"Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 10, 2013 21:18 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 Norwegów........

Bedetka pisze:(...)
Jak tak patrzę na te pierwsze zdjęcia i te teraz to to chyba nie jest Bielnik, pokręciłam coś...?

Twoje zdjęcia chyba prezentują Ryżyka jakby. Cociaż nie, Ryżyk ma większy szpic białego na czole i chyba nie ma rudej plamki pod brodą (jak na Twoich zdjęciach).
:roll: RYŻYK :arrow: Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 10, 2013 21:23 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 4 razy
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Czw sty 10, 2013 21:20 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

:(
A co mu jest?

A propos uchylnych okien...
Moja pierwokotna, jako kociak, skoczyła na gorną krawędź uchylonego okna. Siatki mielismy w planach, ale jakoś tak na wiosnę. TZ siedział dosłownie tuż pod oknem, przy kompie, 30 cm od okna. Zauważył. Zdążył wariatkę złapac za ogon i wciągnąć do środka. Gdyby był choć metr dalej- mała by sie przesmyknęła górą, zjechała po szybie na pochyły, metalowy parapet i spadła z drugiego piętra. Siatki założyliśmy na biegu. Moskitiery, specjalnie wzmacniane. Korzyść uboczna- brak owadów w domu, ale miny fachowców, zakładających nam moskitiery w grudniu- bezcenne :twisted:
Osiatkowane mam jedno okno w każdym pomieszczeniu. Tych okien używam do wietrzenia. Pozostałych się nie otwiera nigdy, tylko do mycia.
Balkon osiatkowany po sufit (po drodze- tymczasowo, pracowo, wynajmowalam dwa inne mieszkania, w każdym z nich siatkowalam balkon). Na drzwiach balkonowych dodatkowo mam założoną siatkę-moskitierę. To juz dla mojej wygody, bo robactwa nie znoszę. A koty drzwi balkonowe muszą sobie otwierać łapą i dziobem, więc uff... odpadło mi znoszenie do domu upolowanych ciem i chrząszczy. Same plusy :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw sty 10, 2013 21:20 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 Norwegów........

kotkins pisze:5.RYŻYK (faworyt kotkinsa..:))
Uroczy- kocha ludzi poprostu!(02.2011)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

ManfredkotTusi pisze:Twoje zdjęcia chyba prezentują Ryżyka jakby.

no właśnie chyba też nie...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Czw sty 10, 2013 21:43 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Bielnik ma biała głowę. Bielnik trafił do lecznicy z podejrzeniem pp, które potwierdziły testy........potem pojawił się płyn w otrzewnej. Ale tak po pp być może. Ilośc płynu się zmniejszała.......stan powolutku sie poprawiał

Wczoraj dostałam info, ze znów jest gorzej - kot z niewiadomych przyczyn wysoko zagorączkował. Ma mieć zrobione ponowne USG. Wiecej nie wiem
Ostatnio edytowano Czw sty 10, 2013 22:16 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 10, 2013 22:13 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

trzymam kciuki za pięknego Bielnika :ok:
Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this.

ewiczka

Od: Nie gru 30, 2012 23:05

Post » Pt sty 11, 2013 2:05 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Mocne kciuki za Bielnika.
Kocie walcz. Dasz radę.
Oby to nie było to, co takie objawy mogą zwiastować. Niech chłopak wygra.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt sty 11, 2013 2:25 Re: Szaleństwa ciąg dalszy czyli 12 Norwegów........

Bedetka pisze:
kotkins pisze:5.RYŻYK (faworyt kotkinsa..:))
Uroczy- kocha ludzi poprostu!(02.2011)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

ManfredkotTusi pisze:Twoje zdjęcia chyba prezentują Ryżyka jakby.

no właśnie chyba też nie...

Może to Bazyli z persów co to pojechał do DT do magaaaa i aktualnie zamelinował się pod wanną?
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Pt sty 11, 2013 9:47 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

ManfredkotTusi pisze:Może to Bazyli z persów co to pojechał do DT do magaaaa i aktualnie zamelinował się pod wanną?

A wiesz, że jest taka szansa... Neigh mi napisała, że dostanę zdjęcia Felicji, Michasi i Bielnika i tak bezmyślnie wkleiłam... Idę na persy dopytać magaaaa, dzięki ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt sty 11, 2013 9:50 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

:ok: :ok: :ok: za Bielnika :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sty 11, 2013 19:04 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Bedetka pisze:
ManfredkotTusi pisze:Może to Bazyli z persów co to pojechał do DT do magaaaa i aktualnie zamelinował się pod wanną?

A wiesz, że jest taka szansa... Neigh mi napisała, że dostanę zdjęcia Felicji, Michasi i Bielnika i tak bezmyślnie wkleiłam... Idę na persy dopytać magaaaa, dzięki ;)

To na bank jest Bazyli - super partyzant ...
nie dość że się ukrywa pod wanną to jeszcze się świetnie kamufluje na zdjęciach z pseudo-rasą , czyli nie wiesz w jakim typie człowieku ... persa... syberyjczyka... o nie . Bazyli się sam nie sypnie kim jest kot na zdjęciu :mrgreen:
Bo Bazyli to jest super cichociemny :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 11, 2013 20:28 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Witam, jak wygląda na chwilę obecną stan zdrowia Bielnika?

KaFela

Od: Pt sty 11, 2013 20:13

Post » Pt sty 11, 2013 22:00 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Na dzień dzisiejszy nie wiemy,ale ponieważ nie mamy diagnozy- trudno liczyć na "adopcyjność" w najblizszym czasie.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sty 11, 2013 22:47 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

A ja ponownie lekki off-topic informacyjny, dla zainteresowanych.

Firma DAMROK osiatkowania (Warszawa) - http://www.osiatkowania.pl/
aktualnie (bo zima) nie ma kolejki i długich terminów oczekiwania a normalnie działają także zimą bez problemu :)
Zatem gdyby ktoś nieosiatkowany chciał się osiatkować, to może nie warto czekać na wiosnę/lato.
SZKUCIA i CUDNY vel HUNCWOT
Obrazek Obrazek

marguerite

Od: Nie lis 13, 2011 15:09

Post » Pt sty 11, 2013 23:04 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

marguerite pisze:A ja ponownie lekki off-topic informacyjny, dla zainteresowanych.

Firma DAMROK osiatkowania (Warszawa) - http://www.osiatkowania.pl/
aktualnie (bo zima) nie ma kolejki i długich terminów oczekiwania a normalnie działają także zimą bez problemu :)
Zatem gdyby ktoś nieosiatkowany chciał się osiatkować, to może nie warto czekać na wiosnę/lato.

Znam. KOCIARZE z krwi i kosci - czuja bluesa.......mozna śmiało polecić:)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 12, 2013 14:21 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Juz z Tigrusia jedziemy... ziaje, troche sie wydziera, ewidetnie nie lubi jeździc autem :(. Biedna, musi jakos wytrzymac te 3 godziny jazdy. Jest przesliczna, cudo!

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]