*Opole-Krakusik-w swoim nowym domu u Boo77. :)*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 18:41 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Obrazek
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie lut 07, 2010 18:55 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

śliczny jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jak gojenie dziąsełęk? boli coraz mniej? a oswajanie?
jak Abisia, już u Was?
A te testy?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Nie lut 07, 2010 18:58 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Elegancki kawaler i tez ma 7 włosków białych na krzyż jak mój Oski. Słodziak.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Nie lut 07, 2010 19:52 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Myślę, że z dziąsełkami jest lepiej. Dowodem jest już praktycznie cała pochłonięta micha chrupek i dzisiaj spora porcja surowej wołowinki - nie zmiksowana ale drobno krojona :)

Piccolo, co do testów i dalszego postępowania to myślimy nad nimi z Wetką. Chcemy opracować najlepszą strategię. Jak tylko będę coś wiedzieć więcej, od razu dam Ci znać.
Obrazek

Boo

Post » Pt lut 12, 2010 19:08 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Serdecznie zapraszam na Bazarek. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto lut 16, 2010 14:44 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

co słychać u czarnego przystojniachy? :D

pozdrawiają go gorąco Zezik i Miluś :kotek: :kotek:

piccolo

Post » Śro lut 17, 2010 17:54 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

No więc tak...

Wieczne Dziecko o rozmiarach małego niedźwiadka ma się względnie dobrze. Zdrowotnie wciąż jesteśmy w stanie zawieszenia czekając na początek marca i test na białaczkę. Chyba, ze wcześniej przyjdą negatywne wyniki Abby z Laboklinu. Co do rozkwaszonego nosa o którym wspominałam, to ranka na pół nosa wciąż jest :? Po szczegółowym obglądzie przez naszą wetkę wszystko wskazuje, że nos został rozcięty. Najprawdopodobniej Fufek uciekając jak to ma w zwyczaju w popłochu przed Niewyobrażalnym Zagrożeniem (czyt. przede mną, Grześkiem, reklamówką na siuśki, własnym cieniem) rozwalił sobie o coś nos :? lekki katarek a raczej kichanie i woda z nosa była wywołana opuchnięciem tego noska i szybko ustąpiły. Także w tej chwili najbardziej martwiący jest ten niezagojony nochal :?

Co do paszczy to też jest lepiej. Zniknęły wszelkie nadżerki! :D Dziąsła się goją dość wolno, niestety doszło do sporych rozrostów dziąseł i takich kalafiorowatych narośli :( Ale się goją a Fufek pożera miskę chrupek w jakieś 2-3 dni :) Surowizna też wróciła do łask!

Sierść, z którą mieliśmy spory problem też pięknieje :) Kot jest już pięknie lśniąco-czarny. Na początku sierść była trochę zaniedbana - jak się miał chłopak myć z taką paszczą :( Zapaszek był powalający, z nerwów tona łupieżu i do tego sierść wychodziła garściami. Poprawa nastąpiła już po zabiegu a od około 2 tygodni Fufek dostaje Kerabol i sierść dosłownie w oczach się zmienia :) Karola, nie ma już "ślinowych dredzików" ;) (Kupowałam kiedy pieruńsko drogie EfaOil - w porównaniu do Kerabolu mogą sobie to pod pachę wsadzić :twisted: ).

No i sam Dzieciak. Waży piątkę z haczkiem, niedużym, na razie ;) I w sumie to ma jeden tryb działania - Głaskaj Mnie Mode. Zastanawiamy się z Grześkiem nad jakąś automatyczną ręką do głaskania czy cóś :? On wciąż drze japę by się nim zajmować! Wyciąga się wzdłuż i wykłada w szerz i tylko głaskaj, głaskaj, głaskaj. I nieważne, że jest 3 w nocy :twisted: Przychodzi do łóżka, strzela barana a za barankującą głową leci całe 5 kg Niedźwiadka :? Zakrywając sobą moją twarz a co za tym idzie mój nos prowadząc do rychłego uduszenia się.
Fufek to właśnie takie wieczne dziecko - głaszcz, baw się, interesuj się mną. Przyznam, że Fufkowi bardzo brakuje kociego towarzystwa :( On bardzo chce mieć kolegę czy koleżankę, chce mieć z kim się bawić i nie siedzieć samotnie w domu :( Mam nadzieję, że testy wyjdą negatywne i będziemy mogli szybciutko szukać Fufkowi domu z towarzystwem.
Fufek ma czasami jeszcze jeden tryb działania - "Spierdzielać Mode". Tryb ten włącza się nagle, bez uprzedzenia i bez wyraźnej przyczyny. Kot napierdziela ile sił w nogach i tyle go widzieli :roll:

A tak w ogóle to cudo!
Obrazek

Boo

Post » Śro lut 17, 2010 19:09 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

No w końcu to przecież nie kot jest dla Ciebie tylko ty dla kota :ryk:
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro lut 17, 2010 22:47 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Patrycjo -jak zwykle super relacja :D świetnie się ciebie czyta dziękuję :1luvu:

Wieczne Dziecko, Niewyobrażalne Zagrożenie, Spierdzielać Mode, Głaskaj mnie Mode - cały Fufek :lol:
utrafiłaś w sedno :D
cieszę się że ze zdrowiem chłopaka coraz lepiej, zmartwił mnie tylko ten nosek bidny ale to przecież do wesela się zagoi prawda ? :)
U mnie na sierść dostawał kapsułki Gammolen - ale bez większej poprawy

U mnie Fufuek nie był aż tak namolny z głaskaniem - miał jednak solidną konkurencję do głasków i pewnie dlatego tak się nie rozbisurmanił jak u Was :D
Z kolei jego baranki strzelane z impetem prosto w nos dobrze pamiętam 8)

Tak jak piszesz Fufek jest bardzo towarzyskim kotkiem - absolutnie nie nadaje się na jedynaka, myślę że najlepiej odnalazł by się w trójkącie :wink:

A nie podbił Waszego serca na tyle aby u Was zostać ? Tak tylko pytam :oops:

a jakieś zdjątko ??? :oops: da radę ???

piccolo

Post » Wto lut 23, 2010 19:40 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

-Buffy-

Post » Śro lut 24, 2010 14:08 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Ależ wieści doczytuję :wink: mam co nadrabiać :oops:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Śro lut 24, 2010 14:22 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

dzikusku miło Cię widzieć :D

gdzie byłaś jak Cię nie było ? :D

piccolo

Post » Nie lut 28, 2010 13:57 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Wczoraj byliśmy na urodzinach przyjaciela Grzesia, dziś Grześ ma syndrom dnia następnego :lol: FooFoo łączy się z Grzesiem w bólu ;) trochę nie ostre, bo bez lampy musiałam

Obrazek

Proszę o zachowanie powagi i kultury w ewentualnych komentarzach :twisted:
Obrazek

Boo

Post » Nie lut 28, 2010 14:17 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

Rozbrajające. :D

-Buffy-

Post » Nie lut 28, 2010 15:57 Re: *Schr.Opole-Krakusik-BARDZO PILNE. DT u Boo77.*

A pytałaś się zainteresowanego czy zdjęcie na miau mozesz wrzucic? Czy korzystasz z okazji, że miau nie czyta i nie będzie wiedział? :mrgreen:

A tak wogóle to super fotka , bardzo przystojnie obaj panowie wyszli :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]