Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 21:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Macie mój głos - i tu i na Krakvecie :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto kwi 05, 2011 21:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Poproszę o sprawdzenie, czy linki do wątku na miau i FB działają. Mam sygnały, że są problemy :(
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Wto kwi 05, 2011 21:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Link do watku na miau działa.
FB nie sprawdzę - tam nie zaglądam.
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto kwi 05, 2011 21:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

z tego co widzę na stronie krakvetu oba są do poprawki.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto kwi 05, 2011 22:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A teraz?
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Śro kwi 06, 2011 8:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

teraz ok :kotek:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro kwi 06, 2011 9:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyna z forum nick: morelowa chce adoptować kotka od kotiki.
Potrzebny transport Gdańsk :arrow: Opole
Może akurat ktoś ma w planie wyjazd w tamte strony?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro kwi 06, 2011 9:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czy w ankiecie zostanie potwierdzone zgłoszenie PKDT?
Nie ukrywam, że chciałabym móc na Was glosować :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro kwi 06, 2011 10:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Dziewczyna z forum nick: morelowa chce adoptować kotka od kotiki.
Potrzebny transport Gdańsk :arrow: Opole
Może akurat ktoś ma w planie wyjazd w tamte strony?

ja w Opolu bywam u przyjaciół ale w najblizyszym czasie chyba nie jad, chyba bo nie wiem czy ktos do mnie nie przyjedzie, będe miała na uwadze.

Dopissałam sie w zgłoszeniu PKDT na głosowanie w pomocy w Krakvet.
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro kwi 06, 2011 10:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A na miau potwierdzicie kandydaturę PKDT?
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro kwi 06, 2011 10:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ksb pisze:A na miau potwierdzicie kandydaturę PKDT?

jak bede wiedziała to dam znać :kotek:
ale moze ktoś mnie wyprzedzi to tez bede wdzieczna za info..
miłego dnia

aha zmieniam bazarki ;-)
tzn porzadkuje ;-)
viewtopic.php?f=20&t=126304
Ostatnio edytowano Śro kwi 06, 2011 13:36 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro kwi 06, 2011 11:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Poradźcie mi co ja powinnam zrobić z Fregatką:
Jak wiecie jestem przeciwna przetrzymywaniu kotów dzikich, nieadopcyjnych w mieszkaniu, ale życie różne scenariusze pisze, nie zawsze wszytko da się określić i przewidzieć zawczasu..
Fregatka czarna kotka pochodzi spod Kotwicy (koło Skweru Kościuszki w Gdyni), gdy łapałam kotki do sterylek w listopadzie 2010, spotkałam tam rodzeństwo około 9-10 tygodniowych kotów, dwójka miała strasznie zaropiałe oczy, i zaklejone noski, wyglądały bardzo źle, złapałam je na klatkę łapkę, umieściłam u weterynarza na 10 dni, przeszły tam skutecznie leczenie, jednak oba nie wykazywały żadnych postępów w oswajaniu. Kocurek był wyraźnie większy i silniejszy od siostry, więc po leczeniu zwróciłam mu wolność, jednak koteczka była mała, strasznie chuda, taka lebiodka, zaczynały się już mrozy, nie miała serca jej wtedy wywalić na to zimno, nie było jeszcze kocich budek, ona spała pod jakimś kioskiem... miałam nadzieję, ze kotka jest mała to się oswoi, niestety, mimo, że jest u mnie ponad 4 mies. nadal jest niereformowalnym dzikusem.
Kotka w mieszkaniu funkcjonuje normalnie, bawi się z innymi kotami, śpi w łóżku (oczywiście jak mnie w nim nie ma), załatwia się do kuwety, kotka jest raczej słabego zdrowia, testy fiv/felv ma ujemne, ale u mnie już dwa razy przechodziła infekcje, raz taką dość poważną, każdorazowo, gdy muszę ja złapać (co oczywiście nie jest łatwe, muszę stosować różne sposoby, zapędzić ją do jednego pomieszczenia typu łazienka), jak ją złapie aby podać np. lekarstwo czy zastrzyk, to kotka ze strachu załatwia się pod siebie, to samo u weterynarza, jak próbuję łagodnie głaskać, syczy i prycha jednocześnie trzęsąc się ze strachu, zero postępów. U weterynarza też robi pod siebie, do dokładnego badania trzeba ją było podać głupiego jasia, bo nie dało się jej utrzymać, tak gryzła i drapała.
Kotka nie jest dla mnie ciężarem, jak nie choruje to nie sprawia mi kłopotu, po prostu sobie jest, do adopcji się nie nadaje, teraz jest w dobrej formie, niedługo ją wysterylizuję, jak myślicie, co dalej wypuścić po sterylce w jej miejsce jak już zrobi się ciepło? Czy ona sobie poradzi skoro tyle miesięcy spędziła w mieszkaniu? No niby koty pod Kotwicą są regularnie karmione. A czy w mieszkaniu ona jest szczęśliwa? Ona zawsze tak manewruje aby być jak najdalej od człowieka.
Co jest dobre dla tej kotki?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro kwi 06, 2011 11:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Po sterylizacji bym wypuściła.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro kwi 06, 2011 11:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ja bym wypuściła. nie jestem za uszczęśliwianiem kotów na siłę. tam koty maja dobrze, karma, budki, z dala od aut.
moja goldi po kilku mies pobycie u mnie znalazła dom, nie była dzika, nie gryzła, nie drapała, nie syczała....ale była sparaliżowana strachem. ten kot w ogóle nie funkcjonował, ciagle siedziała pod grzejnikiem. sądziłam że tak źle na nią działa kociarnia u mnie, w nowym domu miało pójsć wszytko w dobrym kierunku- ale było jeszcze gorzej. zwróciłyśmy goldi do stoczni. jest tam szczęsliwa, gada, chetnie leci do dziewczyn i misek, koty ją po tylu mies pobytu u mnie poznały i akceptują.
gdyby aisha pochodziła z takiego miejsca jak kotwica- zawiozłabym ją na wolność z powrotem, pomimo amputowanego ogonka i operacji nogi. radzi sobie świetnie, jest mAx sprawna- ale ona na hallera żyła pod samochodami, nie ma jej gdzie zwrócić na wolność :? i to mnie martwi. z moich obserwacji i z opinii weta- ten kot nigdy nie będzie juz inny. owszem mizia się ze mną po czym nagle ni z gruchy ni z pietruchy rzuca się na dłoń, syczy i drapie :? nie mówiąc już o zapakowaniu jej do transportera- koszmar :x
kolejna tosia- nigdy nie była na podwórku, na większej przestrzeni, typu mój korytarz i dolna kuchnia wpada w panikę. najlepiej czuje się w małym zamknietym boksie na górnej półce. nie wiem co mam z nią zrobić. jak była chora mogłam przy niej robić wszystko- teraz nie daje się dotknąć :? zupełnie nie adopcyjna :(

ragul miał kolejną kaatrację, wetka stwierdziła że jego jajka były tylko zgniecione i sie zregenerowały, stąd ten smród i sikanie po ścianach, gwałty na misiach i molestowanie myszki. mam nadzieję że już tera będzie dobrze z z nim bo jestem wykończona tym kotem :( czeka go eż kuracja hormonalna- zastrzyki z provery.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro kwi 06, 2011 12:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dziękujemy za zgłoszenie do krakvetu :D :D :D
szymcia i agnes cud, miód i orzeszki :!: z charakteru, wizualnie gorzej.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]