♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 14:24 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Pochodzę z Bydgoskiego. Teraz już tu nie mieszkam, ale często przebywam no i znam okolicę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Śro sty 16, 2013 17:39 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

katimal pisze:Pochodzę z Bydgoskiego. Teraz już tu nie mieszkam, ale często przebywam no i znam okolicę.

Pod kocim względem to znam tylko odcinek mickiewicza do matejki, dalej ze względu na zabudowę mam wiedzę zerową jak z kotami, to chyba wiedzą tylko mieszkańcy tych kamienic bo tylko oni mają dostęp do podwórek.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Śro sty 16, 2013 17:52 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

golla pisze:Tak, wszyscy kupują z super/hipermarketów, przyznam się, że dla dziczków też to kupuję, bo nie jestem milionerem, wiadomo, że ta karma tańsza jest od np. Royala. Szkoda, że tej droższej nie można dostać w supermarketach. Moja mama np. kupuje taką karmę dla swojej kotki, która jest w sklepie, na internet i bawienie się w zamawianie większość ludzi nie ma czasu a sklep zoologiczny daleko. :?

Z dziczkami jest inna sprawa bo one mogą sobie złowić ptaka albo myszkę dodatkowo a taki kotek zamknięty w domu jest skazany tylko na to co mu damy (a nie jest wegetarianem żeby jeść zboże), ja tym na dworzu daję purinę cat chow ale średnio lubią ją, wolą mokre ...
Ze względu na liczbę dziczki często są dokarmiane tańszą karmą i tego nie piętnuję.

Ja też nie jestem milionerem dlatego łapię się na wszystkie promocje i kupuję w największych opakowaniach jak te w sklepach zoologicznych w najtańszych sklepach internetowych z wszystkimi zniżkami ze względu na jakieś tam kryteria.

Wielu ludzi dla których pieniądze nie są problemem i tak karmi tą z marketów bo są przekonani że jest wspaniała, efekt prania mózgu przez reklamy. Twój kot kupowałby ... no cóż dziecko też kupowałoby jedzenia z macdonalda a nie byłby to najlepszy wybór.

piano

Post » Śro sty 16, 2013 21:41 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

piano pisze:
katimal pisze:Pochodzę z Bydgoskiego. Teraz już tu nie mieszkam, ale często przebywam no i znam okolicę.

Pod kocim względem to znam tylko odcinek mickiewicza do matejki, dalej ze względu na zabudowę mam wiedzę zerową jak z kotami, to chyba wiedzą tylko mieszkańcy tych kamienic bo tylko oni mają dostęp do podwórek.

No bez przesady, ja też nie znam wszystkich kotów z Bydgoskiego :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Śro sty 16, 2013 21:51 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Fajnie byłoby gdyby to osiedle było osiedlem wzorcowym - kotki wykastrowane i żadne stąd nie trafiające do schroniska....
Marzenia :D

Za to jest w moim rejonie jedna młoda kotka (nie rodziła jeszcze) do kastracji w dodatku trudna do złapania w dodatku ma chyba ruję, :(
jeden kotek z podejrzaną łapką tylną (nie wiem co z nim nie umiem go rozpoznać jak nie ma jego brata, szarych kotów nie ogarniam, jest tu ich z 2-3 nie rozpoznaje ich :( w dodatku na zimę się takie duże i puchate zrobiły)
i chyba znowu w opuszczonej kamienicy zamknięto kota co ostatnio skończyło się zagłodzeniem kota na śmierć i podrzuceniem go w krzaki pod moim domem.

piano

Post » Czw sty 17, 2013 0:04 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Kocicę trzeba by złapac na sterylkę. Chociaz spróbowac, bo za chwile beda kociaki..... o
ja mialam taką jedna trudną do złapania, ale udalo się - po kilkunastu próbach w deszczu, po nocy i ze skakaniem z ciażowym brzuchem przez płot :? Mam spokojne sumienie. Jakbyś potrzebowała pomocy, pisz, może będe ci w stanie pomóc....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Czw sty 17, 2013 12:27 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Wiem że trzeba ją złapać ale jest środek zimy i trzebaby ją przechować do ocieplenia a na to nie ma nikt warunków,
ponadto w ujemnych temp karma zamarza i nie przyciąga kotów no i koty są pochowane :(. Chyba trzeba czekać do ocieplenia? To córka innej bardzo trudnej samicy. Ale ona jest też trudna inaczej. No i jeszcze przeszkadzające kocury co się do klatki cwaniaki pchają.

piano

Post » Czw sty 17, 2013 13:24 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Jeśli uda ci się ją przyzywczaic do przychodzenia o stalej porze na jedzenie, to juz polowa sukcesu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Pon sty 21, 2013 16:08 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

piano pisze:Fajnie byłoby gdyby to osiedle było osiedlem wzorcowym - kotki wykastrowane i żadne stąd nie trafiające do schroniska....
Marzenia :D

Za to jest w moim rejonie jedna młoda kotka (nie rodziła jeszcze) do kastracji w dodatku trudna do złapania w dodatku ma chyba ruję, :(
jeden kotek z podejrzaną łapką tylną (nie wiem co z nim nie umiem go rozpoznać jak nie ma jego brata, szarych kotów nie ogarniam, jest tu ich z 2-3 nie rozpoznaje ich :( w dodatku na zimę się takie duże i puchate zrobiły)
i chyba znowu w opuszczonej kamienicy zamknięto kota co ostatnio skończyło się zagłodzeniem kota na śmierć i podrzuceniem go w krzaki pod moim domem.

Jak tak dalej pójdzie z wyłapywaniem przez ciebie kotów to niedługo twój rejon będzie mega wzorcowy. Poważnie. Podoba mi się twoje podejście, też takie miałam, ale je już straciłam. W tym miesiącu poszło u mnie bardzo dużo pieniędzy na bezdomne koty, bo mam dla nich litość. Weterynarze się scwanili, wcale nie obchodzą ich zwierzaki. Windują ceny ile się da. Za szczepionkę przeciw grzybicy biorą 50zł. a ceny w hurcie są 3x mniejsze, za szczepienie przeciw grypie dla dorosłego człowieka trzeba dać 30 zł. To przerażające żeby zarabiać na szczepieniu 300%. Niedługo ludzie będą woleli zwierzaki usypiać niż szczepić. A te szczepienia na grzybicę są tylko dobre i pomogą, żadne leki, więc co zrobić, a może oddać z grzybicą do schroniska, tam by się nie bawili w leczenie, to wiem. Jak tak rzucasz pieniędzmi w klinice wet., to potem masz już dosyć, bo ile można, Gmina ci za to nie odda a to przecież nie twoje koty, a ty na pieniądzach nie leżysz. Koło się zamyka, albo się przyglądasz cierpieniu albo płacisz. ...a weterynarze ręce zacierają.
A ktoś dzwonił w sprawie maluchów, jakieś nowe wieści?

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro sty 23, 2013 22:11 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Kociaki proszą o domek. Może ktoś na forum zauważy wątek Piano i kociaki mu się spodobają. Takie słodkie maluchy.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw sty 24, 2013 17:04 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

No niestety na takie hobby potrzebna rzeka pieniędzy coś o tym wiem :( i nie było by problemu jakbym sama na to zarabiała
a tak to wszystko spoczywa na barkach mojej mamy która nie umie mi odmówić ale umie później ciągle się ze mną o to kłócić bo nie ma skąd na ten kram brać przy dwóch bezrobotnych dzieciach i stadku zwierząt.
Może popróbuj z tą szczepionką w rożnych lecznicach ceny są bardzo zróżnicowane jak robiłam wywiad o cenę na test na białaczkę/FIV w jednej lecznicy ten test był za 50 zł a w innej 150 zł.
Szczepienia jak kot dorosły to wystarczy podobno jedno, a czasami nowy dom bierze na siebie ciężar szczepień.
Też mnie wizja szczepień przygniotła jak w wakacje w miesiąc z 2 kotów miałam 6...

Region nie będzie wzorcowy bo przychodzą nowe koty hehe ten region jest dla wielu bardzo atrakcyjny... Pustostany, krzaki, ogrodzone niedostępne ogródki...
Teraz Pani karmicielka stwierdziła w środku zimy że nie będzie kotów karmić bo się obraziła na cały świat a jak miały być kastrowane to były zalewane jedzeniem tak że ono się psuło, kotów nie można było połapać 13 małych kotów się całkiem bezsensu urodziło dzięki takiemu zachowaniu. JAk kocicę w ciąży próbowałam łapać to robiła wielka aferę na cały Toruń.
Fajnie nie ma co...
A kogo stać na karmienie teraz 12 dorosłych kotów na pewno nie bezrobotnych, czasem żałuję że się nie urodziłam kilkadziesiąt lat wcześniej to bym teraz miała gwarantowaną emeryturę i wszystko gdzieś.
Ostatnio edytowano Czw sty 24, 2013 21:33 przez piano, łącznie edytowano 2 razy

piano

Post » Czw sty 24, 2013 21:30 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

O rety nawdychałam się KRETA do rur niechcący i gardło mnie piecze no ..... AAAAAAAA

piano

Post » Czw sty 24, 2013 22:28 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Piano nie zartuj to mocno toksyczny preparat moglas poparzyc przelyk, idz lepiej do lekarza!!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt sty 25, 2013 14:25 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Wiem wiem :( ale skubaniec był bezwonny. I niechcący się "poinhalowałam". Dobrze że już mi przeszło bo czułam takie coś jak przy zaczadzeniu.

Kotki nieustannie robią mnie w konia. Nasza ulubiona zabawa to w ganianego ;). Są już zaszczepione i kupa jest ok. Ależ one szybko rosną
teraz to już widać że to chłopaki niezaprzeczalnie i dlatego chyba trzeba je wykastrować - myślę jakby to zrobić najtaniej.
Są oswojone ale tylko w stosunku do mnie ... Co by ty zrobić żeby lubiły także i innych ludzi a w szczególności tych którzy mieliby ich zaadoptować?

piano

Post » Sob sty 26, 2013 19:03 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

a pozostałych domowników tolerują?
MAŁA Obrazek SPIJ SPOKOJNIE STOKROCIU Obrazek

mala1996

Od: Pon sty 16, 2012 19:47

[poprzednia][następna]