Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 16:48 Re: Parys, Abi w DS. Biało-ruda Rita i biało-szara w lecznic

Od końca grudnia udało się "obrobić" 12 kotów.8 kotek zostało wysterylizowanych, wykastrowano 4 kocury. 4 koty znalazły dom, 4 zostały wypuszczone, a 4 czekają na adopcje.Bombaja nie liczę.Tyle statystyki.
Biało-bura , bardzo drobna kotka jest podobno kotką po strasznych przejściach.Wyrzucano ją na balkon w największe mrozy, co z nią robili w domu? :evil: W końcu wyrzucili przez okno z drugiego piętra. Jeśli znajdzie się świadek chętny to zeznać, sprawę można będzie zgłosić na policję.Biedna mała, jest bardzo nerwowa.
Ostatnio edytowano Śro mar 21, 2012 7:32 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 20, 2012 18:46 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Ewa, w razie czego do prokuratury od razu. Pismo z opisem wydarzenia, datami itd.
Statystyki imponujące.
Trzymam za Ciebie (zawsze) kciuki.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro mar 21, 2012 6:19 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Dziękuję, Kasiu :1luvu: Wiem, że zawsze mi pomagasz.Dziękuję za fanty na bazarek :1luvu: , wystawię jakiś chyba w weekend, będę mieć więcej czasu.Bardzo potrzebuję wsparcia finansowego.
Biało-szara kotka ma około 7 miesięcy. Jest naprawdę ciekawie umaszczona.Trudno coś o niej jeszcze powiedzieć.Przedwczoraj, kiedy została przyniesiona do lecznicy była miziasta, spokojna.Wczoraj, po pobycie w klatce już się bardzo denerwowała, próbowała drapać i gryźć. Nie jest dzika, na pewno nie, ale być może była zamykana i dręczona , ma złe wspomnienia, tego nie wiem. Wypuściłyśmy ją z wetką z klatki, zwiedzała sobie to pomieszczenie, była na szafie, na drabinie, trochę bawiła się wędką.Uciekała, nie chciała dać się złapać, ale uspokoiła się.Załatwia się na posłanko :cry: , kuweta czysta, trzeba będzie nad tym popracować. Dzisiaj będzie sterylizowana.Wetka jest sama, ma poumawiane zabiegi, ale tutaj sterylka powinna być jak najszybciej.Kotka jednak ładnie je, wygląda na zdrową.
Rita, tak p.Iza nazwała biało-rudą kotkę jest bardzo chudziutka.Nie wygląda na dorosłą kotkę.Wczoraj miała biegunkę, być może to efekt odrobaczania, zobaczymy, co dalej.Tutaj poczekamy ze sterylką.Problemem u niej jest świerzb, ale ma uszy czyszczone codziennie i podawany oridermyl. Kotka uwielbia ludzi, na rękach siedziałaby cały czas.Klatki nie znosi, ale nie ma wyjścia.Musi w niej siedzieć.Ma piękne, intensywnie pomarańczowe oczy, takich jeszcze nie widziałam.Będzie z niej piękna, cudowna kotka, o to się postaramy.
Byłam wieczorem w lecznicy, była też Katalina, mogłyśmy więc zająć się wszystkimi kotami. Zrobiłam zdjęcia, powklejam, zobaczycie, jakie są ładne.

ewar

Post » Śro mar 21, 2012 7:30 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Malutka, na razie bezimienna.Mój aparat przekłamuje kolory.Ona jest biała z ciemnoszarymi i czarnymi znaczeniami.Ładna jest, ale ruchliwa i trudno jej zrobić zdjęcie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro mar 21, 2012 7:40 Re: Parys, Abi w DS. Małe, biało-rude, co mam zrobić?

Rita nie jest fotogeniczna, ale to ładna kotka.Oczy ma jak mandarynki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw mar 22, 2012 7:17 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Rita wczoraj była sterylizowana, tak przynajmniej wetka planowała.Postanowiła na razie zostawić Sarę, tę biało-szarą, bo nad kotką trzeba popracować.Ma zmienne nastroje, jest miziasta, za chwilę się denerwuje, gryzie i drapie.Była bita i dręczona, wiadomo przez kogo, ale nie będzie świadków, boją się, że ktoś im zniszczy samochód..itd.Typowe :wink: Trudno, kotka już bezpieczna.Jest drobniutka, malutka, ma ok.7 miesięcy, ale wygląda na mniej.bardzo ruchliwa, wypuszczona na zewnątrz biega, chowa się w różne miejsca, za chwilę wychodzi , pobiega znowu, pobawi się wędką i tak w kółko.Bardzo chce zawrzeć znajomość z Bombajem, podchodzi do jego klatki, wkłada łapkę do środka, widać, że chętnie by się z nim pobawiła.Jest ładna, wypięknieje jeszcze, bo zabiedzone to, chudziutkie.Nie jest chyba chora, oczy i uszy w porządku, kupki ładne, dziąsła różowe, tak jak ma być, węzły nie powiększone.
Rita zdaje się nie lubić innych kotów, ludzi uwielbia.Wydaje dziwne dźwięki, kiedy chce zostać wypuszczona, zaczepia łapką , a na rękach przytula się i mruczy.Oczy ma przepiękne, cudownego, pomarańczowego koloru.Na pewno trzeba ją podtuczyć.Dzisiaj się dowiem jak sterylka i jakie wyniki testów.

ewar

Post » Czw mar 22, 2012 10:11 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Obejrzałam oczy Rity i faktycznie są prześlicznie pomarańczowe :1luvu:
Mam nadzieję, że biedna mała Sara dojdzie do siebie w lecznicy i potem trafi do dobrego domku, który koty kocha, a nie znęca się nad nimi :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw mar 22, 2012 11:16 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Sara to ulubienica wetki, sądzę, że dlatego, że była dręczona i dlatego, że jest taka charakterna.Ma już obcięte pazurki, ale mniej już drapie.Ma dużo swobody, biega na zewnątrz, goni piłeczkę, wspina się po drabinie, zrobić jej zdjęcie jest praktycznie nie możliwe.Mam zdjęcia podłogi, kawałka ogona...itd.Ona będzie super kotką, dzisiaj barankowała, przytulała się do mnie, a za chwilę już mnie podgryzała.Leciutko wprawdzie, ale zawsze.Ona musi uwierzyć, że nikt jej już nie zbije, że ma jedzonka w bród( a apetyt to ona ma!).Jest młodziutka, mam nadzieję, że szybko zapomni o traumie, jaką przeżyła.
Rita po sterylce, szew malutki, nie nosi ubranka.Biedactwo było strasznie zarobaczone, zwymiotowała glistę, kłaczki również.Dostaje RC Fibre i już kupki ładne.Jutro dam jej pastę odkłaczającą. Ona nie przepada za mokrą karmą, woli suche, sporo pije.Uszka już zdecydowanie lepsze, codzienne czyszczenie i oridermyl przynoszą efekty.Ma uszkodzone opuszki palców, być może wypadła z okna albo balkonu i sobie poobijała.Wygoją się, już są strupki.
Aha, testy na FeLV/FIV ujemne :lol:
Rita nie lubi innych kotów, ale chyba nie aż tak bardzo jak Dunia, chyba da się ją przekonać, tak sądzę, ale powolutku.
Dzisiaj koty były wypuszczone, biegały swobodnie, ponosiłam je też na rękach.Były dwie nastolatki na praktyce, zajęły się Bombajem, miałam więc czas dla Rity i Sary.

ewar

Post » Czw mar 22, 2012 19:43 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Rita jest urocza. Nie chciałam jej wyciągać z klatki, bo jest trochę nerwowa, a mała biegała wolno (Rita się boi panicznie kotów) więc tylko otworzyłam klatkę i do niej podeszłam a ona po prostu wlazła na mnie;) Wydaje z siebie te dziwne dźwięki kiedy się czymś zestresuje, ale kiedy jest przy oknie jest taka grzeczna;)

Sara z kolei łasiła się bardzo. Wystarczy kucnąć a ona już jest na kolanach i mruczy i się ociera;) ale ma ten odruch, że łapie ząbkami - zupełnie nie wiem co to ma oznaczać. Widać, że dziecko przeżyło traumę, ale wetka mówi, że to przejdzie;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw mar 22, 2012 20:38 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Rita nie lubi być w klatce, uspokaja się na rękach.Mruczy wtedy i przytula się.Wydaje z siebie faktycznie dziwne dźwięki, jeszcze takich nie słyszałam.Myślę, że jej strach przed kotami jest do opanowania.U p.Izy był Tino i nie było tak źle, ale tam miała więcej miejsca. Spała sobie na fotelu, wyglądała przez okno i szukała towarzystwa p.Izy. Teraz jest w klatce i źle to znosi, po prostu.
Rita jest psychicznie zniszczona, trochę musi potrwać zanim dojdzie do siebie.Dostawała po głowie, to wiem, była zamykana na balkonie w te okropne mrozy. Niewiele też dostawała do jedzenia, ma syndrom pustej miski.Biedna jest bardzo, ale damy radę ją doprowadzić do dobrego stanu.Wetka ze względu na jej nerwowość wstrzymała się ze sterylką.

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 12:49 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Podobno wczoraj to koty prawie nie wchodziły do klatek, było sporo osób do pomocy i mogły sobie pobiegać.
Rita świetnie zniosła sterylkę, dzisiaj ją odkłaczyłam.Ona nie lubi ani surowego mięsa, ani puszek.Najbardziej smakuje jej sucha karma i mleko dla kotów, które dzisiaj też dostała.Akurtat z nią nie ma problemu, wetka sama jest w stanie dać jej zastrzyk i wyczyścić uszka.To grzeczna, bardzo proludzka kotka.
Biedna Sara, nie mogła nic zjeść na śniadanie, bo miała sterylkę.Jest już po, jeszcze się nie wybudziła, kiedy wychodziłam.Zaniosłam surowe mięsko, Rita i Bombaj dostali w klatkach, a ja nosiłam Sarę po sklepie, żeby jej nie denerwować widokiem jedzenia.Ona może zjeść każdą ilość. Teraz dostaje sporo i to dobre rzeczy, mam wrażenie, że już te kilka dni wystarczyło i lepiej wygląda.To kotka na dokocenie, lubi inne koty, nie boi się psów ( sprawdziłam ), jest bardzo energiczna i kocha się bawić.Nie znam jeszcze wyniku testów, ale chyba jest zdrowa.W uszkach nie ma świerzbu, oczka też bez śladu kk, pcheł nie było.Raz już została odrobaczona.

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 15:49 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Kilka zdjęć Rity
Obrazek Obrazek Obrazek
Widać, że lubi RC Fibre.

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 15:56 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Sara.Zdjęcia podobne, ale tylko wtedy, kiedy leżała mogłam zrobić zdjęcia.Inaczej jest za szybka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 17:10 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

A psotny kot obiecała założyć wątek na kotach. Może tymczasem jakieś wieści i zdjątka Abi/Neski?

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 17:36 Re: Parys,Abi w DS. Rita i Sara w lecznicy.

Ewciu, czy zaczynasz już szukać domku dla Rity? Pytam bo może zrobić jej wydarzenie na Facebooku?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

[poprzednia][następna]