Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 25, 2012 6:18 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

jak ciężko sie czyta o takich sprawach.Biedna mała.Miałam kotke od ...zakonnicy.Także maltretowaną i bardzo źle traktowaną.To jak TACY ludzie nie maja serca to co myśleć o innych? Wyszła powoli z tego.Wasza też wyjdzie tylko czasu i cierpliwości potrzeba.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie mar 25, 2012 8:12 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Zrobimy wszystko, aby znów była spokojną , radosną kotką.
Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=140437
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 25, 2012 10:02 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Sara ma już swój wątek
viewtopic.php?f=13&t=140439

ewar

Post » Nie mar 25, 2012 10:08 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Ewar, ależ się u was dzieje, jedna kocia bieda za drugą :(
Dobrze, że mają Ciebie.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie mar 25, 2012 10:16 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Każdy z kotów ma już swój dom, albo osobny wątek, część wróciła na wolność, podsumuję więc.
Parys w DS, Abi/Neska w DS, Nela w DT, Lola ( szylcia) na wolności, Zibi na wolności, Dunia w DT, czarny kocurek na wolności, dymna kotka na wolności, Rita i Sara w lecznicy, Bombaj w lecznicy.Wszystkie po sterylizacji, oczywiście.
Wątku nie zamykam, łapiemy nadal, dziczki wypuszczamy.Umówiłam się wstępnie z Kataliną na łapanie długowłosego pod bramą huty, on nie przeżyje na wolności, będzie poza tym cierpiał katusze z powodu kołtunów.Jest podkarmiany, podobnie jak inne koty tak przebywające( m.in. moja siostra im daje jeść), musi trochę poczekać.

ewar

Post » Nie mar 25, 2012 13:48 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Dodam, że w Stalowej Woli powstało stowarzyszenie Futrzak, ale chyba jakoś nie bardzo im idzie.Nie znam statutu, nie ma numeru telefonu, jest za to dziewięć osób w zarządzie, ale nikt nie tymczasuje zwierząt.Zebrali się w maju ubiegłego roku, od grudnia mają KRS, ale zobaczcie, jak to wygląda.
http://stowarzyszeniefutrzak.pl/index.p ... &Itemid=93

ewar

Post » Nie mar 25, 2012 15:18 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Biedna Sara :(
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon mar 26, 2012 7:32 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Siostra mi doniosła, że pod bramę huty nadal przychodzą trzy koty, w tym ów długowłosy.Jest też coś bure i czarne.Ten długowłosy to priorytet, jeżeli chodzi o złapanie( kołtuny !!!!).Siostra nakarmiła je, oczywiście. Na razie nie ma miejsca w lecznicy, jak tylko będzie luźniej, łapiemy.

ewar

Post » Pon mar 26, 2012 12:05 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Nie ma miejsca :( a muszę jak najszybciej złapać Zuzię, :cry: ledwo chodzi,próbowałam na waleriankę :P powinna się złapać-jutro próbuję :piwa:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Pon mar 26, 2012 12:16 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Próbuj, ją się wypuści po sterylce.

ewar

Post » Pon mar 26, 2012 16:11 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

Zaiedbałam troszkę forum :oops: , ale już się poprawiam. Neska to strasza rozrabiara, wszędzie jej pełno i nie chodzi tylko biega cały czas. zauważyłam, że Garfield jak ma dość zabawy i nie ma ochoty na zaczepki, to chowa się przed nią na szafę :lol: . Tam może spokojnie spać, bo Nesia tam nie wskoczy (do czasu :twisted: ). Na szczęście oa potrafi bawić się też sama, a właściwie to z taką niebieską, grzechoczącą myszką (ewar wie :wink: ). Nesia nie lubi brania na ręce, denerwuje się wtedy i ucieka, ale chwilę potem nadstawia plecki do głaskania. Z tym głaskaniem to tylko wtedy, kiedy ona sama tego chce. Wtedy podchodzi i staje nieruchomo przy nodze, wygina grzbiecik i patrzy w górę, jakby chciała powiedzieć "teraz możesz mnie pogłaskać, dlaczego mie nie głaszczesz?" 8) Taka z niej księżniczka, wszystko fajne, co na jej warunkach. A w sobotę (dopiero :!: ) złapałam Nesię na gorącym uczynku, jak sikała do doniczki z kwiatkiem 8O . W biały dzień, bez żadnego skrępowania, z mnią niewiniątka. Ale z niej numer :roll:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Pon mar 26, 2012 16:20 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

No nareszcie jakieś wieści.Niestety, z siusianiem do doniczki, z wysypywaniem ziemi to problem wielu opiekunów.Conchita owinęła doniczkę siatką i po kłopocie. Na jakiś czas, oczywiście, potem się odzwyczai.To, że rozrabia to dobrze, bo jest młodziutka, musi się wyszaleć.To z resztą oznaka zdrowia.A jakieś zdjęcia będą?

ewar

Post » Pon mar 26, 2012 16:25 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

ewar pisze:A jakieś zdjęcia będą?

Będą, oczywiście, postaram się jutro powklejać :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Pon mar 26, 2012 16:37 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

:lol:

ewar

Post » Pon mar 26, 2012 21:52 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki na wolności,a Sara w lecznicy.

ewar pisze:Dodam, że w Stalowej Woli powstało stowarzyszenie Futrzak, ale chyba jakoś nie bardzo im idzie.Nie znam statutu, nie ma numeru telefonu, jest za to dziewięć osób w zarządzie, ale nikt nie tymczasuje zwierząt.Zebrali się w maju ubiegłego roku, od grudnia mają KRS, ale zobaczcie, jak to wygląda.
http://stowarzyszeniefutrzak.pl/index.p ... &Itemid=93

No właśnie też ostatnio zastanawiałam się ze znajomą nad działalnością niektórych fundacji. W naszej okolicy przez kilka miesięcy jedna działała. I to nam dało do myślenia. Stwierdziłyśmy, że będziemy się przyglądać działalności tej fundacji, żeby nie skrzywdzić pochopnie złym słowem. Okazuje się, że my we dwie robimy dużo więcej niż fundacja. U mnie jest 11 psów, 8 kotów i wolnożyjące pod opieką. A w fundacji jest kilka psów na hoteliku i cztery koty. Biorą pieniądze za utrzymywanie psów, ja nie biorę. Latam po okolicy, coś robię, a oni? Szkoda słów. Nie rozumiem zasad działania niektórych fundacji. Bo słowo ,,fundacja" do czegoś zobowiązuje.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

[poprzednia][następna]