Franio super miziak zamienił DT w DS ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 20:58 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

martaslupsk pisze:Fraanio :1luvu: :1luvu: :1luvu: .....Andzia w sobotę idzie do nowego domku:):):)

no nareszcie ogłosiłaś to wszem i wobec :P :mrgreen:
:dance: :dance2: :balony:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro gru 01, 2010 9:11 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

:catmilk: :aniolek: :piwa: zdrówko kociaków wreszcie dobre wieści
Obrazek
Mój kochany Micek :)

ziuta.m

Od: Czw sie 19, 2010 7:34

Post » Śro gru 01, 2010 10:24 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Super :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob gru 04, 2010 17:57 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Jak Franio się trzyma? :D Podbił czyjeś serce ? 8)
Obrazek

kinia098

Post » Sob gru 04, 2010 19:58 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Franio z tego co wiem siedzi dziś cały dzień wtulony w Asię i grzeją się i miziają :ryk:
Forumowa Asia wyprowadza się z tego domku ale Franio zostaje, nie wiem czy tymczasowo czy na stałe...musicie Sabiny dopytywać....albo Asia K --> memberlist.php?mode=viewprofile&u=38520

Może Asia jakieś zdjęcie Frania wrzuci? :twisted:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob gru 04, 2010 20:10 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Melduję się :)

Franio jest przewspaniały! Towarzyski, gadający, bardzo grzeczny, człowiek jest dla niego najważniejszy - z zabawek preferuje jedynie skarpety ;-) w momencie, gdy wszyscy śpią i nie ma kto go głaskać. Mruczy bezustannie - przestaje dopiero, jak b. głęboko zaśnie. Żarłok co niemiara, ale go kontroluje. Moim zdaniem świetnie by się czuł w towarzystwie innego kota - miałby się z kim bawić, ale to Wy lepiej wiecie, jak się dogaduje z innymi.

B. delikatnie kicha z pociągnięciem noska - z 2 -3 parsknięcia dziennie, nie wiem, czy iść z tym do weta?

Mieszkam obecnie u kolegi, który się we Franku zakochał (nie dziwię się) i decyzja jest taka, by Franek u niego został na dt. Mówi, że
- dopiero teraz dom jest domem
- z Frankiem można pogadać
- rozumieją się bez słów
- Franek jest najpiękniejszy na świecie

;-) Jak powiedziałam, że trzeba mu zdjęcia zrobić, to on na to - nie nie, nie chcę, nie oddam - normalnie jak dziecko ;) - ale wystawimy go do adopcji, bo chłopak ma plany życiowe obejmujące prawdopodobnie wyprowadzkę do innego miasta do mieszkania, a Franek miał mieszkać w domu z ogrodem (obecnie w takim mieszka). Tak mu tłumaczę. Wypuszczałam zwierzaka według wskazań Sabiny, chętnie wychodził, ale za pół minuty był z powrotem - zapewne zimno w dupkę było. ;-) Dziś cały dzień śpi mi na kolanach, z wyciągniętymi do twarzy łapkami - szczęściarz :) W każdym razie kot do kochania - aklimatyzuje się w mig, jest niesamowity!

Mogę zrobić zdjęcie, jak przyjdzie Michał i znajdzie aparat ;)

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Sob gru 04, 2010 20:19 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Koniecznie zrób zdjęcia Frania! :)

Karena

Post » Sob gru 04, 2010 21:34 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Kurcze, szkoda że kolega w przyszłości może wyprowadzić się do domu, gdzie Franio nie mógłby wychodzić. Gdyby był to dom z ogrodem, to Franio już by pewnie był jego na wieki wieków, amen :mrgreen:
Potrzymam kciuki za domek dla Frania :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Sob gru 04, 2010 23:34 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Franek jest trudny do sfotografowania - w momencie szaleństwa z frędzlami od dywanu trudno było nastawić ostrość, a z bliska wygląda na b. zdziwionego - b. interesował go aparat. Zrobiłam tylko 1 zdjęcie, zanim padła mi bateria, więc dziś tylko to jedno nieudane, ale zawsze widać, że Franek w dobrej formie ;-)

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 05, 2010 15:24 przez Asia K, łącznie edytowano 1 raz

Asia K

Post » Nie gru 05, 2010 0:07 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

:1luvu: ...strasznie się cieszę. Jasne,że można mu stałego domku szukać dalej,ale kto wie-może ta miłość będzie silniejsza :wink:
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Nie gru 05, 2010 10:00 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Dlaczego tak naciskacie na dom z ogrodem. Skoro chłopak zakochał się we Franiu i chce go zaadoptować, to nie widzę problemu. Przecież można nauczyć Frania chodzenia w szelkach i wychodzić z nim na spacery.

Karena

Post » Nie gru 05, 2010 14:21 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

No właśnie, czy Franio garnie się jakoś szczególnie na dwór? zanim go wyrzucono na te działki być może był tylko domowym kotem ale los obszedł się z nim tak a nie inaczej...
Moja kotka tez była wychodząca a teraz mieszam w bloku na 4m pietrze ponad rok juz i daje radę...wcale nie płacze strasznie (przeszło jej na drapanie w drzwi i chęć wyjścia na klatkę schodową, pochodzi po korytarzu i wraca :))...kilka razy w roku w sezonie letnim zabieram ja za miasto i biega luzem...na szelkach srednio jej sie podoba...ale nie widze zeby jakos bardzo cierpiala z tego powodu...wiem ze sa koty ktore bardzo chca na dwor i przyplacaja depresja zamknięcie...ale chyba Franio cieszy sie ze ma domek i ludzia i nie robi awantur o wychodzenie?
Ostatnio edytowano Nie gru 05, 2010 14:29 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie gru 05, 2010 14:28 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

Wieczorem robi awantury, tylko nie do końca wiadomo, czy o wychodzenie, czy o jedzenie ;-) ale widać, że chce wychodzić. Wczoraj był wieczorem się przejść po ogrodzie, ale jakiś obcy kot podszedł i zaczął śpiewać do niego (Franek grzeczny), więc go zabrałam. Cały dzień jest spokojny, ale po 22 zaczyna się skakanie po parapetach i miauczenie niestety. Jeśli się go zdejmie i zacznie głaskać, to na jakiś czas przestaje. Dziś chciałam go wypuścić w ciągu dnia na trochę, by wieczorem był spokój, ale nie chciał - znów tylko pół minuty i do domu. Przez cały dzień to straszny przytulak, ale wieczorem jak widać.
Zresztą tak, jak mówiłam - mimo, że bardzo kolegę lubię, wolałabym, by Franek znalazł stabilny dom, a nie z wizją przeprowadzki. Michał to młody chłopak (27), więc jeszcze wszystko może się zmienić.

Asia K

Post » Nie gru 05, 2010 14:53 Re: Franio, Andzia i Tasiemiec szukają DS !

A może ktoś z rodzinki Michała ma dom z ogrodem, mieszka na wsi i chciałby kota ? 8) Wtedy chłopak mógłby go odwiedzać, a i Franio byłby szczęśliwy :D
Obrazek

kinia098

Post » Nie gru 05, 2010 15:19 Re: Franio- super pieszczoch szuka DS z ogrodem ! I Tasiemiec :)

Rodzinka mieszka wokoło - połączone ogrody, niestety nikt kota nie chce. Ale na pewno znajdziemy mu dobry dom.

Asia K

[poprzednia][następna]