Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 21:55 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

jo.anna pisze:(...)
pomacałam jej nóżki, i tam prawie poza skórą nic nie ma, jakby mięśni prawie nie było :( a jak ją dotykałam po tych nogach to rozczapierzała palce, dobrze, że ma apetyt przynajmniej wiem, że nie jest głodna

Hmmm... no to wygląda, że czucie do samych palców ma, skoro je rozcapierzała.
Ja jestem zawsze niepoprawną optymistką .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 14, 2013 23:20 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

koteńka jest przecudowna, poszłam do niej bo strasznie miauczała, wzięłam na ręce i przytuliłam, i powoli się uspokoiła, zasnęła mi na rękach, spragniona jest bardzo uwagi i pewnie miłości
jo.anna

Post » Pon kwi 15, 2013 17:35 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A kiedy macie wizytę u Uznańskiej?
Rozczapierzanie łapek to odruch jak u nas odruch Babińskiego.
Prawidłowo przy dotknięciu środkowej poduszki paluszki idą na boki.
Nie przy dotykaniu nóżek.

Zobaczymy...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 15, 2013 17:44 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Mam dobre wieści, w sobotę do adopcji poszedł kocurek Pioruś. Zamieszkał w mojej miejscowośći. Państwo mieli kiedyś kota , zmarł ze starosci. Dojrzewali długo do wzięcia kotusia. Mają wilczura 2 lata, kotolubnego/ siostra państawa ma 2 koty i wizytowali u niej z psem. /. Syn państwa 10 letni rezolutny Oskar, zakochany w Piorunku. Jest dobrze, Pioruś je, załatwia się wygląda na to ,że spodobało mu się w nowym domu. Trochę złosci się na psiaka, nawet ,,bijnął łapom,,ale bez pazurków. Pewnie ździwiony, co to za duży stwór chce go polizać. Będą fotki z nowego domku. Mam nadzieję ,że to w końcu koniec wędrówek Piorunka po domach.

Mamy do adopcji przepiękną panią Angelinkę. ,Angelina pełna uroku persica. :D
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon kwi 15, 2013 19:19 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Rozmawiałam dziś z Kasią z KŚ, dr Uznańska ma wolny termin w przyszły poniedziałek i wtedy z małą pojedziemy na badania, mam jej wyniki morfologi,mogę wkleić jeśli ktoś jest ich ciekawy
jo.anna

Post » Pon kwi 15, 2013 20:00 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Aniele koci wklejaj :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon kwi 15, 2013 20:13 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

albumina ---29,0 jedn g/l min 27 max 39
jo.anna

Post » Pon kwi 15, 2013 20:27 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Troszkę leukocytozy i mało płytek.
Tak miały wszystkie moje po adopcji.
Mała je?
A jak tam kuweta.

Nawet dobrze, że za tydzień, zdąży trochę okrzepnąć w nowym domu, zmniejszy się stres.

Cypisku bardzo się cieszymy!

Ja mam natomiast dosyć zaawansowane rozmowy z panią o Angelinie.
Pani młoda i nie ma kota.
Zobaczymy...

kotkins

Post » Pon kwi 15, 2013 20:33 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

mała wcina aż jej się uszy trzęsą, pije wodę i objawy rujki się zmniejszyły, bo już tak nie śpiewa

za kuwetę dalej służy wysoki kojec z podkładem, dziś niestety nie miałam możliwości podjechać i kupić taką zwykłą i inny żwirek ( cały wieczór spędziłam z Karmelem u weta )

poza tym jest chyba wszystko ok
jo.anna

Post » Pon kwi 15, 2013 20:39 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A co z Karmelem?!?
Matko boska, chory???

kotkins

Post » Pon kwi 15, 2013 20:42 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Karmuś od 2 dni prawie nic nie jadł, a widzę że głodny, wczoraj wieczorem zwymiotował ( śliną, wodą ? ) dziś pojechałam zrobić mu pełną diagnostykę krwi i wet w paszcze zajrzał a tam jedna wielka masakra....kamień, bordowe dziąsła, smrodek z paszczy straszny :( jutro wyniki i ekg, jak jego wetka się zgodzi to robimy paszczę, a jak nie to nie wiem co wtedy :( dostał dziś 2 zastrzyki, jeden przeciwbólowy a drugi to jakiś antybiotyk, i w domu troszkę skubnął mokrej animody
jo.anna

Post » Pon kwi 15, 2013 21:06 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Trzymam kciuki za nowy domek dla Angeliny.. Oj będzie płacz jak Angelina pojedzie. :cry:

Błagam tylko o ,,wynicowanie ,, domu do cna, by nie było cienia wątpliwości,aha, żeby nie była całymi dniami sama,ona kocha człowieka...i trzeba ją podziwiać, mówić do niej dużo i oglądać z nią reklamy/ gazetki./ :wink:
Obrazek

cypisek

Post » Pon kwi 15, 2013 21:28 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nie ma obaw, będzie solistką.
Angelina znaczy...pani z tych co to całują na śmierć. Chyba by pasowało..?

Ania łączę się w bólu.
W czwartek robimy zębiska leosiowe.
A Leuszek alergik , zasmarkaniec (były!) i w ogóle mój skarb największy.
Z dzioba śmierdzi a w niedzielę nawet dziąsło krwawiło.
Boję się o niego ale nie widzę innej możliwości zrobienia czegoś z tym.

Oj , boję się o mojego synka...

kotkins

Post » Pon kwi 15, 2013 21:32 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Oj to ściskam i pozdrawiam obu "ząbkowców" - niech wam się wszystko uda.

No a Angelina tyle już czeka, że powinna za to trafić na super Dużą.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon kwi 15, 2013 21:42 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Angelina znaczy...pani z tych co to całują na śmierć. Chyba by pasowało..?
niom, i musi czytać Angelinie..dużo czytać, :mrgreen:

nie bojaj się o swojego synka...on silny chopak i jak całuje....mmnn. Angelina.
Ostatnio edytowano Pon kwi 15, 2013 21:44 przez cypisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]