ManiekFIV+ nadal szuka domu,Rysiu po PP-super DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 21, 2010 18:46 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

-kropeczka- pisze:Sorry Justa, myślałam, że Maniuś jest tylko na mięsie... Jeżeli nie, to nie ma problemu.
Co do liczby zwierzaków- wiedziałam, że dajesz DT, ale nie znałam ich liczby... I jestem pełna podziwu, że dajesz radę :ok:

Apropo zainteresowanej pani- może podpowiedzieć jej, że zabezpieczenie newralgicznych punktów wcale nie jest takie trudne ani drogie?
Trzymam kciukasy ogromne- w końcu musi się udać :D

to nie chodzi moim zdaniem o to czy drogie, tylko ludziom sie nie chce czesto. Od kota wola wymagac zeby posluszny byl i nie uciekal zamiast wyeliminowac wszelkie mozliwosci chocby wlasnie poprzez zabezpieczenia okien. Oczywiscie mozna zawsze probowac rozmawiac, uswiadamiac, ale jesli ktos uparcie nie bedzie chcial sie dac przekonac to nie warto sobie taka osoba zawracac glowy. Traktowac to tak, jakby tej osoby nigdy nie bylo, jakby nie bylo takiej rozmowy. Niedawno mialam na NK na profilu mrusiow zapytanie o warunki umowy adopcyjnej. Na wiesc o moskitierach dostalam odpowiedz ze "nie bede wydziwiac z powodu jakiegos kota". Niestety wciaz czesto sie spotykam z protestami ludzi kiedy mowa jest o zabezpieczeniach okien itp. Czesto slysze potem teksty typu: "to tylko wasze widzimisie", "nie bede wywalac niepotrzebnie kasy na bzdury bo wam sie tak uwidzialo"...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 21, 2010 19:41 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

Kociaro wiem, że tacy się zdarzają, ale często są też ludzie nieuświadomieni (ja taka byłam), którzy "w praniu" się uczą, że pewne rzeczy muszą być.
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Sob sie 21, 2010 19:46 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

dlatego tez napisalam, ze sprobowac rozmawiac mozna zawsze :)

Kociara82

Post » Sob sie 21, 2010 19:48 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

Tylko jak zabezpieczyć drzwi wyjściowe z domu które maja być otwarte ... bo okna to moskitiera .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob sie 21, 2010 20:02 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

jest tez moskitiera na drzwi balkonowe (rozumiem, ze ta pani mieszka w domku jednorodzinnym?).Mozna to normalnie otworzyc, bo to jest tak jakby dodatkowe drzwi byly. Moze da sie zamontowac takie cos i na drzwi wejsciowe?... Cos mi sie wydaje, ze tak, ale nie jestem w temacie, wiec pewnosci nie mam. Trzeba by bylo sie dopytac u osob, ktore sie znaja na tym.

Kociara82

Post » Sob sie 21, 2010 20:04 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

na drzwi też może być

ale jak drzwi to domek?
z ogródkiem?

wychodzące koty przecież wracają ...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob sie 21, 2010 20:19 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

Ta pani na nic takiego się nie zgodzi :roll: A Maniek nie powinien samopas chodzić z powodu FIV a i by jej cały czas miauczał przed otwartymi drzwiami ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sie 21, 2010 20:31 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

zliczenie za lipiec :

MIAU.PL:

Izydorka ------------------------- 25 zł
P.Stanisława ------------------- 45 zł
Taizu ----------------------------- 100 zł
Miłka ----------------------------- 40 zł
Mar9 dla Eustachego ------- 10 zł
25 zł Luinloth dla Mańka --- 25 zł
P.Małgosia --------------------- 15 zł
Izydorka --------------------------25 zł
P.Marta dla Czorta ----------- 120 zł
P.Beata dla Maji --------------- 20 zł
Estre ----------------------------- 20 zł
Margo 22------------------------ 50 zł
RAZEM : 495 ZŁ

DOGOMANIA . PL :
-Aga- bazarek dzieciecy --- 50 zl
Sylwija dla Rudzika --------- 60 zł
Izzie 1983 dla Pedra ------- 10 zł
Bico dla Pedra -------------- 10 zł
Brysio dla Pedra ------------ 10 zł
Madcat dla Pedra ------------- 5 zł
Maks dla Myszki -------------- 10 zł
Monika z Katowic dla Myszki - 35 zł
Malinka dla Myszki ---------- 10 zł
Agata 51 dlaMyszki ---------- 20 zł
RAZEM : 220 ZŁ

WSZYSTKO RAZEM : 715 zł

WYDATKI
Weterynarz --------------------- 400 zl
R.C. URINARY ----------------- 160 zł
żwirek ----------------------------- 150 zł
mieso drobiowe i watrobka -- 128 zł
Purina ----------------------------- 139 zł
feliway ----------------------------- 66 zł
Krople do oczu ------------------ 21 zł
RAZEM 1064 zł
oraz
Beteka bezpośrednio do weta 150 zł
Podziękowania tez dla Komitetu Pomocy dla Zwierząt w Tychach sfinansowanie Interferonu dla Manka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo przepraszam że dopiero teraz , ale brak czasu ....
Bardzo wam wszystkim dziękuje za tak wielka pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chce tez podziękować wspaniałym weterynarzom dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA za leczenie moich zwierzaków , za toze zawsze moge na nich polegać , bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo tez chce podziękować dwóm sklepom zoologicznym za pomoc , za zbiórkę karmy . sklepowi MINI-ZOO z ul arkadowej 1 z os A oraz sklep ŻAKO ul Piusuckiego koło hal targowych :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sie 21, 2010 20:42 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

Justa&Zwierzaki pisze:Ta pani na nic takiego się nie zgodzi :roll: A Maniek nie powinien samopas chodzić z powodu FIV a i by jej cały czas miauczał przed otwartymi drzwiami ...

skoro sie nie zgadza to nie ma o czym rozmawiac. Jej strata :conf: :kotek:

Kociara82

Post » Sob sie 21, 2010 21:40 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

Kociaro święte słowa :D

Najważniejsze że jest zainteresowanie- odpowiedni domek się znajdzie- i to taki, który nie będzie marudził na "dzień dobry" :D

Maniuś dobranoc :D Niech ci się super myszki przyśnią

PS. Mnie nie będzie przez około tydzień- jadę się urlopować. Po przyjeździe powinnam coś wiedzieć o domku w którym już jest fivkowy kotek z lecznicy weterynaryjnej, w której mam "konszachty" :D
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Post » Sob sie 21, 2010 21:59 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

ta pani nie wie co traci, phi :) Takiego fajnego kiciusia moglaby miec, dla niego warto troche sie poswiecic :ok: jak nie to nie, ciciunio znajdzie swoja "ludzka milosc" :ok:

wypocznij, Kasiulek :) Moze tam, gdzie jedziesz, rozwiesisz kilka plakatow Maniuniowych? :ok:

Kociara82

Post » Sob sie 21, 2010 22:46 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

Kociara82 pisze:ta pani nie wie co traci, phi :) Takiego fajnego kiciusia moglaby miec, dla niego warto troche sie poswiecic :ok: jak nie to nie, ciciunio znajdzie swoja "ludzka milosc" :ok:

wypocznij, Kasiulek :) Moze tam, gdzie jedziesz, rozwiesisz kilka plakatow Maniuniowych? :ok:

Z chęcią bym porozwieszała, ale nie w Tunezji- bo tam się będziemy wakacjować.
Jak wrócimy będę miała jeszcze parę dni laby to poszaleje na dalszą skalę, macie to jak w banku :D

Trzymam wielkie :ok: za Maniusia
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Post » Sob sie 21, 2010 23:06 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

przetlumacz na tamtejszy jezyk i rozwies :ryk: :ryk: jeszcze tam zadnego tyskiego mruczka nie bylo :D :ryk:

Kociara82

Post » Nie sie 22, 2010 11:31 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

Kociara82 pisze:przetlumacz na tamtejszy jezyk i rozwies :ryk: :ryk: jeszcze tam zadnego tyskiego mruczka nie bylo :D :ryk:

Oj zdziwiłabyś się gdzie są tyskie mruczki :roll:
Osobiście znam tyskiego mruczka na Islandii :D
:ok: za domek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie sie 22, 2010 13:46 Re: FIV-kowy Maniek.Kot zwyczajny-niezwyczajny.Poszukiwania DS..

bozena640 pisze:
Kociara82 pisze:przetlumacz na tamtejszy jezyk i rozwies :ryk: :ryk: jeszcze tam zadnego tyskiego mruczka nie bylo :D :ryk:

Oj zdziwiłabyś się gdzie są tyskie mruczki :roll:
Osobiście znam tyskiego mruczka na Islandii :D
:ok: za domek

wooooooooooowwwwwww!!! ciekawe po jakiemu on tam mruczy :ryk:

Kociara82

[poprzednia][następna]