano

Post » Nie sty 27, 2013 21:18 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

:ryk: :ryk: :ryk: Dobre to ostatnie zdjęcie
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon sty 28, 2013 1:09 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Zaczepe są bestie, lubię te gonitwy i zaczepki małych kotków. 8)

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Wto sty 29, 2013 12:18 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Szukam właśnie takich starodawnych zawiasów do drzwi żeby kotki mogły być zamknięte w tamtym pokoju i sobie swobodnie biegać, bo tak to ze względów bezpieczeństwa często siedzą w klatce - pokój nie ma drzwi bo zepsute zawiasy. A drzwi nowe to mają takie ceny kosmiczne że ciężko to sobie wyobrazić.

piano

Post » Wto sty 29, 2013 23:44 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

piano pisze:Szukam właśnie takich starodawnych zawiasów do drzwi żeby kotki mogły być zamknięte w tamtym pokoju i sobie swobodnie biegać, bo tak to ze względów bezpieczeństwa często siedzą w klatce - pokój nie ma drzwi bo zepsute zawiasy. A drzwi nowe to mają takie ceny kosmiczne że ciężko to sobie wyobrazić.

Myślę o tych zawiasach, ale nie wiem jak wyglądają. :roll: Zrób zdjęcie, to może ktoś takowe gdzieś wyszuka. Ludzie różne rzeczy mają w domu albo w piwnicy. Ja staram się na bierząco coś wyrzucać, bo siostra mówi, że ci co nic nie wyrzucają to mają messi- syndrom i jak coś zaczynam zbierać to mówi na mnie Messi. :lol:
A może stare zawiasy można naprawić albo coś zespawać lub przylutować.

golla

Post » Czw sty 31, 2013 18:49 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Zrobię zdjęcia i wstawię tych zawiasów.
Dziś gdy spędzałam sobie czas z małymi kotami moja kocica (chyba to ona) mi zrobiła kupę na środku łóżka (czyżby zazdrość o malce?).

Messy syndrom fajnie brzmi - na pewno to mam ja większość syndromów ;).

piano

Post » Czw sty 31, 2013 21:02 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

wow messie syndrom w google:

http://www.google.pl/search?q=messi+syn ... 80&bih=659

Czy to jakaś odmiana zbieractwa?
Jeszcze tak mi w pokoju nie wygląda hehehe jeszcze. No dobra biorę się za wywalanie. ;) Tylko że jak coś się wyrzuci to natychmiast zaczyna być potrzebne.
Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2013 17:20 przez piano, łącznie edytowano 2 razy

piano

Post » Czw sty 31, 2013 23:32 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

:ryk: :ryk:
Ja mam tak samo, szukam i szukam, o kurczę, przecież w zeszłym tygodniu poszło na smieci. :mrgreen:
Ze wszystkich zbieractw na ziemii zostało mi tylko kocie zbieractwo, chyba wolałabym mieć jakiegoś innego bzika. :?

golla

Post » Czw sty 31, 2013 23:39 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

O rany weszłam na twój link, jakie zawalone mieszkania, nie ma gdzie przejść. :?
To już wolę zbierać koty, one to przynajmniej same zajmują sobie miejsce gdzie chcą.
Właśnie wywaliły miskę z wodą, no nic, idę sprzątać, ale picia w nocy za to już nie będzie. :mrgreen:

golla

Post » Pt lut 01, 2013 17:30 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Nie sądzę że masz messie katze bo to wygląda bardzo przygnębiająco i trzeba się naprawdę postarać...

http://www.google.pl/search?q=messie+to ... 80&bih=685

Widzę że nie tylko ja mam szczęście do kotów rozchlapujących wodę - a jakie potem mają minki zadowolone jak jest nachlapane :)

piano

Post » Pt lut 01, 2013 23:58 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Wiesz co, myślałam, że to pojęcie "messie" jest tylko zarezerwowane dla ludzi zbierajacych śmieci a tu proszę znalazłaś coś dla mnie mega ciekawego tzn. wiedziałam, że coś takiego jak zbieractwo kocie istnieje, ale jeszcze o tym nie czytałam.
Tam jest taki artukuł o babci, która na 2 pokojach ma 100 kotów, tzn. zdaję sobie sprawę z tego, że nie trudno żeby w przeciągu nawet dość krótkiego czasu posiadać taką lub podobną ich ilość. Ja codziennie mogłabym do domu przynieść jednego a wiosną to jeden miot dziennie. W zasadzie nie jest trudno się w tym wszystkim pogubić. Moja siostra już mysli że się w tym pogubiłam :?
Rzeczywiście w dzisiejszych czasach nie liczy się to, że pomagasz zwierzątom, nikomu się tym nie pochwalisz tzn. możesz powiedzieć, że np. w tym roku uratowałam od śmierci 10 kotów, ale z pewnością nikogo to nie zainteresuje, inaczej gdybyś powiedziała, że dostałaś nową pracę w redakcji lub wybierasz się na narty do Słowacji lub jesteś w ciąży - to stajesz od razu w centrum uwagi. To, że ktoś pomaga kotom to w oczach większości jest dziwolągiem i jakimś popaprańcem. Liczy się to czy masz zawodową pozycję, zajefajne auto, zresztą w ogóle liczy się czy osiągnęłaś szczyt sukcesu. Jakie to denne, myślę tak sobie tylko ja, ale powiem nieskromnie, że w ewolucji karmicznej jestem już na samej górze. 8)

golla

Post » Sob lut 02, 2013 16:37 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Wbrew temu co myśli moja rodzina
ja siebie nie uważam za zbieracza, skutecznie mnie od tego odstrasza moja tragiczna sytuacja finansowa i obawa o zdrowie kotów. Na dworze kot zapoluje sobie na ptaka załatwi się gdziekolwiek a w domu zamknięcie w 4 ścianach i pusta miseczka a potem w desperacji schronisko i uśpienie. Dla mnie jasne co jest lepsze.
W domu pewnie też nie mam cieplej niż w jakieś szopie - bo w ramach oszczędności nie ogrzewam. Ale w pewnym momencie już nie ma czego oszczędzać.
Ponadto zbieracz jest przeciwny adopcjom ja wręcz przeciwnie z kotów tymczasowych 6 zostało 2.

Kurczę jak mi żal tych porzuconych przez karmicielkę kotów podwórkowych - piszczą z głodu. Ale pomóc im nie mogę...
Nie mam sowitej emeryturki. Nic nie mam. Wszystko co się dało posprzedawałam. Szkoda że ludzie tak bawią się zwierzętami najpierw je robią wszystko aby się narozmnażały uzależniły od źródła pokarmu a potem zamykają kurek z jedzeniem w ramach zemsty bo ktoś śmiał koty pokastrować. Przykre. :(

Jeśli chodzi o ten "sukces" to go na tamten świat nie weźmiemy, sumienia czarnego nam nie wybieli a często tak rozumiany sukces jest rezultatem zasady po trupach do celu,
więc dla mnie wątpliwe takie proste rozumienie sukcesu. Faktycznie to wszystko jest denne a najbardziej denny jest światowy kryzys i jego konsekwencje. Gdyby nie on więcej ludzi stać byłoby na adopcje kotów polepszanie ich życia.

piano

Post » Nie lut 03, 2013 0:04 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

podczytuje Was z doskoku bo mam teraz mase spraw na glowie i na miau minimum czasu

kociaki cudne, jakie juz duże :mrgreen:
pokaz co to za zawiasy? może moj TZ cos wymysli :)

piano a ile jest tych bezdomniaczkow glodnych?
podeslij mi prosze swoj adres (bo chyba nie mam, nie mam molziwosci wysylania pw, ale mozna na emeil pisac spokojnie tez jest pod profilem) to podeslalabym chociaz 10kg josery dla tych glodnych biedakow :cry:
ludzie sa beznadziejni i bez serc - kurcze piszczacy z glodu kot to jest widok rozrywajacy serucho :(
7ksiezyc

Post » Pon lut 04, 2013 14:05 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Ksiezyc7, ty zawsze pomożesz dobra duszo. 8)
Sytuacja na całym świecie jest teraz niefajna, przed kryzysem mi też było o niebo lepiej, nie mówiąc już jak inwestowanie chociażby na GPW szło wtedy całą parą. A potem krach i nie ma nic. I zostało tylko miłe wspomnienie.
Masz rację Piano, gdyby nie było kryzysu, więcej ludzi miało by pracę i też koty szybciej znalazłyby domy. Niektórzy nie mają co do garnka włożyć a co tu mówić żeby pomóc jeszcze kotu.
Moja kotka ma zaawansowaną alergie, musiałam jej zamówić karmę z lepszej półki a ta trochę już kosztuje, ale nie mogę patrzeć jak się rozdrapuje, zamówiłam worek tej rekomendowanej przez ciebie "Taste of the wild", nie zawiera składników alergizujących - przetestuje ją, może będzie lepiej.
Czasem sobie myslę że chciałabym mieć maszynę do produkcji suchej karmy, pewnie takowa droga jest, no cóż chyba zagram w toto lotka. :kotek:

golla

[poprzednia][następna]