FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 22, 2009 19:04 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Agn pisze:Zofiu - pewnie miejsce Ci się obrzydliwie kojarzy. 8) Choć nazywanie Goldie Dzidką jakoś mi nie pasowało... :| .

Faktem jednak jest, że każdy kot, nawet jak przychodzi do mnie z jakimś imieniem u mnie dostaje nowe. :D

Nowe imię , nowe życie.
Też tak robię symbolicznie. :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto gru 01, 2009 14:20 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Niestety, Goldie w `nowym życiu` się pochorowała...
Dostaje kolejny antybiotyk i immunostymulanty, którymi dysponuję [Scanomune, Lydium i Inmodulen]. Niestety, jej stan jest bardzo poważny - ma ropny wysięk z nosa i buzi. Kota odmawia jedzenia, a kroplówki znosi bardzo źle.
W czwartek przejdzie [jeśli będzie się nadawała do znieczulenia] zabieg usunięcia zębów, które są objęte stanem zapalnym. Przy ropie w buzi to groźny zabieg - biorąc pod uwagę, że podawane dotychczas immunostymulanty nie przynoszą zadowalających efektów, chciałabym podać jej TFX, z którym mam bardzo dobre doświadczenia. Koszt opakowania, które starczy na dwie kuracje to ok. 150 - 170zł.
Jeśli ktoś może nas wspomóc będę bardzo wdzięczna.
Konto może być moje albo subkonto FIV-ków Fundacji `Ostatnia Szansa`.

Powoli też przymierzamy się do transportu ostatnich trzech kotów z Boguszyc. :)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto gru 01, 2009 14:26 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Agn pisze:Niestety, Goldie w 'nowym życiu' się pochorowała...
Dostaje kolejny antybiotyk i immunostymulanty, którymi dysponuję [Scanomune, Lydium i Inmodulen]. Niestety, jej stan jest bardzo poważny - ma ropny wysięk z nosa i buzi. Kota odmawia jedzenia, a kroplówki znosi bardzo źle.

Wiem, że Goldie dostaje jakiś antybiotyk ale nie doczytałam jaki.
Mam podobny problem z Pączkiem - jemu rewelacyjnie (choć na krótko) pomógł azyter (krople do oczu). Może warto byłoby spróbować przed zabiegiem?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 01, 2009 14:33 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

pixie65 pisze:
Agn pisze:Niestety, Goldie w `nowym życiu` się pochorowała...

Wiem, że Goldie dostaje jakiś antybiotyk ale nie doczytałam jaki.
Mam podobny problem z Pączkiem - jemu rewelacyjnie (choć na krótko) pomógł azyter (krople do oczu). Może warto byłoby spróbować przed zabiegiem?

Goldie dostawała Synulox [bez żadnego efektu], teraz dostaje Marbocyl - jest minimalnie lepiej, ale ropa nadal się leje. Wczoraj podałam jej miejscowo [do nosa i do buzi - akt totalnej desperacji] Gentamycynę w kroplach do oczu. :oops: Mam wrażenie, że nieco pomogło.
A Azyter podałaś też w inne miejsce, niż zalecenia producenta? Bo Goldie [odpukać] oczy ma czyste - problem zagnieździł się w jamie paszczowej i promieniuje na nos i zatoki. Azytromycyny nie mogłam jej podawać doustnie, bo ją po prostu paszcza boli.
[Tak BTW - włączę sobie azyter do domowej apteczki - dzięki za info.]

Agn

Post » Wto gru 01, 2009 14:37 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Agn pisze:A Azyter podałaś też w inne miejsce, niż zalecenia producenta? Bo Goldie [odpukać] oczy ma czyste - problem zagnieździł się w jamie paszczowej i promieniuje na nos i zatoki. Azytromycyny nie mogłam jej podawać doustnie, bo ją po prostu paszcza boli.
[Tak BTW - włączę sobie azyter do domowej apteczki - dzięki za info.]

Podawałam Pączkowi azyter do nosa.
Bo u niego też jest problem nosowo-paszczowy: ropa wylewa się nosem i spływa do paszczy. Pączek ma nerki na agrawy więc nie wchodziło w grę podanie azytromycyny "ogóloustojowo".
Wykorzystaliśmy kropelki, które Fiszu dostał na chlamydie.
Eksperymentalnie 8)
Pomogło, a pewnie pomogłoby bardziej gdyby kontynuować...
Ale poprawa była niemal natychmiastowa i przestało mu capić z paszczy.

A dzisiaj zapytam weta co sądzi o donosowym podaniu metronidazolu.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 01, 2009 14:46 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

pixie65 pisze:A dzisiaj zapytam weta co sądzi o donosowym podaniu metronidazolu.

Podoba mi się. :mrgreen:

Agn

Post » Wto gru 01, 2009 19:02 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Podnosze prosbe o wsparcie na leki dla Goldie :-)
Tak jak napisala Agn, albo do Niej na konto, albo do OS na subkonoto.
Kazdy grosik pomoze :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto gru 01, 2009 22:41 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Mozemy dopisac w tytule, ze potrzebne wsparcie na lecznie? :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro gru 02, 2009 7:37 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

się zdaje że sprawa załatwiona :) oczywiście TFX -u czy czegoś tam :wink:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro gru 02, 2009 10:20 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Iwona? zalatwiona tzn? :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Śro gru 02, 2009 10:57 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Anna_33 pisze:Iwona? zalatwiona tzn? :-)

:mrgreen:

Na Iwonkę zawsze można liczyć. :1luvu: :1luvu:

Agn

Post » Śro gru 02, 2009 15:13 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Iwona :1luvu: Kciuki za cuchnącą mordkę Złotokotki!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob gru 05, 2009 12:53 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

chyba mordka złotokotki mniej cuchnie ? :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie gru 06, 2009 0:02 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

iwona66 pisze:chyba mordka złotokotki mniej cuchnie ? :1luvu:

Jakby nieco mniej. :lol:
Nowy antybiotyk i nowy immunostymulator [no i Relanium :mrgreen: ] i kota zaczęła jeść w miarę normalnie i - co więcej - dopomina się jedzenia sama.

Ciągle została jeszcze trójka w Boguszycach...

Agn

Post » Nie gru 06, 2009 2:59 Re: FIVowcy:( z Boguszyc; ŚWIATEŁKO W TUNELU :)))))))

Agus, pozostaje nam na cito zebrac kase na transport. Goldie nie mozesz teraz zostawic (( zaluje, bo myslalam, ze sie w koncu osobiscie poznamy.
Mozemy sprobowac na najblizsza sobote. Chcesz?
Obrazek Obrazek

Anna_33

[poprzednia][następna]