Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 25, 2020 9:58 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Kunegunda na pewno będzie radością dla swoich ludzi! Niech Ci się dobrze wiedzie, wesoła Kundziu! :ok:
ewar, lepiej się blisko śmietników nie kręcić, to też siedlisko wirusów. uważaj na siebie. dużo zdrówka i spokoju ducha. oby koty miały się dobrze.

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

Post » Sob kwi 25, 2020 10:10 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Komuś przeszkadzało poidełko... albo po prostu ktoś ukradł, bi to taka okrągła oodstawka pod do icę była... jestem wsciekła, bo akurat przyleciał jakiś nietypowy ptaszek, a tu wody niet. Zlamalam się i wystawiłam nową podstawkę... akurat miałam...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob kwi 25, 2020 12:52 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Po kolei. Pojechałam do bezdomniaków, jak tylko trochę się chmurzyło. Po drodze już padało, a u Jadzi po prostu strugi deszczu :( Biedna kocina otrząsała się tylko jak pies i jadła. Potem mądre zwierzę pokazało głupiej babie, że przecież jest komin z daszkiem i mogę jej tam dać jedzenie, co też zrobiłam. Byłam u Kulek, nie było żadnego kota, ale może to z powodu deszczu. jedzenie zostawiłam, nie zamoknie, bo jest zrobiony daszek z meblowych drzwiczek, nawet to nieźle wygląda. Ktoś u kotów był, przyniósł puszkę Kitekata i saszetkę Whiskasa. Zgadliście :mrgreen: Opróżnił je i puste zostawił przy domku. Żadne zwierzę nie jest takim omełtuchem jak człowiek :evil:
Kupiłam dzisiaj miedzy innymi kurze wątróbki, były po 2,99 zł za kilogram. Zwykle są po ok.8-9 zł. Moje koty tego nie jedzą, ja owszem, od czasu do czasu, bo lubię :oops: Tę tanią przygotowywałam dla bezdomniaków i dałam trochę swoim kotom. Okazała się pyszna :wink: Nic nie rozumiem :wink:
Gosiagosia pisze:Najlepiej nocą ale nie trzeba mieć za dużych wymagań, deszcz jest bardzo potrzebny.
Deszcz był bardzo potrzebny. Od razu wszystko zaczęło pachnieć, deszcz zmył kurz. W ogóle świat jest taki piękny. Świeżutka zieleń, kwitnące drzewa i krzewy, a teraz wyszło słońce i jest prześlicznie. Zmokłam, zmarzłam, ale to nic. Rower mi umyło :ok: , kolejna korzyść. Szkoda tylko, że wszędzie kostka brukowa i woda od razu paruje. Niedaleko mnie jest drzewo, naprawdę duże, całe pokryte różowym kwieciem. Coś pięknego, mam nadzieję, że nie wytną.
Gosiagosia pisze:Najlepiej nocą ale nie trzeba mieć za dużych wymagań, deszcz jest bardzo potrzebny.

Mówią o czymś takim, że to pogoda ogrodnicza. Niech pada jednak przez kilka dni, grozi nam susza. Podobno studnie na wsiach wysychają, nie ma rozlewisk, w lasach sucho, łatwo o pożary.
Zilvana pisze:ewar, lepiej się blisko śmietników nie kręcić, to też siedlisko wirusów.

Nie mam wyjścia, muszę. Tam są koty.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 25, 2020 12:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

[quote="ewar"]Po kolei. Pojechałam do bezdomniaków, jak tylko trochę się chmurzyło. Po drodze już padało, a u Jadzi po prostu strugi deszczu :( Biedna kocina otrząsała się tylko jak pies i jadła. Potem mądre zwierzę pokazało głupiej babie, że przecież jest komin z daszkiem i mogę jej tam dać jedzenie, co też zrobiłam. Byłam u Kulek, nie było żadnego kota, ale może to z powodu deszczu. jedzenie zostawiłam, nie zamoknie, bo jest zrobiony daszek z meblowych drzwiczek, nawet to nieźle wygląda. Ktoś u kotów był, przyniósł puszkę Kitekata i saszetkę Whiskasa. Zgadliście :mrgreen: Opróżnił je i puste zostawił przy domku. Żadne zwierzę nie jest takim omełtuchem jak człowiek :evil:
Kupiłam dzisiaj miedzy innymi kurze wątróbki, były po 2,99 zł za kilogram. Zwykle są po ok.8-9 zł. Moje koty tego nie jedzą, ja owszem, od czasu do czasu, bo lubię :oops: Tę tanią przygotowywałam dla bezdomniaków i dałam trochę swoim kotom. Okazała się pyszna :wink: Nic nie rozumiem :wink:

a co jest do rozumienia, akurat miały na nią smak :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 25, 2020 14:40 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

U nas dopiero wczesnym popołudniem przylało, potem około drugiej chyba przypadało po raz drugi, teraz mokro... i wyraźnie chłodniej.

Trzymaj się, Kunegundo! :)
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Sob kwi 25, 2020 16:04 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

O, tak, ochłodziło się bardzo. Niech jeszcze popada. Widziałam jak wrona piła wodę z wyżłobień w pokrywie włazu do kanału :( Kałuż nie ma, bo wszędzie kostka.

ewar

Post » Sob kwi 25, 2020 16:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

U nas zimno się zrobiło ale nie pada.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie kwi 26, 2020 8:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Chłodny poranek - ale słońce się już zza dachów pokazało i w słońcu ciepło... no, dość ciepło... I taki niedzielny spokój... A czy są jakieś wieści „od Kundzi”?

Nul

Post » Nie kwi 26, 2020 9:44 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie kwi 26, 2020 10:23 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Kundzia w domu, dojechała szczęśliwie, a ja wiszę cały czas na telefonie. Potem coś napisze, bo muszę jechać do bezdomniaków.

ewar

Post » Nie kwi 26, 2020 13:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Byłam u bezdomniaków. Jadzi nie było. Mam nadzieję, że nie przeziębiła się po wczorajszej ulewie. Do Kulek też podjechałam. Była tylko Lila.Czekała na mięso, bo to jej najbardziej smakuje. Zjadła wszystko i pobiegła w stronę podłogi, chyba tam mieszka. Martwię się okropnie nieobecnością Sreberka :( Ona zawsze przychodziła na jedzenie, a nie ma jej już tak długo.
Kundzia już zaliczyła spacerek z nowymi Dużymi, czekamy na zdjęcia i relacje.

ewar

Post » Nie kwi 26, 2020 15:00 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Kurczę, co z tym Sreberkiem? Bardzo bym chciała, żeby jednak „wróciła” tzn zaczęła się znów pokazywać...

Nul

Post » Nie kwi 26, 2020 15:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Też bym chciała. Z bezdomniakami tak czasem bywa, że nie pojawiają się i różne myśli przychodzą do głowy.

ewar

Post » Pon kwi 27, 2020 12:21 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Cieplutko dzisiaj :lol: Jadzia była, wybiegła mi na spotkanie, ładnie zjadła. Jakoś nie chciała odejść, siedziała na trawie, ale odjechałam, bo spieszyłam się do Kulek. Była Lila i kocia mama. Tylko. Sreberka nadal nie ma :placz: , a ona zawsze przychodziła na dźwięk dzwonka. Czyżby coś się jej stało? Kastratów też już dawno nie widziałam. Ot, zgryzoty :(

ewar

Post » Pon kwi 27, 2020 12:26 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Cieplutko dzisiaj :lol: Jadzia była, wybiegła mi na spotkanie, ładnie zjadła. Jakoś nie chciała odejść, siedziała na trawie, ale odjechałam, bo spieszyłam się do Kulek. Była Lila i kocia mama. Tylko. Sreberka nadal nie ma :placz: , a ona zawsze przychodziła na dźwięk dzwonka. Czyżby coś się jej stało? Kastratów też już dawno nie widziałam. Ot, zgryzoty :(

Oby nic złego się nie stało :ok: :ok:
Ludzie są tacy podli wszystko im przeszkadza więc może ktoś Sreberko pogonił. Mocno trzymam kciuki za odnalezienie kotka.

Gosiagosia

[poprzednia][następna]