MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 30, 2012 12:22 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

czekam w pogotowiu jakby co działamy.
Oby wszystko sie wyjaśniło i szło ku dobremu.
szkoda że nie moge żadnej kici podarować domku u siebie, mam przepełnienie i bialaczkę - jeden kot.
Mam nadzieje że znajoma sie zdecyduje na razie jest poza Polską.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Śro maja 30, 2012 13:36 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ulka18 pisze:
Aga_ pisze:I jeszcze jedna ważna wiadomość :można wchodzić w soboty, ale nie ma w te dni adopcji.
Czyli wolontariat tez moze wchodzic w sobote? Czy tylko zainteresowani adopcja psa/kota? Kto tak powiedzial - ktory urzednik?

Z wiolontariuszy, na prawie sa dwie dziewczyny. Mnie tam z nimi widziano, to tez wchodzę. Jak przyjdą nowi pracownicy to nie wiem jak to bedzie wyglądać. W soboty można sobie przyjść i poszukać zwierzaka do adopcji ( według pracownicy). My się tego dowiadujemy w dziwny sposób. Kolega poszedł po psa w poniedziałek i usłyszał, ze mógł już w sobotę go obejrzeć, a w poniedziałek zabrać.
Aga_

Post » Czw maja 31, 2012 10:14 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

No zupełnie nie ma organizacji, postanowień, jedna wielka dezorganizacyjna.
Oby sie to jakoś unormowało na korzyść zwierzaków :ok:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Nie cze 03, 2012 20:56 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

rene010 pisze:No zupełnie nie ma organizacji, postanowień, jedna wielka dezorganizacyjna.
Oby sie to jakoś unormowało na korzyść zwierzaków :ok:

Taką mam nadzieje, że się to unormuje w końcu. A tym czasem cisza, żadnych wieści...
Aga_

Post » Pon cze 04, 2012 9:50 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

:ok: do góry.
:ok: za dobre wiadomości.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon cze 04, 2012 10:12 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

No zupełnie nie ma organizacji, postanowień, jedna wielka dezorganizacyjna.
No niestety, tryb urzedniczny mieli wolno, bardzo wolno. Na razie trwa nauka np. ze koty nie choruja na nosowke? Wiedzialyscie? Ha!
Co na plus, ze maja juz gotowane jedzenie, widzialam mieso z makaronem, chyba mieso z puszki (troche przywiozlysmy i zostawilysmy).
Dokladnie tlumaczylysmy nt. kocich chorob, jak powinny byc leczone i ze WSZYSTKIE powinny byc naraz leczone. Co to za oddzielenie kotow zdrowych i chorych, zwykla druciana siatka. Jak wszystkie wyzdrowieja, wtedy dopiero mozna szczepic, najpierw tricatem, potem quadro. Nie wiem jednak czy tak sie stanie, bo kasa, kasa.

Podobno maja byc podpisane umowy z wolontariuszami na 1 miesiac, nie wiem czy na probe czy jak!?!
W sobote nie da sie wejsc, my niby bylysmy umowione z panem zarzadzajacym schronem, a i tak pracownik nie chcial nas wpuscic, mimo ze nas zna. Musial ten pan z urzedu przyjechac i potwierdzic, ze pozwolil nam wejsc.

Przy okazji weszla pani Beata z Rzeszowa, ktora przyjechala po malego kotka, a wyszla z super milym burasem calkiem doroslym. I ten buras naprawde ja wybral, robil wszystko, zeby wyszla z nim. Przekochany, madry kot. Od razu pojechali do Tomka Mrozowskiego, jest kocina leczona na kk.

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Pon cze 04, 2012 10:33 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

:ok: oby więcej dobrych wieści adopcyjnych :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon cze 04, 2012 10:39 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Kociny tak bardzo czekaja, szczegolnie jeden rudas tak sie pcha do ludzi, do torebek zaglada.
Malwinka ulubienica Aga_ tez jest wspaniala, a jaka gadatliwa i narączkowa. Cudna kocina.

Ulka18

Post » Wto cze 05, 2012 19:40 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Jadę jutro do Mielca na kilka dni. Zobaczymy czy będą chcieli karmę dla kotencji.

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Śro cze 06, 2012 9:50 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

melancholia4 pisze:Jadę jutro do Mielca na kilka dni. Zobaczymy czy będą chcieli karmę dla kotencji.

:1luvu: :1luvu: Ja w imieniu Kotencji dziękuję :1luvu: :1luvu:

Nie poddajemy sie :ok:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pt cze 08, 2012 12:53 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Jutro jedziemy do schroniska, mamy zezwolenie na wejscie. Oby byla pogoda.
Dla kotow mamy dobra sucha karme, puszki, kielbaski.
Moze znowu wyadoptujemy jakas kocine.

Ulka18

Post » Pt cze 08, 2012 13:07 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ulka18 pisze:Jutro jedziemy do schroniska, mamy zezwolenie na wejscie. Oby byla pogoda.
Dla kotow mamy dobra sucha karme, puszki, kielbaski.
Moze znowu wyadoptujemy jakas kocine.

:ok: :mrgreen: super ale się cieszę. Jest bezproblemowo?

za koteczki :ok: :ok: :ok: i dobre wieści :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pt cze 08, 2012 13:15 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Bezproblemo nie jest, trzeba miec zezwolenie na wejscie tzn. my ze starej grupy musimy miec. Musimy sie awizowac ;-) Ktos z um musi nas wpuscic. Dziewczyny z Mielca wchodza bez eskorty, sa znane pracownikom. Nas tez znaja, ale chyba maja zakaz wpuszczania nas bez zezwolenia.

Mam zrobiony sektor A i B psich boksow, czesc psow jest juz na nowej stronie. Koty na razie trzeba wyleczyc z kk,zeby mozna bylo wiekszosc oglaszac. Dalam te zdrowsze na wyrozniona tablice, ogloszenie zbiorowe.

Ulka18

Post » Pt cze 08, 2012 13:19 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Dużo tak mniej więcej jest tam kotów i psów
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pt cze 08, 2012 13:56 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Podobno ok. 270-280 psow i ok. 50 kotow. Wg mnie schron jest przystosowany dla 150 psow i ok. 30 kotow.

Ulka18

[poprzednia][następna]