2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 16:40 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

sa, sa, sa :D odkryłam dziś w garażach w Nowym Porcie maluchy od Trikolorki, piękneeeee
biegały przy budce w środku pomiędzy garażami, są 4ry, rudy, biało rudy, ciemny whiskas i chyba czarno biały :)
myślę że mają z 4 tyg minimum, biegają żwawo, ciekawam czy już jedzą same, muszem zaplanować czy i które połapać, bo nie chcę jej zabierać wszytskich młodych, została Trikolorka teraz sama biedna w garażach :( reszta pogineła jej kocich towarzyszy ehh

Starsza Pani która je karmi, mówiła że brała je na ręce już nawet :D ma sprawdzić czy zjedzą jedzonko...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw maja 26, 2011 20:50 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

o matyno - ale banda ruda będzie :mrgreen: ! ja dziś adze 4 obfociłam , 10 tyg które prawie maszerowały po grunwaldzkiej, poprzednie mioty wszystkie pod samochodami ginęły. mama na sterylu już. zdjęcia dostanę od beaty. zrobię jakieś ogłoszenia. zrobisz allegro marzena :1luvu: ???

co gorsze - czekałyśmy, żeby nakarmić miecia - tego porzuconego kocurka u mnie, kiedy zobaczyłyśmy idącą suczkę , chuda masakrycznie, a z cycka zwisał jej guz jak 2 pięści :twisted: zjadła 3/4 wielkiej puchy , nie miałyśmy paska ani smyczy i jak ona zaczęła iść to szłam za nią 30 min, Aga z Beatą samochodem mnie tropiły. Bo ona nie chciała się zatrzymać. W końcu udało się ją złapać i zabrać do auta.

Jest piękna i kochana, bardzo grzeczna, ma takie mądre oczy, kocha ludzi, tylko chuda masakrycznie i ten mega guz .......... :cry:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt maja 27, 2011 8:13 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

Przedstawiam sunię, biedulkę

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt maja 27, 2011 8:28 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

jaki smutny mordek :(
pewnie ja wyrzucili bo chora :evil: :cry:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt maja 27, 2011 10:31 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

Biedna psinka :( u kogo jest?
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 27, 2011 17:41 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

Sunia jest u agi m. - waży 18 kg :oops: a wielkość do kolana , więc to średnia psinka, która waży tyle ile Pudzianek Sabiny :((((( Na zdjęciu nie widać jaka jest śliczna i strasznie kochana.

Za tydzień wet będzie decydował co dalej , co z tym guzem. Musi trochę podjeść i trzeba ją poobserwować czy normalnie się je , załatwia się itp. Miała dziś robione zdjęcie , ale rozmazane było, nie wiadomo na razie czy są zmiany na płucach. TEraz trzeba poczekać.... :oops:

adzi

Post » Pt maja 27, 2011 17:43 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

słuchajcie czy jest tu na forum ktoś kto działa na dogomanii albo jakiś psich miau, bo myślę , że trzeba będzie może jakąś kaskę na nią pozbierać na operację albo szukać super domu - na razie tydzień zawieszenia, ale namiary na kontakty dogo i innych mile widziane :)

adzi

Post » Pt maja 27, 2011 20:35 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

Aga, na dogo jest słaby odzew, proponuję fotki, im bardziej dramatyczne tym lepiej :oops: i facebooka dla niej :roll: poproszę Kasię która moderuje fb dla PKDT o wydarzenie, jak podeślesz mi tekst, zdjęcia itp a kaskę można zbierać na PKDT, podkonto Aga M. psina np

co do allegro, wyżej pytałaś, siur że zrobię :wink: podeślij link do Twojego ogłoszonka i fotki mailem ;)
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 30, 2011 18:44 Re: 2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Ktos ma miejsce na 2 maluchow - 6 tyg ???? Kotka okocila sie na Orunii Gornej w okolicach Lidla (dokladny adres priv)

Byla 5 , ale 3 najbardziej zafaflunionych zabral mega zakocony DT, juz wiecej nie da rady. Zostala 2 - maluchy samodzielne, pewnie niedlugo zaczna sie oddalac i zwiedzac :oops:

Podbijajcie dziewczyny !!!!

Do czw./weekendu nie dam rady podjechac i obfocic, zreszta chwilowo nie mam aparatu.

adzi

Post » Pon maja 30, 2011 18:46 Re: 2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Mam mega mlyn w pracy ostatnimi czasy, wiec zapytam, ze tak powiem czy cos mnie ominelo - co z Akim ??? znalazl juz dom :wink:

Pozdrowienia dla wszystkich :piwa:

adzi

Post » Pon maja 30, 2011 20:22 Re: 2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Aki w tym tygodniu juz powinien wywedrowac ;)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto maja 31, 2011 17:51 Re: 2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Nowo Portowe maluchy, na DT u mojej koleżanki od niedzieli ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marea

Post » Śro cze 01, 2011 12:50 Re: 1z6 kociąt z kanału , 3miasto

Marea pisze:sa, sa, sa :D odkryłam dziś w garażach w Nowym Porcie maluchy od Trikolorki, piękneeeee
biegały przy budce w środku pomiędzy garażami, są 4ry, rudy, biało rudy, ciemny whiskas i chyba czarno biały :)
myślę że mają z 4 tyg minimum, biegają żwawo, ciekawam czy już jedzą same, muszem zaplanować czy i które połapać, bo nie chcę jej zabierać wszytskich młodych, została Trikolorka teraz sama biedna w garażach

Marea, może warto dać szansę WSZYSTKIM kociakom. Dorosła kotka da sobie radę - zawsze gdzieś pójdzie i spotka inne koty. A trudno wybierać kociaki, które będą miały lepsze, bezpieczne życie, a inne skazywać na ciągłe niebezpieczeństwa i walkę o przetrwanie. Przecież reszta kotów zginęła:( .... Małe znajdą domy.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro cze 01, 2011 18:52 Re: 2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Alex, realia są jakie są, koleżanka zgodziła się przyjąć dwa, bo 4 to zbyt duże obciążenie naraz, a czasu ma mało.... domów tymczasowych jak na lekarstwo, kociaków pełno w koło...wziełyśmy 2kę na próbę, bo nie byłyśmy pewne czy są samodzielne etc, te się wyadoptują weźmiemy kolejne, a kotkę ciachniemy, mierzę zamiary na siły i staram się rozegrać takie sytuację z korzyścią dla wszytskich stron :roll: pozatym kotki też mi szkoda, bardzo przeżyła w ubiegłym roku stratę młodych, straciła je gdy miały ok 2.5-3 m-cy, karmiła je i opiekowała się nimi, jest świetną matką i bardzo mało płodną kotką, jeden miot w u.r. została sama w tym miejscu, inne dorosłe koty, jej rodzina pogineły, nie chcę jej tego robić, wiem że instynkt, wiem że kotki odrzucają młode szybko, zwykle nie mam skrupułów, zabrałyśmy i 2.5 tyg gdy sytuacja tego wymagała a kotkę ciachnełyśmy...a tamta miała synka z ubiegłego miotu i "rodzinę" a ta Tri nie ma nikogo już :( nie tylko maluszki się liczą...każda sytuacja i każdy kot to dla mnie indywidualne działanie w danym momencie dostosowane do sytuacji...no oczywiście czasem mogę dokonywać złych wyborów, nie jestem nieomylna, ale mam nadzieję i tej rodzince pomogę najlepiej jak mogę...szczerze to zastanawiam się nad zostawieniem jej jednego synka :roll: żeby miała z kim dzielić swój los...ona nie zakumpluje się z innymi kotami, jest b płochliwa i wrażliwa, inne koty są w koło, ale stroni od nich...bardzo kochała się z kotką która wpadła pod auto 2 tyg temu :(
Obrazek

Marea

Post » Śro cze 01, 2011 19:57 Re: 2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Ech życie....i ten przymus dokonywanie wyborów...wiem coś o tym.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia]