Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 30, 2025 10:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nie wyrzucaj skóry, sodą zasyp.
Wynieś na balkon, potem zapierzesz. Może się uda uratować.

Kciuki za Nosię.
:ok: :ok: :ok:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw sty 30, 2025 11:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Już skórę wyrzuciłam, nie było sensu tego prać, była już bardzo zakłaczona. Mam inną w zapasie.
Nosia cały czas leży na parapecie, nie wiem, czy boi się? Koty naprawdę są jej życzliwe.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 31, 2025 6:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wczoraj wieczorem zaniosłam jednak Nosię do mieszkania Reni. Tam to zupełnie inny kot, szczęśliwy, wyluzowany...itd. Oczywiście, nie w łazience, ale w pokoju. Nosia szalała z wędką, dawała się przytulać i pięknie mruczała. Udało mi się ją zmęczyć i serce mnie zabolało, kiedy kotka położyła się na fotelu, chciała tam chyba pospać. Niestety, musiała pójść do łazienki, nie protestowała i zainteresowała się miskami. Dlaczego ją tam zabrałam? U mnie nie czuła się komfortowo, za dużo chyba kotów w jej otoczeniu. Leżała prawie cały czas na parapecie, nie bardzo też chciała się bawić. W pewnym momencie przysiadła na posłanku, na którym wczoraj się załatwiła i chciała to powtórzyć. Wzięłam ją szybko do kuchni, pokazałam dwie kuwety, w tym jedną ze żwirkiem z ziemią. Nie chciała się tam załatwić. W końcu weszła ....do zlewu i tam zrobiła siusiu, centralnie do otworu 8O Nie miałam wyjścia. Dla jej dobra musiałam ją zanieść do Buni. Ona bardzo chętnie byłaby z Bunią, ale problemem jest białaczka Buni i kuweta. Zobaczę, co dalej. Ona załatwia się ( siusiu) do umywalki, za jakiś czas zamknę otwór i naleję wody, może wtedy załapie kuwetę.
Łapek jest zupełnie inny. Zero stresu, 100% trafień do kuwety, przyjaźń z kotami, do mnie przychodzi na mizianki, często śpi na kołdrze w łóżku.
Nosia na fotelu, z ulubioną wędką również
Obrazek
Obrazek
Lila przychodzi tam, gdzie karmimy kociaki
Obrazek
Ona też lubi się bawić.

ewar

Post » Pt sty 31, 2025 10:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nosia odżyła. Ładnie zjadła kolację, poza suchą karmą, bo tej nie rusza. W kuwecie jedno i drugie :ok: Wypuściłam ją na chwilę, pobawiła się i nie protestowała, kiedy ją zamykałam w łazience. Za chwilę jadę na targ, wracając wstąpię do Buni i Nosi.
Kulki odwiedziłam, od razu przybiegła Lila, kociaków nie było. Sreberko nakarmiłam i bawiłam się z Lilą, żeby kotka mogła spokojnie zjeść. No i kociaki przyszły, oczywiście na zabawę, która była, ale wkrótce odjechałam i widziałam, że kociaki jadły.

ewar

Post » Pt sty 31, 2025 11:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Każdy kot jest inny.

Też myślę, że Nosia źle się czuła w Twoim stadzie. Może siusianie na posłanko było chęcią oswojenia zapachowego/przykrycia zapachów innych kotów? Tak jak przesiadywanie w kuwecie(wśród swojego zapaszku) dzikich kotów, które po kastracji trafiały na trochę do mojej łazienki?
Trzymam kciuki za ogarnięcie kuwety :ok: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt sty 31, 2025 11:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Myślę, że już kuweta będzie ogarnięta. Dziwię się, że tak zareagowała na warunki u mnie, bo koty były jej życzliwe, zwłaszcza Misza. Może za wcześnie ją zabrałam, mój błąd :oops: Ona jest naprawdę urocza, taka przytulanka.

ewar

Post » Pt sty 31, 2025 11:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lut 01, 2025 6:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Koty nakarmione, kuwety sprzątnięte, mam chwilę, aby coś napisać. Łapek bawi się patyczkiem matatabi, on zawsze coś znajdzie, czym będzie się bawił bardzo długo. Najbardziej lubi towarzyszyć mi, kiedy mierzę sobie ciśnienie. Fascynuje go dźwięk aparatu :mrgreen: To taki kochany kotek, przymilny, przychodzi do mnie na kolana, jest naprawdę uroczy. Nosia też taka jest, ale u mnie było za dużo kotów jak dla niej. U Reni szaleje, głównie za wędką. Chcę ją zmęczyć, aby w łazience mogła odpocząć i pospać sobie. Jestem u niej i u Buni trzy razy dziennie, wieczorem siedzę dość długo. To dla mnie obciążające, ale szkoda mi kotek, że tak same siedzą w pustym mieszkaniu. Nosia już załatwia się do kuwety, 100% trafień. Wczoraj ładnie zjadła i śniadanie i obiad, nawet trochę chrupek skubnęła. Kiedy wychodzę, daję jej do łazienki zabawkę na baterie, ona sama się wyłącza, na szczęście.
Obrazek

ewar

Post » Sob lut 01, 2025 10:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Odwiedziłam już Bunię i Nosię. Wszystko w porządku, kolacja była zjedzona, kuwety zaliczone. Nosia już załapała, o co chodzi. Pobawiłam się z nią laserkiem, była zachwycona, Bunia nie reaguje na światełko. Parę kogucich piór z wędki leży na podłodze i nimi Buna bawi się chętnie. Kulki były w komplecie, nawet kocia mama. Ona mnie unika, nie zbliża się, nie podchodzi do misek. Dzisiaj koty dostały wołowinę, kupiłam gulaszową, dość tanią a ładną i chyba kotom smakowała. Jutro będzie między innymi wątróbka sielska. One dostają podroby najwyżej dwa razy w tygodniu. Oczywiście była zabawa wędką, Lila też się załapała. Dzisiaj jest bardzo zimno, myślałam nawet, że spadnie śnieg.

ewar

Post » Nie lut 02, 2025 6:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wieczorem sporo czasu spędziłam z Bunią i Nosią. Nosię wybawiłam, zmęczyłam, mam nadzieję. Oczywiście była wędka, laserek, ale kotka też sama znalazła sobie zabawki. Taki kogucik wańka-wstańka, pokryty pluszem i wydający dźwięk bardzo ją zainteresował. Nie udało mi się zrobić zdjęcia, kiedy trzyma go w objęciach, ale wklejam inne. Nosia lubi leżeć na parapecie. Zdjęcia nie są takie do kalendarza, ale trudno
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Misza i Łapek. Koty się bardzo kochają, ale Łapek też szuka mojego towarzystwa. Przychodzi do mnie do łóżka i kładzie się na kołdrze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Naprawdę Łapek i Nosia to świetne koty.

ewar

Post » Nie lut 02, 2025 9:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam już u Buni i Nosi. Nosia zjadła mnóstwo w nocy, kuwetę też zaliczyła. Bunia jak zawsze trochę zostawiła, ona nie je dużo. Chwilę z nimi pobyłam i pojechałam do Kulek. Lila była głodna, szukała jedzenia. Przybiegła pod drzewo, gdzie karmimy kociaki i jeść dostała. Nieopodal zauważyłam Sreberko. Mądra kotka zaprowadziła mnie dalej, gdzie czuła się bezpieczna. Kociaków nie było, ale czekałam i w tym czasie bawiłam się z Lilą. Ona też lubi się bawić. W końcu przyszła Lola, dłuższą chwilę po niej Uszek. Chyba głodne nie były, chciały tylko się bawić. Kocia mama wychyliła się zza budynku, zobaczyła, co się dzieje i uciekła. Koty zmieniły miejsce pobytu, jak sądzę, już nie są w tej budzie na trawniku, a chyba pod schodami.

ewar

Post » Pon lut 03, 2025 11:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nosia i Bunia wylizały miseczki z mięsem :ok: Nosia zjadła prawie wszystko, oprócz paru chrupek. Byłam dzisiaj u nich kilka razy, tak się złożyło. Dorota miała dyżur u Kulek, a ja poszłam na piechotę z transporterkiem. Wszystkie pięć Kulek się pojawiło, dostały jeść, a ja próbowałam zwabić któregoś kociaka do transporterka. Prawie się udało, Lola weszła, ale była szybsza niż ja i udało jej się uciec. To jest jednak dobry sposób, będę próbowała cały czas.

ewar

Post » Pon lut 03, 2025 21:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mam nadzieję, że w końcu sie uda złapać kociaka. Już duże są!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto lut 04, 2025 6:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tak, mają prawie pół roku. Wiesz, w moim idealnym świecie łapię bezdomne koty, ciacham od razu, nie ma niechcianych kociąt. Koty są zdrowe, ładne, domki znajdują się natychmiast...itd. Nie żyję w takim świecie. Są rzeczy, na które nie mam wpływu, chociaż robię, co mogę.
Wczoraj wieczorem byłam u Buni i Nosi, postarałam się zmęczyć kotki i chyba mi się to udało. W pewnym momencie Nosia weszła do łazienki i zrobiła siusiu. Widziałam to, jest więc na pewno kuwetkowa, ale czy mogłaby już zamieszkać u mnie? Trochę się boję, że znowu by się zestresowała.

ewar

Post » Wto lut 04, 2025 10:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ziąb dzisiaj okrutny, a ja zapomniałam wziąć rękawiczek :evil: Dałam jednak radę. Nosia wylizała miski, zostawiła tylko suchą karmę, Bunia odwrotnie :wink: Nosię ponosiłam na rękach, bo otworzyłam okno, aby się wywietrzyło. Bunia nie wyskoczy, Nosi pewna nie jestem. Malutka wtuliła się we mnie i słodko mruczała, kochana jest :1luvu:
U Kulek byłam, od razu przybiegła Lila. Na kociaki musiałam poczekać. One siedzą teraz pod schodami. Tam jest okropnie brudno :evil: , ale czują się bezpiecznie i chyba jest im ciepło. Sreberka i kociej mamy nie było.

ewar

[poprzednia][następna]