Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 16, 2009 18:28

soso pisze:Mam wolny DT, chetnie przygarnę jakieś kociaki.

Domu potrzebuje ten kot od m&j
Oraz cala kopa maluchów ale to za chwilę
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw kwi 16, 2009 18:38

maria_z pisze:Ze sterylizacją nie ma problemu, teraz są darmowe sterylki, tylko pewnie to już za wysoka ciąża? Rozmawiałam z panią ze straży - była jak najbardziej pozytywnie nastawiona. Ale kociakom trzeba będzie znaleźć domy, musiałyby być DT...

Moim zdaniem trzeba nawiązać kontakt z tą Panią ze straży niech dokarmia,możemy podrzucić jedzenie i da cynk jak kotki się urodzą,potem sterylka.najlepiej zarezerwować sobie sterylkę dla nich bo się kończą darmowe ja mam tylko 6 zarezerwowanych
Trzeba to załatwić.Ja mam stocznię na głowie,ale pomogę jeśli będzie trzeba
ludzie godzą się na pomoc ale muszą wiedzieć że chcemy pomóc
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 16, 2009 20:32

Agnieszka jak kończą się sterylki? Na Elbląskiej juz wycykali 45 sterylek? Na Obrońców Wybrzeża jest 55 sterylek, nie sądzę zeby juz je zrobili. W razie czego jeszcze na Chełmie u pani Ezlakowskiej jest 45 sterylek, myslę, ze tam nie bedzie problemu. Ale dla Marii najlepsza jest na Obrońcow, jeżeli na Kaprów juz nie ma :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw kwi 16, 2009 20:43

Na Elbląskiej jest już ponad 30 zrobionych
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 16, 2009 20:47

Na Stogach jeszcze sporo zostalo :D

Na Elbląskiej szybko idzie. Aga to Ty tyle kotow im zawiozłas? Czy tam jeszcze ktoś robi sterylki?
Obrazek

dzidzia

Post » Czw kwi 16, 2009 20:52

dzidzia pisze:Na Stogach jeszcze sporo zostalo :D

Na Elbląskiej szybko idzie. Aga to Ty tyle kotow im zawiozłas? Czy tam jeszcze ktoś robi sterylki?

Trochę im przywiozłam ale te co chciałam najbardziej czyli te ze stoczni są ciężarne albo karmią maluszki :(
Podpisałam też 4 sterylki Panu ktory tam mieszka i dokarmia bezdomniaczki:)Dzisiaj go spotkałam u weta i był bardzo szczęśliwy,bo już sobie nie radził z tym wszystkim
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt kwi 17, 2009 7:28

dzidzia pisze:Agnieszka jak kończą się sterylki? Na Elbląskiej juz wycykali 45 sterylek? Na Obrońców Wybrzeża jest 55 sterylek, nie sądzę zeby juz je zrobili. W razie czego jeszcze na Chełmie u pani Ezlakowskiej jest 45 sterylek, myslę, ze tam nie bedzie problemu. Ale dla Marii najlepsza jest na Obrońcow, jeżeli na Kaprów juz nie ma :D

Na Kaprów jeszcze są, niewiele dotychczas zrobili. Spróbuję zarezerwować. Chyba tych kotek spod Bimetu na razie nie zawiozę, nie dają mi spokoju. Mogę tam od czasu do czasu zajść, do domu wracam piechotą, mogę iść obok Bimetu, pogadać na temat kotek.
Niestety taka łapanka dzikich kotek to dla mnie kłopot czasowy - pracuję do 15.30, no i nie mam samochodu do swojej wyłącznej dyspozycji. A na Kaprów można przywieźć kotki bez umawiania, ale najlepiej rano. Jeżeli potrzebne są sterylki, a karmiciele mogliby dowieźć kotki na Kaprów we własnym zakresie - to możecie ich podsyłać do mnie, mogę zajść do lecznicy nawet codziennie.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt kwi 17, 2009 7:46

KTO SIĘ JUTRO WYBIERA DO MNIE NA PRÓBĘ :?:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt kwi 17, 2009 9:22

maria_z pisze:
dzidzia pisze:Agnieszka jak kończą się sterylki? Na Elbląskiej juz wycykali 45 sterylek? Na Obrońców Wybrzeża jest 55 sterylek, nie sądzę zeby juz je zrobili. W razie czego jeszcze na Chełmie u pani Ezlakowskiej jest 45 sterylek, myslę, ze tam nie bedzie problemu. Ale dla Marii najlepsza jest na Obrońcow, jeżeli na Kaprów juz nie ma :D

Na Kaprów jeszcze są, niewiele dotychczas zrobili. Spróbuję zarezerwować. Chyba tych kotek spod Bimetu na razie nie zawiozę, nie dają mi spokoju. Mogę tam od czasu do czasu zajść, do domu wracam piechotą, mogę iść obok Bimetu, pogadać na temat kotek.
Niestety taka łapanka dzikich kotek to dla mnie kłopot czasowy - pracuję do 15.30, no i nie mam samochodu do swojej wyłącznej dyspozycji. A na Kaprów można przywieźć kotki bez umawiania, ale najlepiej rano. Jeżeli potrzebne są sterylki, a karmiciele mogliby dowieźć kotki na Kaprów we własnym zakresie - to możecie ich podsyłać do mnie, mogę zajść do lecznicy nawet codziennie.

Na Obrońców przyjmują popołudniu :D
Obrazek

dzidzia

Post » Pt kwi 17, 2009 9:29

Na Kaprów też przyjmują, ale wtedy lepiej się umówić; rano można przyjechać bez umawiania, jak się uda złapać kotkę.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt kwi 17, 2009 11:27

Dzięki marii-z kotka z Witomona jest teraz ciachana ...u mnie na osiedlu jest jeszcze jedna kotka którą przydało by się ciachnąć ale muszę zapytać się karmicielki czy ona da się wogle złapać.
Ta pani karmicielka z Gdyni o której kiedyś pisałam co dokarmia ponad 20 kotów ona ma chyba dużo kotek do ciachnięcia może jej byśmy troszkę pomogli ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt kwi 17, 2009 18:29

Kropka już po.

Wet stwierdziła , że mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu.
Guz jeszcze chwila a zacząłby naciekać okoliczne tkanki.
W pachwinie chyba było siedlisko i przyczyna Kropkowego prychania na odwłok. Guzek miał 2 super wielkie naczynka, zresztą na RTG było go widać... Na jednym z cycków wyżej już był następny tyci guzek...

Kamień nazębny bombunia! Mięciutki, tak że ultradźwięki miały z nim drobny problem, zęby wszystkie ok, nic nie było do rwania.
Gruczoł kuprowy był czysty.

Że też gamonica nie może się położyć i spać...musi łazić...

Jutro na 10.00 wizyta kontrolna i antybiotyk.

Dostałam sms'a od starszej Pani, są kocięta...
2 kotki same ciachnęły...nie wiem ile jeszcze zostało, bo wcześniej ktoś wytruł chyba 7kotów...

Gdzieś obok starszej Pani kręci się szylkretka, która chyba nie jest moją Masią, nie mniej jest bez właściciela...komu szylkretkę?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt kwi 17, 2009 22:07

sabina skaza pisze:KTO SIĘ JUTRO WYBIERA DO MNIE NA PRÓBĘ :?:

Ja się wybieram z karkówką i kiełbachą :D
Rozpalaj grilla :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob kwi 18, 2009 9:32

Agnieszka Marczak pisze:
sabina skaza pisze:KTO SIĘ JUTRO WYBIERA DO MNIE NA PRÓBĘ :?:

Ja się wybieram z karkówką i kiełbachą :D
Rozpalaj grilla :lol:

SMACZNEGO !
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Nie kwi 19, 2009 8:54

PODNOSZĘ, BO SPADAMY :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]